27 / 04 / 2024

avm dükkanları kira ödeyecek mi

avm dükkanları kira ödeyecek mi

Hazır giyim markalarını temsil eden Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel "AVM'ler açılsa bile içeri giren müşteri sayısı çok kısıtlı olacak. Maliyetlerimiz ciddi oranda yükseldi. Dolaysıyla kira ve ortak gideri ödeyebilmemiz mümkün değil" dedi.

Laleli, Merter ve Osmanbey'de dükkanlar kepenk indiriyor! Tekstil merkezleri kira ve masraflar karşısında zorda!

Global resesyonun yanı sıra Rusya-Ukrayna ve İsrail-Filistin savaşları da İstanbul’da Laleli, Merter ve Osmanbey gibi bölgelerdeki dükkanları etkiledi. Satışların yüzde 60’lara varan oranda düştüğü bölgelerde dükkanlar kepenk indiriyor ya da küçülmeye gidiyor. İşte ayrıntılar...

Ankara'nın göbeğindeki Kızılay AVM iflas etti! Dükkanlar tek tek boşaltılıyor!

Yap-İşlet-Devret modeliyle, 25 seneliğine işletilmesi için Karsaklar Gayrimenkul’e verilen Ankara Kızılay Alışveriş Merkezi iflas etti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yönetimi devralan mülk sahibi Türk Kızılayı, ihtarname çekerek dükkanların boşaltılmasını istedi.

İstanbul'daki AVM ve dükkanların kapanma saati değişti!

İstanbul'da AVM, cadde mağazaları ve semt dükkanlarının çalışma saatleri koronavirüs nedeniyle yeniden düzenlendi.

İstanbul'un en önemli caddelerindeki dükkanlar aylardır kiralık!

Kovid-19 salgını sebebiyle esnaflar, AVM kiracıları ve perakendeciler zoru durumda kaldı. Kiralarını ödeyemeyen vatandaşlar, dükkanlarını boşaltıyor. Bağdat Caddesi'nde, Nişantaşı’nda “kiralık” tabelaları aylardır asılı halde kaldı. 

AVM’lerde ticari ‘kira’ tartışması!

AVM’lerde ticari kira uygulamasına geçilmesi için çalışmalar başladı. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, ticari gayrimenkul kirasının Borçlar Kanunu’nda düzenlenmesi için Meclis’e başvuru yaptıklarını belirtti.

Mısır Çarşısı’ndaki dükkanların yarısı kepenklerini açmadı!

Mısır Çarşısı’nda dükkanların yarısının açılmadığını söyleyen esnaf, "3 ay kira ödemedik. Geriye dönük kiraların alınmamasını ya da işler açılınca alınmasını talep ediyoruz." diyor

Kanyon AVM kapanan dükkanlardan kira almayacak! 

Koronavirüs salgınıyla birçok mağaza kapandı. Kanyon AVM, 20 Mart-30 Nisan arasında kapanan dükkanlardan kira almayacağını açıkladı...

Nef Çekmeköy dükkanlarında garantili kira desteği nedir?

Nef Çekmeköy projesinin dükkanları 1 günlüğüne 2 Mart Cumartesi günü satışa çıkıyor. Projedeki dükkanlar için garantili kira desteği veriliyor. Peki Nef Çekmeköy dükkanlarında garantili kira desteği nedir?

AVM'lerde dövizli kira maliyetleri arttı!

Günlük kurda direten AVM’ler markaların sırtına yıllık 3 milyar TL daha yükledi. Konuya ilişkin açıklama yapan BMD Başkanı Sinan Öncel, dövizli kira maliyetlerinin 3 yıl öncesine göre yüzde 70 arttığını söyledi..

İzmir'de dükkanlar kepenk indirdi!

İzmir'de ekonominin kalbinin attığı caddelerdeki dükkanlar kepenk indirdi. Yüksek kira bedelleri, İzmir'de birçok mağazanın vitrinlerini boşaltmasına neden oldu.

Döviz kira sistemini bitirdi!

AVM'lerde dövizle kira alınması 2016'nın en çok tartışılan konularıydı. Hotiç’in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hotiç’e göre döviz kira sistemini bitirdi.

Dövizle kira ödeyenler dükkanlarını kapatıyor!

Dolardaki tarihi rekor gözleri alışveriş merkezlerine çevirdi. Dövizle kira ödeyenler kiralamalarda denge bulunmazsa dükkanların kapanacağını belirtiyor.

Marmaroom’da son kalan daireler ve kira garantili dükkanlar satışta!

Son kalan daireler ve kira garantili dükkanların satışlarının devam ettiği Marmaroom Maltepe projesi kapsamında yer alan ticari ünitelerin fiyatları 749 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

avm dükkanları kira ödeyecek mi Haberi

avm dükkanları kira ödeyecek mi

Mayıs ayında kademeli olarak açılmayı planlayan bazı alışveriş merkezleri beraberinde mağaza açılışlarını da bekliyor. Sabah gazetesinden Pınar Çelik'in haberine göre, markalar, mağazaları açsalar bile müşteri talebinin düşük olacağını, üstüne artan maliyetler de eklenince 90 gün kira ödeyemeyeceklerini belirtti. Hazır giyim markalarını temsil eden Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel konuyla ilgili olarak, "Hazine ve Maliye Bakanlığı bizden görüş istedi. Biz de 90 gün kira ödeyemeyeceğimizi ilettik. AVM'ler açılsa bile içeri giren müşteri sayısı çok kısıtlı olacak. Maliyetlerimiz ciddi oranda yükseldi. Dolaysıyla kira ve ortak gideri ödeyebilmemiz mümkün değil" diye konuştu.

YÜZDE 50 TALEP GELMEZSE AVM'Yİ AÇAMAYIZ

Alışveriş merkezlerinin açılması ile ilgili kararın bakanlık ve bilim kurulu yetkilileri tarafından verilebileceğini belirten Öncel, "Resmi kararla AVM'ler açılırsa 1 yıl boyunca ciro kirasıyla mağazalarımızı...