19 / 04 / 2024

arsada tevhid

arsada tevhid

İki veya daha fazla parselin birleştirilip tek bir parsel haline getirilmesine tevhit adı veriliyor.Peki arsada tevhiy nasıl yapılır?Arsada tevhit için neler gerekir?

Hisseli arsada imar affı var mı?

Bir gayrimenkulün birden çok ortaklarını gösteren resmi belgeler hisseli tapu olarak adlandırılıyor. Hisseli arsa sahibi olanlar "Hisseli arsada imar affı var mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte hisseli tapulara ilişkin merak edilenler...

Yılmaz Tevhid Tekstil İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yılmaz Tevhid Tekstil İnşaat Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 2 milyon 275 bin TL sermaye bedeli ile Seyit Ahmet Taşdelen tarafından kuruldu.

Miras kalan arsada hak arama yolları neler?

Posta yazarı Tamer Heper,"5 kardeşe miras kalan, fakat belediye tarafından satın alınan arsada nasıl hak aranır?" sorusunu yanıtladı.

Müteahhidi boş arsada ‘çay demleyerek’ protesto ediyor!

3 yıl önce Eskişehir'de konut inşaatına dahil olan 55 yaşındaki Behiye İpek, inşaat başlamayan arsada oturma eylemi yapıyor. 

Yeni imar yönetmeliği ile zorunlu tevhid bekleyenlere önemli haber!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, yeni imar yönetmeliği ile zorunlu tevhid bekleyenlere çok önemli açıklamada bulundu. 

Muş’ta AFAD'a ait arsada yıkım kararı!

Muş’ta Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne (AFAD) ait arsada bulunan işyerleri için yıkım kararı alınmasının ardından bazı afetzedeler polis zoruyla işyerlerinden çıkarıldı.

Kentsel dönüşümde tevhid nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm ile riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor. Kimi malikler, birden fazla arsayı birleştirerek yeniden inşa etmek isteyebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde tevhid nasıl yapılır?

Hisseli arsada yer belirleme nasıl yapılır?

Hisseli arsalar, tapu üzerinde birden fazla sahibi olan taşınmaz mallar olarak karşımıza çıkıyor. Herkesin kendi payı üzerinde istediği işlemi yapması için yerlerin belirlenmesi gerekiyor. Peki, hisseli arsada yer belirleme nasıl yapılır?

Arsada ortaklık giderilme davası açılır mı?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugunkü yazısında Arsada ortaklık giderilme davası ile ilgili okuyucusunun sorulanı cevaplıyor.

Plansız alanlarda tevhid işlemleri!

Tevhid ile kütüğe ayrı ayrı kayıtlı taşınmaz mallar birleştirilebiliyor. Planlı alanlarda, parselasyon planı yapılmadan bu adadaki parsellerde ifraz ve tevhid yapılamıyor. Peki, plansız alanlarda tevhid işlemleri nasıl yapılıyor?

Konut imarlı arsada işyeri ruhsatı alınır mı?

Üzerine yapı yapılmasına izin verilen arsa türüne imarlı arsa deniyor. Ancak arsalar, Ticaret alanı, Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi kategorilere ayrılıyor. Peki, konut imarlı arsada işyeri ruhsatı alınır mı?

Arsada gabari nasıl hesaplanır?

Gabari kelimesi gayrimenkul alanında, yapılacak bir binanın belediyece öngörülen azami yüksekliği anlamını taşıyor. Peki, arsada gabari nasıl hesaplanır? İşte, arsa gabari hesaplama örneği..

Arsa tevhid harcı 2015!

Tevhid, ifraz işleminin aksine birbirine bitişik olan birden fazla arsanın birleştirilmesi işlemine deniyor. Tevhid işlemi için ödenmesi gereken bedel her yıl yeniden belirleniyor. İşte, arsa tevhid harcı 2015!

arsada tevhid Haberi

arsada tevhid

Arsada tevhit nasıl yapılır?

Arsalar üzerinde yapılabilen işlemler atasında tevhit de bulunuyor.Tevhit işlemi ile birden fazla arsalar birleştirilebiliyor.Arsada tevhit, tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla gayrimenkulün tek bir parsel halinde birleştirilmesi işlemi olarak tanımlanıyor.


Arsada tevhit işleminde bir kişinin birden çok malları birleştirilebildiği gibi farkı kimselere ait gayrimenkullere de birleştirme işlemi uygulanabiliyor.


Tevhid işlemi için rehin (ipotek, haciz) gibi tasarrufu kısıtlayan engeller olmaması gerekiyor. Tevhid işlemi için bazı evrakların da temin edilmesi gerekiyor.Bu evraklar:

*Taşınmazın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulu kararı,


*Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, 

    

*Birleştirme isteminde bulunanın veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportu ile temsil belgesi,


*Tescil bildirimi ve kontrol raporu,


*Taşınmaz mallardan en az birinin cinsi bina ise deprem sigortası...