19 / 04 / 2024

Atakent Toplu Konutları imar planı

Atakent Toplu Konutları imar planı

Küçükçekmece Atakent Toplu Konutları için yeni imar planı hazırlandı. Yeni planda TOKİ, toplu konut alanındaki başka parsellerde cami alanını arttırarak mahkemenin iptal gerekçesini ortadan kaldırdı.

Mostar Atakent'te 9 milyon TL'ye 2+1! Teslimler 2 ay sonra! 

2 blok olarak inşa edilen Mostar Atakent projesinde satış süreci devam ediyor. Mostar Atakent projesindeki konutların teslimlerinin 2 ay sonra yapılması planlanıyor.

İzmir Uzundere Toplu Konutları 34 adet konut satılıyor! Ev alacaklara son dakika müjdesi! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ili, Karabağlar ilçesi, Yaşar Kemal Mahallesi'nde yer alan 34 adet konutu satıyor. Peki İzmir Uzundere Toplu Konutları'nda yer alan dairelerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Son 5 yılda TOKİ bünyesinde yapılan toplu konutlar meclis gündeminde!

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, son 5 yılda TOKİ bünyesinde yapılan toplu konutlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Gemlik Cihatlı'da inşa edilen 2.Etap konutları Haziran'da teslim edilecek! 

Gemlik Belediyesi tarafından Cihatlı’da inşa edilen toplu konutların 2. Etap konutları, Haziran ayının başında hak sahiplerine teslim edilecek.

Tarsus İmar'ın toplu konutları için kat kurası çekildi!

Mersin’de Tarsus İmar Limited Şirketi tarafından yapımına başlanan, toplu konutların kat kurası, noter huzurunda çekildi.

Aydın Buharkent'e toplu konut projesi müjdesi!

Aydın Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, ilçenin ilk toplu konut projesine start verdi. Başkan Erol, dar gelirli vatandaşlar için inşa edecekleri toplu konutlar projelerinden kazanılacak gelir ile ilçeye 24 derslikli okul yapacaklarını açıkladı.

İzmir Uzundere konutlarında yüzde 9 indirim!

İzmir Büyükşehir Belediyesi,ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıları da dikkate alarak, Uzundere Toplu Konutları'nın fiyatlarında, bir önceki ihaleye göre yüzde 9'luk bir indirime gitti. 

Konya OSB çalışanları için TOKİ konutları!

KSO ve Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Memiş Kütükcü, TOKİ tarafından Ardıçlı Bölgesine yapılacak olan toplu konutların bir kısmının da Konya OSB'deki çalışanlar için ayrılmasıyla ilgili teşekkür mesajı yayımlandı.

Atakent Toplu Konutları’nda yeni imar değişikliği!

Küçükçekmece Atakent Toplu Konutları için yeni imar planı hazırlandı. Yeni planda TOKİ, toplu konut alanındaki başka parsellerde cami alanını arttırarak mahkemenin iptal gerekçesini ortadan kaldırdı.

Halkalı Atakent imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Atakent Toplu Konut Alanı, 842 Ada 62, 63 ve 64 Parseller ile Tescil Harici Alanlara İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Sivritepe Toplu Konutları’nda yaşam 2019'da başlıyor!

Temeli dönemin başbakanı Binali Yıldırım tarafından atılan Sivritepe Toplu Konutları projesinde sona yaklaşılıyor. Sivritepe'de yükselen projede yaşam 2019'un ilk aylarında başlayacak.

TOKİ Antalya Turizm Konutları'nda başvuru süresi uzatıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 606 TL taksitle turizm çalışanlarına ev imkanı sunduğu ‘Turizm Çalışanları Toplu Konutları’ başvuru süresi 31 Ekim tarihine kadar uzadı. 

Kahramanmaraş Saçaklızade Toplu Konutları'nın inşaatı tam gaz!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatına başlanan Saçaklızade Toplu Konutları’nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Atakent Toplu Konutları imar planı Haberi

Atakent Toplu Konutları imar planı

2012 tarihli imar planlarında Küçükçekmece Atakent Toplu Konutları içinde cami alanı olarak planlanan 7 bin metrekarelik arazinin durumu 2016 yılında değiştirilmişti. Cami nedeniyle küçültülüp, parsellere ticaret fonksiyonu eklendi ve alanın inşaatına başlandı.

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre, 19 Şubat 2016 tarihinde ruhsat alınan bölge için İstanbul 11. İdare Mahkemesi tarafından 14 Mart 2018 tarihinde iptal edildi. Mahkemenin planı iptal kararında “ Dini Tesis Alanı” fonksiyonunun kamusal donatı alanı niteliği taşıdığı, mevzuat gereği bu alanların standartlarının azaltıcı plan değişikliği yapılamayacağı, plan değişikliğine ilişkin İl Müftülüğünün kurum görüşünün bulunmadığı kaydedildi. Parselin bir kısmının ticaret alanına ayrılmasıyla donatı niteliğini olabileceği ifade edildi.

BAŞKA PARSELLERE CAMİ FONKSİYONU VERİLDİ

İnşaatı tamamlanan proje için TOKİ yeni bir imar planı hazırladı. 11 Şubat 2019 tarihinde askıya...