23 / 04 / 2024

asbest betonun zararları

asbest betonun zararları

Asbest, ısıya, aşınmaya ve kimyasal maddelere karşı oldukça dayanıklı kanserojen bir maddedir. İnşaat sektöründe de sıkça rastlanıyor. Peki Asbest beton yasak mı?  Asbest betonun zararları nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...

Betonun metreküpü hangi şehirde, KDV dahil kaç TL? 

Geçtiğimiz aylarda, Ticaret Bakanı Bolat, çimento ve hazır beton sektöründe fahiş fiyat artışlarını gördüklerini belirterek, önlem alınacağını açıklamıştı. Peki beton fiyatları düştü mü? Betonun metreküpü hangi şehirde, KDV dahil kaç TL? 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Türkiye'ye maliyeti 126,3 milyar dolar olacak! Zararlar kalem kalem hesaplandı! 

CHP tarafından hazırlanan deprem raporuna göre, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin Türkiye’ye maliyeti 126,3 milyar dolara ulaşacak. Depremin zararları ve maliyetleri raporda kalem kalem hesaplandı. 

Depremzedeler çileden çıktı! Full-paket olarak aldıkları konut sigortaları zararları karşılamıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde araçları ve evleri hasar gören vatandaşların sigorta şirketleri ile başları dertte. Depremzedeler, konut sigortası yaptırdıkları halde şirketlerin çeşitli bahaneler ileri sürerek zararlarını karşılamadığından yakınıyor.

Zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı! 

Depremin odağındaki 10 şehirde Zorunlu Deprem Sigortası oranı ortalama yüzde 49 seviyesinde. Peki zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı!

İçişleri Bakanlığı'nın el koyduğu İBB dosyalarında hangi zararlar var?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Saygı Öztürk, bugünkü köşesinde, İçişleri Bakanlığı'nın el koyduğu İBB dosyalarını kaleme aldı. İşte Saygı Öztürk'ün 'İşte, İçişleri Bakanlığı’nın el koyduğu dosyalar ve kalem kalem zararlar' başlıklı yazısı...

Konut sigortasının karşılamadığı zararlar neler?

Oturulan konutlarda meydana gelme olasılığı bulunan zrarlar konut sigortasıyla teminat altına alınıyor. Peki konut sigortası nedir, hangi zararları kapsar hangi hasarları kapsamaz? İşte merak edilen detaylar...

İstanbul'da yıkılacak binalardaki asbest tehlikesi meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'daki Fikirtepe semtinde ve diğer yerlerde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak binalardan asbest tespit edilenlerin yıkımına ilişkin soru önergesi verdi. 

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında asbest tehlikesi!

İstanbul'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde 1300 binanın yıkımı tamamlandı. Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, kentsel dönüşüm çalışmalarında asbeste yönelik önlem alınmadığını dile getirdi.

Asya Asbest Danışmanlık Ve Laboratuvar Hizmetleri İnşaat Ticaret Ltd.Şti. İstanbul Şubesi açıldı!

Asya Asbest Danışmanlık Ve Laboratuvar Hizmetleri İnşaat Ticaret Ltd.Şti .İstanbul   Şubesi Tuzla’da 10 bin TL sermaye bedeli ile  Ali Kemal   Değirmenci tarafından açıldı.

Haydarpaşa Numune Hastanesi için asbest iddiası!

Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde yıkım çalışmaları başladı. Asbest Söküm Uzmanları Derneği Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, yıkım esnasında hasta, hasta yakınları ve hemşirelerin asbest tozlara maruz kaldığını dile getirdi.

Kentsel dönüşümde kan donduran asbest tehlikesi!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümle yapıların bilinçsiz şekilde yıkılması kan donduran asbest tehlikesini de gündeme getirdi...

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

İstanbul'da asbest tehdidi: Kentsel yenileme riskle yapılmamalı!

İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeofizik Mühendisliği eski öğretim üyesi Doç.Dr. Savaş Karabulut, ASUD'un hazırladığı asbest raporuna ilişkin konuştu. Karabulut, "Binaları yenilerken insanları her türlü risk ile karşı karşıya bırakarak kentsel yenilemeyi istemiyoruz" dedi.

asbest betonun zararları Haberi

asbest betonun zararları

Asbest ya da diğer bir adıyla amyant, aslında Anadoluda oldukça kullanılan ve değişik isimlerle anılan kanserojen tarzda bir mineral türüdür. Bu mineral lifli yapıdadır. Kimyasal madde ve aşınma gibi olaylara karşı oldukça dayanıklıdır.

Bu kanserojen madde, Anadoluda ceren toprağı, çelpek, çorak toprak, höllük ve ak toprak gibi isimlerle de biliniyor.

Asbest beton nerelerde kullanılır? 

-Isıya karşı korumanın gerektiği alanlarda kalofifer sistemleri conta ve izolasyonları,

-Yalıtkanlık için koruma:elektrik kablo kaplamaları,elektrik malzemeleri,

-Yalıtım için koruma: Suya karşı yalıtımın gerektiği tüm alanlarda klozet,lavabo,su ve kanalizasyon boru ve contalarında,

-Bakteri ve virüslere karşı koruma: İnsanlık tarihi boyunca pişik,mantar yapmaya karşı ve kullanılıyor.

-Gıda yapımında kullanma: Pekmez reçel,vb tatlı yapımında hala kullanılıyor.

-Endüstri : Bir çok alanda conta, salmastra, tabaka, halat şeklinde kullanımınsa rastlanıyor.

-İnşaat Sektörü: Çatı kaplama, zemin kaplama, Kalorifer boru hatları...