26 / 04 / 2024

AVM ciroları 2020

AVM ciroları 2020

Cadde mağazalarında yüzde 81 ve üzerinde ciro elde eden firmaların oranının temmuzda yüzde 29’dan yüzde 55’e ulaştığını söyleyen Sinan Öncel, “Caddelerdeki kadar hızlı olmamakla birlikte AVM’lerdeki mağazaların cirolarında da iyileşme var'' diye konuştu.

İstinyePark'a yeni katlar yapılıyor! Boyu uzatılacak AVM için Bakanlıktan gerekli izinler alındı! 

2020'de Katar devletinin yaklaşık 300 milyon dolar bedelle ortak olduğu İstinyePark AVM'nin çatısında hummalı bir çalışma yapılıyor. 2007 yılında kapılarını açan AVM'nin üst kısmına yeni katlar ilave ediliyor. İşte ayrıntılar...

AVM’lerde kiralanabilir alan ciroları Kasım'da ne kadar oldu? 

AVM'lerde kiralanabilir alan (metrekare) başına düşen cirolar, Kasım ayında İstanbul'da 6 bin 824 lira, Anadolu'da ise 4 bin 069 lira şeklinde oldu. İşte ayrıntılar...

AVM Perakende Ciro Endeksi ağustos ayında yüzde 133,4 yükseldi!

AVM'lerde kiralanabilir alan başına düşen cirolar, ağustos ayında İstanbul'da 5 bin 719 lira, Anadolu'da ise 3 bin 559 lira olarak gerçekleşti. İşte detaylar…

AVM’lerde kiralanabilir alan ciroları Ağustos'ta ne kadar oldu?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa hazırlanan AVM Endeksi’nin Ağustos 2022 sonuçları belli oldu. Buna göre AVM'lerde metrekare verimlilik endeksi yüzde 133.4 yükseldi. İşte tüm veriler...

AVM'de kabus dönemi bitti! Günlük sayı 5 milyona ulaştı

Türkiye'de 2020 Mart ayından itibaren etkisi altına alan Kovid-19 kabusunun sona ermesi alışveriş merkezlerindeki müşteri sayısının neredeyse dibe vurmasına neden olmuştu. Pandemi tedbirlerinin kalkmasıyla AVM'lerin ziyaretçi sayısı pandemi öncesi döneme yaklaştı.

AVM ciroları katlandı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş ve Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, döviz kurunun AVM'leri nasıl etkilediğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

AVM mağazalarında cirolar 2 kat arttı!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, "Markalarımızın dörtte üçü, Temmuz’da cirolarını geçen yılın aynı ayına göre iki kat veya daha da fazla arttırdığını beyan etti" dedi.

AVM'lerde 1 Haziran beklentisi! Cirolar artacak mı?

AVM'ler Kovid-19 kısıtlamaları kapsamında yeme - içme alanları açılmadan hizmet sunuyor. Kısıtlamalar sebebiyle haftasonu da kapalı olan AVM'lerde 1 Haziran'daki açılma için beklenti büyük. Ciroların artması bekleniyor.

AVM ciroları 1 yılda yüzde 23 eridi!

Alışveriş merkezlerinin ciroları Şubat'ta geçen senenin aynı ayına göre yüzde 22,6 azaldı. Ziyaretçi sayılarına da işaret eden ziyaret endeksi yıllık bazda yüzde 62 gerilemesine rağmen aylık bazda yaşanan yüzde 9,4'lük artış toparlanmaya işaret etti.

Cumartesi yasağının kalkması AVM cirolarına yüzde 30 katkı sağladı!

Venezia Mega Outlet Yönetim Direktörü Oğuz Isıgöllü yaptığı açıklamada cumartesi yasağının kalmasının cirolarda yüzde 30’lar seviyesinde artış sağladığını söyledi.

Gebze Center AVM'nin 2020 yılı kira ekspertiz bedeli 48,6 milyon TL oldu!

Doğuş GYO'nun portföyünde yer alan Gebze Center AVM'nin ortalama doluluk baz alınarak hesaplanan kira ekspertiz bedeli toplamları KDV hariç 48,6 milyon TL, 2020 yılı sonunda elde edilen toplam kira gelirleri ise KDV hariç 34,4 milyon TL oldu. 

Pendorya AVM'nin 2020 kira geliri 4,6 milyon TL!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Ter Ra Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından Pendorya Alışveriş Merkezi için takdir edilen 2020 yılı ekspertiz kira bedeli KDV hariç yıllık 10,3 milyon TL olup, 2020 yılı sonunda elde edilen kira gelirleri toplamı KDV hariç 4,6 milyon TL oldu.

Atakule GYO, 2020 yılında Atakule AVM'den 19.1 milyon TL gelir elde etti!

Atakule GYO'nun Atakule Alışveriş Merkezi'nden 2020 yılında elde edilmesi öngörülen yıllık kira bedeli 19 milyon 175 bin 856 TL oldu, şirketin Atakule Alışveriş Merkezi'nden elde ettiği yıllık toplam kira geliri 11 milyon 532 bin 721,49 TL olarak gerçekleşti.

AVM ciroları 2020 Haberi

AVM ciroları 2020

Türkiye’nin önde gelen markalarını çatısı altında bulunduran Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), üyeleri arasında yaptığı anket çalışmaları ile perakende sektörünün nabzını tutuyor.  BMD’nin temmuz ayı anket sonuçlarında cadde mağazalarının cirolarında hazirana göre hızlı bir artış yaşanırken, AVM mağazalarının ciroları da toparlanıyor. Haziranda BMD üyelerinin yüzde 29’u cadde mağazalarında yüzde 81 ve üzeri ciro elde edebilirken bu oran temmuzda yüzde 55’e ulaştı. AVM mağazalarında yüzde 81’in üzerinde ciro elde eden BMD üyelerinin oranı ise yüzde 7’den yüzde 38’e çıktı. 

BMD Başkanı Sinan Öncel, temmuz ayı anketini dernek çatısı altında yer alan 416 markadan 300’ünü bünyesini kapsayan 53’ü hazır giyim, 24’ü ayakkabı olmak üzere toplam 115 üye firmanın katılımı ile yaptıklarını açıkladı. Markaların özellikle cadde mağazalarının cirolarında temmuz ayında bayram ve tatilin de etkisi ile...