16 / 04 / 2024

asbest neden yasaklanmıştır

asbest neden yasaklanmıştır

Asbest, ısıya, aşınmaya ve kimyasal maddelere karşı oldukça dayanıklı kanserojen bir maddedir. İnşaat sektöründe de sıkça rastlanıyor. Peki Asbest beton yasak mı?  Asbest betonun zararları nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

Altın yatırımcıları soruyor: Altın fiyatları neden düştü? Nedeni ortaya çıktı! Hemen bakın!

14 Mayıs seçimi öncesinde Kapalıçarşı'da gram altın 1.500 TL oldu. Yatırımcılar altın fiyatlarındaki yükselişin devamını beklerken altın fiyatları düştü. Altın yatırımcıları soruyor: Altın fiyatları neden düştü? Nedeni ortaya çıktı! Hemen bakın!

Süt ürünlerine yeni düzenleme! Artık o uygulama olmayacak

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Türk Gıda Kodeksi (TGK) Fermente Süt Ürünleri Tebliği' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, fermente süt ürünlerinin etiketindeki 'köy', 'ev', 'geleneksel çiftlik' ve 'yüzde 100' gibi ifadeler yasaklanmış oldu.

Altın fiyatları neden düştü? 17 Mayıs gram altın düşüşte mi, yükselişte mi?

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta ve dün 14 haftanın en düşük seviyesine gerilemişti. Salı günü ise gram altında yükseliş gözlemlendi. Altın yatırımcılar için güvenli liman olarak devam ederken son günlerde yaşanan hareketlilik endişelere sebep oldu. Peki altın fiyatları neden düştü?

Asbest tehlikesinin araştırılması için meclis araştırması önergesi verildi!

Kentsel dönüşüm sonucunda çıkan asbestten kaynaklanan tehlikelerin araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Haluk Murat Poyraz: Arazi kavgaları ağırlaştırıcı sebep sayılmalı!

Ordu Barosu Başkanı Av. Haluk Murat Poyraz, arazi anlaşmazlıkları nedeniyle yaşanan ölüm olaylarında caydırıcılığı arttırmak için kanunda ağırlaştırıcı bir neden olarak yer verilmesi gerektiği önerisinde bulundu. 

Asbest yıkımlardan önce uzaklaştırılmalı!

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereği, asbest, cıva, asit ve benzeri, insan sağlığını tehdit eden maddelerin yıkımdan önce uzaklaştırılması gerekiyor. Ali Şeker konuyla ilgili önergesini bakanlığa iletti.

İzmir Damlacık'ta kamulaştırılan evler neden yıkılmıyor?

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından haziran 2014 te Damlacıkta kamulaştırılan fakat yıkılmayan evler geride kalanların başına dert oldu. Mağdur vatandaşlar yıkımlar yapılmadığı için yaklaşan kış koşulları öncesi evlerini tamir edememekten yakındı.

Damlacık'ta kamulaştırılan evler neden yıkılmıyor?

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından haziran 2014 te Damlacık'ta kamulaştırılan fakat yıkılmayan evler geride kalanların başına dert oldu. Mağdur vatandaşlar, kış öncesi yaşanan belirsizliğe kızıyor.

Kamulaştırma neden yapılır?

Kamulaştırma, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan kanuni bir yolu olarak tanımlanıyor. Peki, kamulaştırma neden yapılır?

Zemin etüdü neden yapılır?

Zemin etüdü, üzerinde yerleşim kurulacak arazinin yer altı tabakaları ile ilgili tüm bilgilerin tespit edildiği araştırmalar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, zemin etüdü neden yapılır?

İfraz neden yapılır?

Bir taşınmaz malın, birden fazla parsele bölünmesi ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesi işlemi, ifraz işlemi olarak ifade ediliyor. İfraz neden yapılır? Peki ifraz neden yapılır? İfraz işlemleri nelerdir?

TCDD arazisi, Avrasya Tüneli için yeniden kamulaştırıldı!

İstanbul'un iki yakasını bir araya getirmesi hedeflenen projeler, planlama hataları nedeniyle kamunun zarara uğramasına neden oluyor. Marmaray Projesi nedeniyle işlevsizleşen ve satışa çıkarılan TCDD arazisi, Avrasya Tüneli için yeniden kamulaştırıldı...

asbest neden yasaklanmıştır Haberi

asbest neden yasaklanmıştır

Asbest ya da diğer bir adıyla amyant, aslında Anadoluda oldukça kullanılan ve değişik isimlerle anılan kanserojen tarzda bir mineral türüdür. Bu mineral lifli yapıdadır. Kimyasal madde ve aşınma gibi olaylara karşı oldukça dayanıklıdır.

Bu kanserojen madde, Anadoluda ceren toprağı, çelpek, çorak toprak, höllük ve ak toprak gibi isimlerle de biliniyor.

Asbest beton nerelerde kullanılır? 

-Isıya karşı korumanın gerektiği alanlarda kalofifer sistemleri conta ve izolasyonları,

-Yalıtkanlık için koruma:elektrik kablo kaplamaları,elektrik malzemeleri,

-Yalıtım için koruma: Suya karşı yalıtımın gerektiği tüm alanlarda klozet,lavabo,su ve kanalizasyon boru ve contalarında,

-Bakteri ve virüslere karşı koruma: İnsanlık tarihi boyunca pişik,mantar yapmaya karşı ve kullanılıyor.

-Gıda yapımında kullanma: Pekmez reçel,vb tatlı yapımında hala kullanılıyor.

-Endüstri : Bir çok alanda conta, salmastra, tabaka, halat şeklinde kullanımınsa rastlanıyor.

-İnşaat Sektörü: Çatı kaplama, zemin kaplama, Kalorifer boru hatları...