19 / 04 / 2024

asgari alan büyüklüğü 2014

asgari alan büyüklüğü 2014

Asgari alan büyüklükleri, Mekansal planlar yapım yönetmeliğinde açıklanıyor. İşte ibadet yerleri, eğitim tesisleri alanı, sosyal ve kültürel tesis alanları, sosyal açık ve yeşil alanlar ve teknik altyapı alanları büyüklükleri..

Son dakika! Bitlis'te 3.5 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan son dakika bilgisine göre Bitlis'te 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Son dakika! O ilde 3.9 büyüklüğünde deprem! 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan son dakika detaylarına göre Niğde'de de 3.9 büyüklüğünde deprem gerçekleşti.

Son dakika! Konya'da 4,8 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) resmi internet sitesinde yer alan son dakika bilgilerine Konya'da 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 

30 Ekim 2020'deki depremle sarsılan ve deprem riski yüksek bölgede yer alan İzmir için de uzman isimlerden peş peşe açıklamalar geliyor. İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 

İstanbul’a 50 hektar büyüklükte yeni sanayi alanı müjdesi!

Türkiye GSYH'sinin yüzde 23,6'lık kısmını üreten fakat uzun zamadır sanayi alanı sorunu yaşayan İstanbul'a 500 bin metrekare büyüklüğünde yeni sanayi alanı inşa ediliyor. 

Kocaeli'ye 750 adet futbol sahası büyüklüğünde millet bahçesi geliyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Kocaeli’ne 9 Millet Bahçesi yapılacak. 5 milyon metrekare büyüklüğünde Kocaeli’ne yapılacak Millet Bahçelerinin toplam alanı 750 futbol sahası büyüklüğe sahip olacak.

Reysaş GYO portföy büyüklüğü 2.5 milyar liraya ulaştı!

Reysaş GYO aktifinde yer alan arsa ve binalardan oluşan portföyünde büyüklüğü yaklaşık yüzde 26,5 artarak 2 milyar 500 milyon 134 bin TL'ye ulaştı...

İnşaat alanının büyüklüğü denetimcinin görev süresini belirleyecek!

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, yapı denetim kuruluşlarının ve yapı denetim elemanlarının görev süresi, toplam yapı inşaat alanının büyüklüğüne göre belirlenecek.

İstanbul'da 7 bin 600 stat büyüklüğünde yeşil alan olacak!

Cumhur İttifakı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, "55 milyon metrekare yani 7600 stat büyüklüğünde bir yeşil alanı İstanbul'a kazandıracağız" dedi...

Çorlu'nun 4’te 1’i büyüklüğündeki alan toplu konut alanı ilan edildi!

Hürriyet Gazetesi'nin yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü yazısında Çorlu'nun 4’te 1’i büyüklüğündeki alanın toplu konut alanı ilan edilmesini kaleme aldı. İşte Yalçın Bayer'in yazısı...

Gayrimenkul fonlarının büyüklüğü 25 milyar doları bulur!

Türkiye'de gayrimenkul fonları çok yeni bir iş alanı. Konuyla ilgili ilk fonun kuruluşu Kasım'da tamamlandı. 24 Gayrimenkul Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, fonlardaki büyüklüğünün 10 yılda 20-25 milyar dolara ulaşabileceğini söylüyor.

İTÜ'yü biçtiler! Futbol sahası büyüklüğündeki alan ne olacak?

Üniversitelerin tatile girmesiyle İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Maslak Kampusu’nda şantiye araçları çalışmaya başladı. Kampus içerisinde bir futbol sahası büyüklüğündeki ormanlık alanda, onlarca ağaç kesildiği iddia edildi.

Bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinin satışı!

Asgari tarımsal arazi büyüklüğü, bölge ve yörelerin toplumsal, ekonomik, ekolojik ve teknik özellikleri gözetilerek Bakanlık tarafından belirlenir. Peki, bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinin satışı nasıl olur?

asgari alan büyüklüğü 2014 Haberi

asgari alan büyüklüğü 2014

Asgari alan büyüklüğü yönetmeliği!

Mekansal planlar yapım yönetmeliği, fiziki, doğal, tarihi ve kültürel değerleri korumak ve geliştirmek, koruma ve kullanma dengesini sağlamak, ülke, bölge ve şehir düzeyinde sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek, yaşam kalitesi yüksek, sağlıklı ve güvenli çevreler oluşturmak üzere hazırlanan, arazi kullanım ve yapılaşma kararları getiren mekânsal planların yapımına ve uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirliyor.


Asgari alan büyüklükleri, bu yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte ibadet yerleri, eğitim tesisleri alanı, sosyal ve kültürel tesis alanları, sosyal açık ve yeşil alanlar ve teknik altyapı alanları büyüklükleri..


Asgari alan büyüklüğü..

İbadet yerleri:

Küçük ibadet yeri; 1000 metrekare, 

Orta ibadet yeri; 2500 metrekare, 

Büyük ibadet yeri ve külliyesi; nüfusu 150 bine kadar olan bölgelerde 10 bin, nüfusu 150 bin 1'den fazla olan bölgelerde 15 bin metrekare asgari birim alanına sahip...