27 / 04 / 2024

AVM ciro düşüşü

AVM ciro düşüşü

Milat Gazetesi ekonomi sayfası köşe yazarı olan Gözde Altıntaş bugünkü yazısında perakende sektörünün büyük bir kısmını oluşturan alışveriş merkezlerindeki ciro düşüşünü ele ele aldı. İşte o yazı...

AVM'de dükkan sahibi olmak isteyenler dikkat! Tam 11 adet dükkan taksitle satılıyor! 

Van Büyükşehir Belediyesi, Van ili, İpekyolu ilçesi, Şerefiye Mahallesinde yer alan Vanpark AVM'deki 11 adet dükkanı 6 taksitle satıyor. Peki Vanpark AVM'de satışa sunulan dükkanların fiyatları ne kadar? 

AVM'lerde dövizle kiralama tartışması!

Geçtiğimiz hafta zam için harekete geçen AVM'ler şimdi de dövizli kiralamaya geçti. Türkiye genelinde organize bir şekilde hareket eden pek çok AVM, yabancı ve yüzde 50 yabancı ortaklı Türk markalara dövizle fatura kesiyor...

Akiş GYO, AVM kiracılarına kira desteği sağlayacak!

Akiş GYO'nun Akbatı ve Akasya AVM'lerindeki kiracılarına Mayıs ayı kira ödemelerine yönelik olarak yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde kira desteği sağlanmasına karar verildi.

İstanbul'daki AVM ve dükkanların kapanma saati değişti!

İstanbul'da AVM, cadde mağazaları ve semt dükkanlarının çalışma saatleri koronavirüs nedeniyle yeniden düzenlendi.

AVM Ciro Endeksi Ocak ayında yüzde 13,7 azaldı!

AVM perakende ciro endeksi, 2021 Ocak ayında bir önceki aya göre, enflasyondan arındırılmadan hesaplandığında yüzde 13,7 azalarak 214 puana geriledi. 

Akiş GYO, AVM kiracılarına kira desteği verecek!

Akiş GYO, Akbatı ve Akasya AVM'lerindeki kiracılarına yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde kira desteği sağlayacak.

Akbatı ve Akasya AVM'de Ocak ayı kira ödemelerine destek!

Akiş GYO'nun Akbatı ve Akasya AVM'lerinde kiracılarına, Ocak ayı kira ödemelerine yönelik ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde  kira desteği sağlanmasına karar verildi.

Etiler Alkent AVM 39 dükkan için ekspertiz değerleme raporu!

Alarko GYO'nun portföyünde yer alan Etiler Alkent AVM 39 dükkan için değerleme kuruluşunca hazırlanan ekspertiz değerleme raporu yayınlandı. 

Akiş GYO, Akbatı ve Akasya AVM'deki kiracılarına kira desteği verecek!

Akiş GYO tarafından Akbatı ve Akasya AVM'deki kiracılarına Kasım ayı kira ödemelerine yönelik olarak yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde  kira desteği sağlanacak.

Akiş GYO AVM'lerdeki kiracılarına kira desteği verecek!

Akiş GYO'nun Akbatı ve Akasya AVM'deki kiracılarına Ağustos ayı kira ödemelerine yönelik olarak  yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde  kira desteği sağlayacak.

Akasya ve Akbatı AVM'de düşen ciro miktarı kadar kira indirimi yapılacak!

Akiş GYO A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökşin Durusoy, Akasya ve Akbatı AVM'de düşen ciro miktarı kadar kira indirimi yapılacağını belirtti...

Kanyon AVM kapanan dükkanlardan kira almayacak! 

Koronavirüs salgınıyla birçok mağaza kapandı. Kanyon AVM, 20 Mart-30 Nisan arasında kapanan dükkanlardan kira almayacağını açıkladı...

AVM ciro endeksi 2019 Kasım'da yüzde 20,1 arttı!

AVM ciro endeksi, 2019 yılının Kasım ayında bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında ve enflasyondan arındırılmadan incelendiğinde yüzde 20,1 artarak 352 puana ulaştı.

AVM ciro düşüşü Haberi

AVM ciro düşüşü


Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği(AYD); perakende sektörünün büyük bir kısmını oluşturan alışveriş merkezlerini temsil eden bir kuruluş.


Geçenlerde bir basın bülteni yayımladılar. AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgü sektörle ilgili sorunlara yönelik çözüm önerilerinde bulunmuş ve bazı rakamlar vermiş, sizlerle de paylaşayım istedim.


Bugüne kadar 52 milyar dolar yatırım yapılmış. Toplamda alışveriş merkezleri yaklaşık 10 milyon metrekare yer kaplıyor. 2020 senesinde kadar ise perakende sektöründen gelen talep ile 20 milyar dolarlık ve 2,5 milyon m²'lik daha alışveriş merkezi yatırımı yapılacak.


Son 9 yılda alışveriş merkezlerinde yapılan cirolarda %250 artış yaşanırken, perakende sektörü olarak uzun süreden sonra ilk kez Temmuz 2016'da-darbe ve terör olayları yüzünden-cirolarda bir düşüş yaşanmıştır.


Ancak Eylül ayında hem okulların açılması hem de bayram nedeniyle cirolar pozitif yönde etkilenecektir.


Alışveriş merkezleri borçlanmadan...