26 / 04 / 2024

askeri arazilerin durumu

askeri arazilerin durumu

Kent dışına taşınacak askeri birliklere ve arazilerine ilişkin olarak CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a 23 soru sordu..

İzmir'de askeri arazilere AVM mi yapılacak?

İzmir'de Bakanlığa ait bazı askeri arazilerin alışveriş merkezi inşaatı için tahsis edildiği yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'deki askeri araziler AVM inşaatı için mi tahsis edildi?

İzmir'de Bakanlığa ait bazı askeri arazilerin alışveriş merkezi inşaatı için tahsis edildiği yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Murat Kurum: Askeri arazileri rant olarak görmedik!

Son zamanlarda askeri arazilerin kullanımıyla ilgili dolaşıma sokulan yalan haberlere en yetkili ağızdan cevap geldi. İstanbul'da çeşitli incelemeler yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Biz hiçbir zaman askeri arazileri rant olarak görmedik" dedi.

Beşiktaş’taki askeri alan imara açılıyor!

TOKİ’ye devredilen Barbaros Bulvarı’ndaki 30 dönümlük askeri alan için imar çalışması başlatıldı. CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman bu durumu yanlış bulduğunu ifade etti. 

Askeri alanlar kentsel dönüşümde kullanılmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası şehir dışına taşınılması kararı alınan askeri arazilerin durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Askeri araziler kentsel dönüşüme verilecek!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, askeri arazilerin değerlendirilmesinde üç prensibi benimsediklerini belirterek, önceliklerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacı olduğunu söyledi. Işık: "Belediyeler de bu alanları istiyor. Ona uygun adım atacağız” dedi.

Askeri arazilere 'imara açılamaz' hükmü konulmalı!

Askeri birliklerin şehir dışına taşınmasıyla arazilerin nasıl değerlendirileceği tartışılırken Büyükşehir Meclisi’ndeki parti grupları alanların imara açılmaması gerektiğine işaret etti.

İstanbul'daki arazilerin yüzde 10'u askeri alan!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Sekreteri Akif Burak Atlar, "İstanbul'un arazi mülkiyetinin yüzde 10'u askeri alanlara ait, dolayısıyla Milli Savunma Bakanlığı'nın kullanım hakkının olduğu ortaya çıkıyor" dedi

Gamze İlgezdi: Askeri araziler çekici alanlara dönüştürülecek!

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 15 Temmuz sonrası askeri arazilerin ne olacağını irdeledi. Arazilerinin nasıl değerlendirileceğini Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a sordu.

Tarım arazilerinin intikalinde mirasçıların durumu!

Tarım Arazilerini Koruma Kanunu gereğince tarımsal arazilerin devri kısıtlanıyor. 5403 sayılı kanun gereğince tarlalar miras kalsa da bölünerek intikal edilemiyor. Peki, tarım arazilerinin intikalinde mirasçıların durumu nedir?

Köyün belediye olması halinde arazilerin durumu!

6360 sayılı kanunun yürürlük tarihinden önce köy olan yerlerde fiziksel yerleşimin düzenlenmesi çalışmalarına ilişkin usul ve esaslar, tebliğ ile açıklanıyor. İşte köyün belediye olması halinde arazilerin durumu...

Yağmur suyu projesi askeri tünele takıldı!

Diyarbakır'da yağmur suyu ile atık su tahliyesini sağlayacak DİSKİ'nin milyon Euroluk projesi, Dağkapı'da askeri tünele takıldı. Tünel Orduevi ile karşı caddedeki Astsubay lojmanlarını yer altından birbirine bağlıyor.

Karaağaç'a askeri araçlarla ulaşım!

Edirne'deki Tunca ve Meriç nehirlerinin taşması sonucu yolu kapanan Karaağaç bölgesine ulaşım sağlanmaya başladı. 3 gündür evlerine gidemeyen ve otellerde kalan vatandaşlar, askeri araçlarla taşınıyor.

askeri arazilerin durumu Haberi

askeri arazilerin durumu


CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, kent dışına taşınacak askeri birliklere ve arazilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Biçer sorularının Milli Savunma Bakanı Fikri Işık tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Biçer önergesinde "15 Temmuz darbe girişiminin ardından kent dışma taşınması karan alman askeri arazilere yönelik 18 Ocak 2017 tarihinde basmda yer alan, “askeri arazileri kentsel dönüşüm için veririz!” açıklamasına ve diğer açıklamalara ilişkin aşağıdaki sorularımın cevaplanması gereği doğmuştur." diyerek 23 soru sordu.


Biçer'in soruları


1) İsimleri ve yerleri ayn ayn belirtilmek üzere hangi askeri birlikler nerelere taşınacaktır?


2) Taşınacak askeri birliklerin maliyetleri ayrı ayrı belirtilmek üzere ne kadardır?


3) Hangi belediyeler hangi askeri arazileri hangi gerekçelerle istemişlerdir?


4) Önergenin verildiği tarih itibanyla isimleri ayn ayn belirtilmek üzere hangi belediyelere hangi askeri araziler ne kadar bedelle veya...