10 / 05 / 2024

arsada tevhit işlemleri

arsada tevhit işlemleri

İki veya daha fazla parselin birleştirilip tek bir parsel haline getirilmesine tevhit adı veriliyor.Peki arsada tevhiy nasıl yapılır?Arsada tevhit için neler gerekir?

Yeni imar yönetmeliği ile ifraz ve tevhit nasıl yapılacak?

İfraz ve tevhit işlemleri Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, ifraz ve tevhit işlemleri nasıl yapılacak? Yapılan düzenlemeler nelerdir?

İki tapuyu birleştirme işlemleri!

İki tapunun birleştirilmesi tapuda yapılacak tevhit işlemi ile mümkün olabiliyor. İki tapuyu birleştirme işlemleri için gerekli belgeler ile birlikte tapuya müracaat edilebiliyor. İşte tapu birleştirme için gerekenler...

Tevhit işlemleri nelerdir?

Tapu üzerinde yapılan ifraz değişikliği ile bir tapu birden fazla parçalara ayrılabilirken, tevhit işlemi ile de iki farklı tapu birleştirilebiliyor. Peki, tevhit nasıl olur? Tapuda tevhit işlemleri nelerdir?

Arsada tevhit nasıl yapılır?

İki veya daha fazla parselin birleştirilip tek bir parsel haline getirilmesine tevhit adı veriliyor.Peki arsada tevhiy nasıl yapılır?Arsada tevhit için neler gerekir?

Merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri!

Bir merkezden elde edilen ısıtma enerjisinin binalara dağıtılmasını ve bağımsız bölümlerin ısıtılmasını sağlayan sisteme, merkezi ısıtma sistemi deniyor. Peki, merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri nelerdir?

Tapu işlemleri 2015!

Tapuda yapılacak işlemlerin gerçekleşmesi için tarafların istenen belgeler ile birlikte başvurularını yapmaları gerekiyor. Peki, gayrimenkul alım satım işleminde tapu dairesinde istenen evraklar nelerdir? Alıcı tapu işlemleri için nasıl randevu alır?

Müelliflik işlemleri ücretleri 2015!

Mimarlık ve mühendislik tasarım hizmetlerini, ana uğraş konusu olarak seçmiş olan ve yapıların proje, hesap ve çizimleri hazırlayan gerçek veya tüzel kişiliklere müellif deniyor. Peki, müelliflik işlemleri ücretleri 2015 ne kadar?

Riskli yapı tespit işlemleri hızlandırıldı!

Muhtemel deprem, sel baskını, heyelan gibi durumlarda yıkılma ve ağır hasar görme tehlikesi bulunan riskli binaların tespit işlemleri hızlandırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tespit için Türkiye genelinde 817 kurum ve kuruluşu görevlendirdi.

Tüketici hakem heyeti konut kredisi dosya masrafı iade işlemleri!

Konut ve ihtiyaç kredisi gibi bireysel kredi kullanılan tüketiciler, ne için ödediklerini bilmedikleri dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. Peki, tüketici hakem heyeti konut kredisi dosya masrafı iade işlemleri nelerdir?

Milli emlak irtifak hakkı işlemleri!

Devlete ait olan hazine taşınmazlara milli emlak deniyor. Bu arazilerin yönetim ve tasarrufu da devletin elinde oluyor. Peki, milli emlak irtifak hakkı işlemleri nasıl yürütülür?

İşyeri tapusunu mesken tapusuna çevirme işlemleri!

Apartman planında işyeri olarak kayıtlı bir bağımsız bölümün mesken olarak kullanılması, kat malikleri tarafından verilecek izine bağlı oluyor. İşte işyeri tapusunu mesken tapusuna çevirme işlemleri...

Mesken tapusunu işyeri tapusuna çevirme işlemleri!

Bir apartmanda yer alan meskende işyerinin açılması, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan şartlara uyulmak kaydıyla mümkün olabiliyor. Peki, mesken tapusunu işyeri tapusuna çevirme işlemleri nelerdir?

Elektrik borcu taksitlendirme işlemleri!

2014 Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile bazı alacak ve vergi borçları yapılandırılabiliyor. Yapılandırılabilen borçlar arasında elektrik de bulunuyor. Peki, elektrik borcu taksitlendirme işlemleri nelerdir?

arsada tevhit işlemleri Haberi

arsada tevhit işlemleri

Arsada tevhit nasıl yapılır?

Arsalar üzerinde yapılabilen işlemler atasında tevhit de bulunuyor.Tevhit işlemi ile birden fazla arsalar birleştirilebiliyor.Arsada tevhit, tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla gayrimenkulün tek bir parsel halinde birleştirilmesi işlemi olarak tanımlanıyor.


Arsada tevhit işleminde bir kişinin birden çok malları birleştirilebildiği gibi farkı kimselere ait gayrimenkullere de birleştirme işlemi uygulanabiliyor.


Tevhid işlemi için rehin (ipotek, haciz) gibi tasarrufu kısıtlayan engeller olmaması gerekiyor. Tevhid işlemi için bazı evrakların da temin edilmesi gerekiyor.Bu evraklar:

*Taşınmazın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulu kararı,


*Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, 

    

*Birleştirme isteminde bulunanın veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportu ile temsil belgesi,


*Tescil bildirimi ve kontrol raporu,


*Taşınmaz mallardan en az birinin cinsi bina ise deprem sigortası...