19 / 04 / 2024

aşır pahalı konut

aşır pahalı konut

Türkiye'de son bir yılda aşırı pahalanan konut fiyatları ve kira sorununa Saadet Partisi'nden çözüm önerisi geldi. Partinin yaptığı değerlendirmede dar gelir grubunun konuta erişiminin önceliklendirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Halka 330 metrekare ücretsiz konut arsası tahsis edilsin! Mimar Şenol Gökner'den ulusal konut projesi çağrısı! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 'asrın felaketi' şeklinde nitelendirilen depremlerin ardından, kentsel dönüşüm çalışmaları sık sık gündeme gelmeye başladı. Mimar Şenol Gökner, X sosyal medya hesabından önemli bir açıklamada bulundu ve 'Ulusal Konut Projesi' ile ilgili çağrı yaptı.

Almanya’da 'Dar gelirliler için acil sosyal konut yapılsın' çağrısı!

Almanya’da kiracı dernekleri, inşaat sendikaları, sosyal ve sanayi kuruluşlarından oluşan bir ittifak, düşük gelirliler için acil konut yapılması çağrısı yaptı.

Konut sektörü temsilcilerinden ‘Faizleri artırmayın’ çağrısı!

Amerika’da Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB), artan konut maliyetleri yüzünden ABD Merkez Bankasına (Fed) faiz artırımlarına son verme çağrısında bulundu.

Malatya'da 36 bin ağır hasarlı konut yıkılacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya ilinde ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'da 36 bin ağır hasarlı bina yıkılacak.

Bilirkişiler tek tek açıkladı: Deprem bölgesinde ağır hasar gören konut sayısı 507 bin!

Depremden zarar gören şehirlerde incelemeler yapan akademisyen bilirkişiler, ağır hasar gören konut sayısıNIN 507 bin olduğunu söyledi. İşte detaylar...

Fırsatçı konut sahipleri kiraları yüzde 70 artırdı! Uzmanlardan konutların boş tutulmasını önleyecek mekanizma çağrısı! 

Depremzedeler yakın şehirlere göç ederken bazı fırsatçı konut sahipleri kiraları yüzde 70’e varan oranda yükseltti. Çevre şehirlerdeki emlak komisyoncularından fırsatçılara göz açtırılmaması çağrısı yapılırken; uzmanlar boş tutulan konutlar ve yabancılar için önlem alınmasını istiyor.

TOKİ Ağrı projesiyle 132 yeni konut geliyor! Bu tarihi kaçırmayın!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ağrı'da 132 konutluk yeni proje inşa edecek.

10 soruda TOKİ Ağrı Patnos 2022 Sosyal Konut Projesi! Tam 100 adet konut!

TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı dahilinde Ağrı’da da yeni projeler inşa edecek. Peki, TOKİ Ağrı Patnos Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl vurulacak?

Ağrı Eleşkirt’te 80 adet TOKİ ucuz konut fırsatı!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları geçtiğimiz Çarşamba günü başladı. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı dahilinde Ağrı’da da konutlar inşa edecek. Peki, TOKİ Ağrı Eleşkirt Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

TOKİ Sosyal Konut Projesi Ağrı Diyadin’de 608 bin liraya!

81 ilde TOKİ Sosyal Konut başvuruları hala devam ediyor. Peki Ağrı’da kaç proje yer alacak? Ağrı Diyadin’de TOKİ konutları olacak mı? İşte detaylar…

TOKİ Ağrı Taşlıçay’da 80 ucuz sosyal konut inşa edilecek!

Herkesin merakla beklediği Sosyal Konut Projesi 2022’nin detayları belli oldu. Peki TOKİ Ağrı Taşlıçay’da 2022 Sosyal Konut Projesi detayları nedir? İşte TOKİ 2022 Sosyal Konut Projesi detayları…

TOKİ Ağrı Patnos’ta 100 ucuz sosyal konut!

Merakla beklenen Sosyal Konut Projesi 2022’nin detayları belli oldu. Peki TOKİ Ağrı Patnos’ta 2022 Sosyal Konut Projesi detayları nedir? İşte TOKİ 2022 Sosyal Konut Projesi detayları…

TOKİ Ağrı Eleşkirt’te 240 taksitle sosyal konut!

Vatandaşın yüzünü güldürecek ucuz konut kampanyası ‘Sosyal Konut Projesi’nin detayları belli oldu. Peki TOKİ Ağrı Eleşkirt 2022 Sosyal Konut Projesinin detayları neler? İşte TOKİ 2022 Sosyal Konut Projesi detayları..

aşır pahalı konut Haberi

aşır pahalı konut

Aşırı pahalanan konut sorununna çözüm önerileri getirmek için çalışma yapan Saadet Partisi konut sorunu ve çözüm yolları ile ilgili raporunu yayımladı.

Açıklanan raporda, konut krizinin sadece finansal politikalarla çözülmeye çalışılmaması, konut kira ve satış ücretlerini dengeleyen, kira artışlarına karşı uygun koruma araçları sağlayan politikalar geliştirilmesi önerisinde bulunuldu.. Merkezi yönetimin yerel yönetimlere yerelden çözümler geliştirmeleri için farklı düzlemlerde destek vermesi istendi. "Dezavantajlı ve dar gelir grubuna dahil bireylerin konuta erişimi önceliklendirilmeli” tespiti yapılı.

Muhalefetin ittifakında yer alan Saadet Partisi "Türkiye'nin Konut Sorunu ve Çözüm Yolları" başlıklı rapor hazırladı.

Partinin resmi sosyal medya hesaplarından da paylaşılan raporda çözüm yollarına şu şekilde yer verildi: 

Konut krizi sadece finansal politikalarla çözülmeye çalışılmamalı.

Konut kira ve satış ücretlerini dengeleyen, kira artışlarına karşı uygun koruma araçları sağlayan politikalar geliştirilmeli

Toplumsal-mekânsal eşitsizliklerin önüne geçilmeli, toplumun...