28 / 03 / 2024

Avcılar arkeolojik kazı çalışmaları

Avcılar arkeolojik kazı çalışmaları

İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, İstanbul'un Avcılar ve Küçükçekmece ilçelerindeki arkeolojik kazılara ilişkin soru önergesi hazırladı. Aksu sorularını dönemin Kültür Ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a sordu.

Avcılar'da göçük meydana gelen bina için 3 gözaltı!

Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıktırılan binanın temeli kazılırken meydana gelen göçükte 3 çocuk babası Cemal Eken'in (42) ölümü, İsa Eyice isimli işçinin yaralanmasına neden olan olay ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Avcılar’daki yer kayması böyle engellenecek!

İstanbul Avcılar'daki Ambarlı Mahallesi’nde yıllardan bu yana görülen yer kayması sorununun çözümü için fore kazıklı önlem projesi uygulanıyor.

İzmir'deki arkeolojik kazılarına ayrılan bütçe meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Türkiye genelinde ve İzmir İli'nde yürütülen arkeolojik kazılara ve bu çalışmalara ayrılan bütçeye ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmir'deki arkeolojik kazılar sponsorluk protokolüne takıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçmiş yıllarda kent tarihi ve turizmi için önemli arkeolojik kazılara verdikleri maddi desteği, Kültür ve Turizm Bakanlığı'yla olan sponsorluk protokolü anlaşmazlığı nedeniyle veremediklerini söyledi.

İzmir'deki arkeolojik kazılar onay bekliyor!

Kent kültürüne ve turizme büyük katkı sağlayan arkeolojik kazılar, bakanlık sözleşmesi onayına takıldı. zmir Büyükşehir Belediyesi'nin ana sponsor olduğu kazılara, İzmir Ticaret Odası ve kazıların yapıldığı ilçelerin belediyeleri destek veriyor

Konak Tüneli'ndeki arkeolojik kazılar tamamlandı!

Konak Tüneli'ndeki arkeolojik kazılar tamamlandı. Kazılar sırasında, çalışma yapılan bölgenin çevresi sac levhalarla kapatılmıştı. Yolların daralması ve kazıların şeffaf bir şekilde yapılmadığı iddiasıyla duruma tepki gösteren vatandaşlar olmuştu.

Konak Tünelleri'ndeki arkeolojik kazılar tamamlandı!

İZMİR'de, Konak Tüneli'nin geçtiği yerlerdeki arkeolojik kazılar bitti. Bu çalışmalarda Yahudi mezarlarından çıkan 900'ü aşkın insanın kemiği, Yahudi cemaatine teslim edilerek Gürçeşme'deki Yahudi Mezarlığı'na nakledildi.

Seyitömer höyüğündeki arkeolojik kazılar duracak mı?

Binlerce yıllık geçmiş kömüre kurban gidiyor. Seyitömer höyüğünün altındaki kömür rezervlerine gözünü diken Termik santrali işleten şirket arkeolojik kazıları durdurmak istiyor.

Gaziantep arkeolojik kazılar sonucunda turizme kazandırılacak!

Gaziantep tarihinin ortaya çıkarılması ve turizminin gelişmesi amacıyla kent genelindeki antik kent ve höyüklerde yürütülen arkeolojik ve altyapı çalışmaları devam ediyor. Gaziantep arkeolojik kazılar sonucunda turizme kazandırılacak.

Avcılar Ispartuvan Çayırı'nın akıbeti nedir?

İstanbul Avcılar'da Firüzköy Mahallesi ile Küçükçekmece Gölü arasında kalan Ispartuvan Çayırı için son durum nedir? Ispartuvan Çayırı'na Çevre ve Şehircilik Bakanlığı el koydu mu? Ispartuvan Çayırı'nda hangi parseller arkeolojik sit alanı içinde?..

Mersin Yumuktepe Höyüğü'ndeki bu yılki arkeolojik kazılar sona erdi!

Milattan önce 7 binli yıllara ait eserlerin çıkartıldığı " Medeniyetler beşiği " adı ile de anılan Mersin'in Yumuktepe Höyüğü'ndeki bu yılki arkeolojik kazılar sona erdi.

Aliağa Antik Roma Tiyatrosu alanındaki arkeolojik kazılar başlıyor!

Kadifekale'de bazı sütunları evlere duvar yapılan Roma Antik Tiyatrosu'ndaki arkeolojik kazılar kısa süre içinde başlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 11.4 milyon TL kamulaştırma bedeli ödedi.

Türkiye'deki arkeolojik kazıların tamamı durduruldu!

Türkiye ’de Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle sürdürülen arkeolojik kazıların tamamı durduruldu. Yabancı arkeolojik kazılarsa devam ediyor. Yeni bir yönetmelik yapılana kadar tüm kazıların durdurulması istendi...

Avcılar arkeolojik kazı çalışmaları Haberi

Avcılar arkeolojik kazı çalışmaları


İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, İstanbul'un Avcılar ve Küçükçekmece ilçelerindeki arkeolojik kazılara ilişkin soru önergesi hazırladı. Aksu sorularını dönemin Kültür Ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a sordu.


Bathonea kazı sonuçlarına göre bu arazinin kamulaştırarak ören yeri statüsüne alınması için çalışma başlattığı iddialarına değinen Aksu, bu iddiaların doğru olup olmadığını sordu.


Aksu'nun soruları


1. İstanbul ili, Avcılar ve Küçükçekmece ilçelerinde, Bathonea Antik Kentinde bilim adamlarının katılımıyla arkeolojik kazıların yapıldığı bilinmektedir. Basında yer alan haberlere göre; Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2013 yılındaki Bathonea kazı sonuçlarına göre bu arazinin kamulaştırarak ören yeri statüsüne alınması için çalışma başlattığı, iddia olunmaktadır. Bu iddialar doğru mudur?


2. Bu alanda yürütülen kazı çalışmalarının sonuçları, İstanbul, ülkemiz ve insanlık tarihine nasıl yansımaktadır?


3. Söz konusu alanın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ören...