18 / 04 / 2024

Arsa maliyetleri 2020

Arsa maliyetleri 2020

İnşaat maliyetleri endeksi, Türkiye İstatistik Kurumu Kasım ayı verilerine göre bir önceki yıla göre yaklaşık 2020 Eylül'de yüzde 16,11 oranında arttı. 

Artan inşaat maliyetleri arsa sahiplerini prefabrik evlere yönlendirdi! Prefabrik evin maliyeti ne kadar?

Pandemiyle birlikte inşaat maliyetleri büyük artış eğilimine girdi. Bu durum, özellikle arsa sahibi vatandaşları sıfırdan ev inşaatı çilesi yerine, hızlı ve ekonomik bir çözüm olan prefabrik evlere yönlendirdi. 

Önce arsa, sonra ev sahibi olmak gayrimenkulde altın formül oldu! Bu riskleri sakın gözden kaçırmayın! 

Artan konut maliyetleri, gayrimenkulde önce arsa, sonra ev sahibi olmayı altın formül haline getirdi. Peki nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Beyaz yakalılar 2020 itibarıyla arsa yatırımcısı olmaya başladı!

Türkiye'de yılda 750 milyon dolar değerinde ve minimum 5 milyon metrekare büyüklüğünde arazi satışı yapmak istediklerini söyleyen arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, 2020 yılı itibarıyla beyaz yakalıların arsa yatırımcısı olduğunu söyledi.

150 metrekarelik bir konutun maliyeti 4 milyon TL'den başlıyor! Sektörden sosyal konut çağrısı! 

Artan inşaat ve arsa maliyetleri sonrası müteahhit de konut üretiminde temkinli davranmaya başladı. Açıklanan rakamlara göre, 150 metrekarelik bir konutun maliyeti 4 milyon TL'den başlayan fiyatlara yükseldi. Sektör temsilcileri önerilerini sıraladı... 

İnşaat sektöründe arsa maliyetleri düşürülmeli!

Kovid-19 süreci başladığından beri en çok zorlukla karşılaşan sektörlerin başında inşaat sektörü yer alıyor. Sıfır konut stokunun erimesi ve yerine yeni konutların yapılamaması inşaat sektörünün yaşadığı zorlukları gösteriyor.

2020'de en çok arazi kazandırdı!

Pandemi nedeniyle kalabalık şehirlerden uzaklaşmak isteyen vatandaşlar kırsal şehirlerde arsa yatırımına yöneldi. Bu nedenle 2020'de en çok arsa yatırımı kazandırdı. 

Yeşil GYO Sakarya Arifiye parseli 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Sakarya İli, Arifiye İlçesi, Arifbey Mahallesi, 256 ada, 9 nolu "Arsa" vasıflı parsel de yer alan 36 adet bağımsız bölüm şirket hissesine ilişkin 2020-1221 nolu yıl sonu değerleme raporu yayınlandı. 

Enka İnşaat 2020'de 4,8 milyon TL'lik arsa ve  7,8 milyon TL'lik konut aldı!

Enka İnşaat'ın 2020 yılı içerisinde kira bedeli toplamı yaklaşık 3,8 milyon TL + KDV olan kiralama işlemi yapıldı yaklaşık 14,8 milyon TL+ KDV tutarında arsa alımı ve yaklaşık 7,8 milyon TL+ KDV tutarında konut alımı yapıldı.

Sinpaş GYO Kanlıca arsaları 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul İli Beykoz İlçesi Kanlıca Mahallesinde yer alan 2 adet arsa ile ilgili olarak hazırlatılan 2020 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

İstmarina 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, İstanbul Kartal Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi "İstmarina" projesi için hazırlatılan 2020 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

Tual Adalar 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, İstanbul Kartal Yakacık Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" "Tual Adalar" projesi için hazırlatılan 2020 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

Emlak Konut GYO Temaşehir Konya 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Konya Meram Yenice Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi "Temaşehir Konya" projesi için hazırlatılan 2020 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

Arsa maliyetleri 2020 Haberi

Arsa maliyetleri 2020

Son aylarda konut fiyatlarında ciddi artışlar görülüyor. Mayıs, Haziran, Temmuz aylarında konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş nedeniyle arz talep dengesine bağlı olarak artan konut fiyatlarıyla birlikte, inşaat maliyetleri de sürekli artıyor. İnşaat maliyetleri endeksi, Türkiye İstatistik Kurumu Kasım ayı verilerine göre bir önceki yıla göre yaklaşık 2020 Eylül'de yüzde 16,11 oranında arttı. 

EVA Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Özhan Yurtseven, endeks oranı düşük bir oran gibi görünse de Ocak-Şubat aylarından beri Pandemi süreci, uzun süredir döviz kurlarındaki artış ve enflasyon etkileriyle inşaat maliyetlerinin ciddi oranlarda yükseldiğini söyledi.

İnşaat sektöründe maliyetleri belirleyen en büyük etkenin genel olarak malzeme fiyatları olduğunu da dile getiren Yurtseven, “Malzeme fiyatlarında yaşanan değişimler, inşaat projelerinin gayrimenkul satış fiyatlarını belirlemektedir. Bu değişimler, birçok faktörden etkilenebilir. Döviz kurları ve malzeme...