23 / 04 / 2024

Atık geri kazanımları

Atık geri kazanımları

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014 yılı itibariyle 1450’ye ulaşan atık geri kazanım tesisleriyle ekonomiye yıllık 2,5 milyar TL’lik katma değer sağlandığını ifade etti.

İnşaat alanlarındaki atık betonlara çözüm getirildi! Beton geri dönüşüm sistemi ile hem yatırımcı hem de firma kazanacak

İnşaat alanlarındaki atık betonlar için yeni çözüm getirildi. Beton geri dönüşüm sistemi sayesinde hem firmalar hem de yatırımcı kazanmış olacak. İşte beton geri dönüşümü ile ilgili detaylar...

Arçelik 8 yılda 1,65 milyon atık eşyayı geri dönüştürdü

Arçelik, 15’inci Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Şirket, 2014-2022 yılları arasında, 1,65 milyon atık elektrikli ve elektronik eşyayı geri dönüştürdü.

Bakan Kurum'dan açıklama geldi: Tam 45,5 milyon atık geri dönüşüme kazandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan müjdeli haber geldi: Son raporlara göre, tam 45,5 milyon atık geri dönüşüme kazandırıldı! Bakan Kurum'un yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'nin geri dönüşüm çabaları büyük bir başarıya ulaştı.

Tepe Geri Kazanım Bertaraf Atık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Tepe Geri Kazanım Bertaraf Atık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Osman Üneş ve Selahattin Demirdaş ortaklığında kuruldu.

Hurdasan Atık Geri Kazanım İnşaat Ve Nakliyat Oto Yedek Parçaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hurdasan Atık Geri Kazanım İnşaat Ve Nakliyat Oto Yedek Parçaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kamışlı tarafından kuruldu.

Atık geri dönüşümünü kapsayan yıkım yönetmeliği yolda!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde atıkların geri dönüşümünü de içeren yıkım yönetmeliğini hazırlıyor. Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Pcr Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Pcr Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Livio Manzini, Atilla Uncu, Gökhan Demir ve Bekir Öktenoğlu ortaklığında kuruldu.

Entosektör Organik Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm Hizmetleri Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Entosektör Organik Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm Hizmetleri Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fouad Jamıl ve Pıerre Robert  Roger Romaın ortaklığında kuruldu. 

Metis Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Hizmetleri Mühendislik Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!    

Metis Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Hizmetleri Mühendislik Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Tuzla'da 20 bin TL sermaye bedeli ile Arzu Tuskaya tarafından kuruldu.

Sıradışı Geri Dönüşüm Ve Atık Değerlendirme Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sıradışı Geri Dönüşüm Ve Atık Değerlendirme Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Özalp tarafından kuruldu. 

Atıknakit Geri Dönüşüm Limited Şirketi kuruldu!

Atıknakit Geri Dönüşüm Limited Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Bağcılar'da Ömer Faruk Akdağ ve Furkan Esad Köroğlu ortaklığında kuruldu. 

Elmas Geri Kazanım Ve Atık Yönetimi Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elmas Geri Kazanım Ve Atık Yönetimi Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Emin Elmas tarafından kuruldu.

Şeyhanlı Otomotiv Turizm İnşaat Gıda Tem.Lojistik Katı Atık Ve Geri Dönüşüm San.Dış Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Şeyhanlı Otomotiv Turizm İnşaat Gıda Tem.Lojistik Katı Atık Ve Geri Dönüşüm San.Dış Tic.Limited Şirketiİsmail Kabul tarafından 1 milyon TL sermaye ile bugün kuruldu.

Atık geri kazanımları Haberi

Atık geri kazanımları

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014 yılı itibariyle 1450’ye ulaşan atık geri kazanım tesisleriyle ekonomiye yıllık 2,5 milyar TL’lik katma değer sağlandığını ifade etti.


Bakan Güllüce, çevre alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.


2014 yılında 550 ton atık pil ve 66 bin ton atık akünün toplanarak geri kazanıldığını söyleyen Bakan Güllüce, “ Ayrıca 118 bin ton ömrünü tamamlamış lastik toplanarak çevreyle uyumlu bir şekilde geri dönüşümü sağlanmıştır” dedi.


2003 yılında belediye birlikleri eliyle yürütülen katı atık düzenli depolama tesis sayısının sadece 15 iken, bugün bu sayının 79’a ulaştığını belirten Bakan İdris Güllüce, “Bugün itibariyle bu tesisler ile 1073 belediyede 47,4 milyon kişiye hizmet verilmektedir” şeklinde konuştu.


Bakan Güllüce, temiz denizlerin bir göstergesi olarak Mavi Bayraklı plaj sayısının 397’ye ulaştığını ve Türkiye’nin bu...