27 / 04 / 2024

AVM kira geliri

AVM kira geliri

Türkiye’de faaliyet gösteren 443 AVM’nin yatırım değerinin 40 milyar dolara düştüğüne dikkat çeken AYD Başkanı Hüseyin Altaş, pek çok AVM'de kira gelirlerinin döviz borcunun faizine bile yetmediğinin altını çizdi.

İş GYO Ege Perla AVM'den 2023'te 19,8 milyon Türk Lirası kira geliri elde etti!

İş GYO, Ege Perla AVM'den elde edilen kira geliri ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İşte şirketten AVM kira geliri ile ilgili yapılan o açıklama...

İŞ GYO Mallmarine AVM ve Marmara Park AVM 2023 kira geliri 10 milyon TL'yi aştı!

İŞ GYO'nun Mallmarine AVM ve Marmara Park AVM 2023 kira geliri belli oldu. Söz konusu şirketin AVM'lerden elde ettiği toplam geliri 10 milyon 48 bin 800 TL oldu.

Akiş GYO ilk 9 ayda 255.1 milyon TL kira geliri elde etti!

Akiş GYO tarafından yayınlanan faaliyet raporuna göre, şirket 1 Ocak 2021-30 Eylül 2021 tarihleri arasında Akasya AVM, Akbatı AVM ve diğer gayrimenkullerinden 255 milyon 410 bin 436 TL kira geliri elde etti. 

Ata GYO'nun AVM'lerinin kira geliri beklenen gelirin altında!

Ata GYO'nun portföyündeki gayrimenkullerden elde edilen kira gelirlerinin ekspertiz değeri ile karşılaştırılması kapsamında, Lüleburgaz Ata Corner Projesinden 2020 yılında elde edilen kira geliri toplamı, ekspertiz raporu kapsamında beklenen gelirin altında gerçekleşti. 

Panora AVM'nin 2020 kira geliri beklenenin altında!

Panora GYO'nun Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği 37. (2) maddesi gereği yapılan açıklamada Panora AVM'nin 2020 kira geliri beklenenin altında kaldığı belirtildi.

İş GYO 2020'de 2 AVM ve 2 çarşıdan 31.2 milyon TL kira geliri elde etti!

İş GYO'nun ekspertiz kira bedelinin altında kira geliri elde edilen iki alışveriş merkezi ve iki çarşının 2020 yılı için ortalama dolulukları baz alınarak hesaplanan kira ekspertiz bedeli toplamları KDV hariç 42,8 milyon TL, 2020 yılı sonunda elde edilen toplam kira gelirleri ise KDV hariç 31,2 mily

Akasya AVM'nin 2020 yılı kira geliri beklentinin altında!

Akiş GYO'nun portföyündeki gayrimenkullerden elde edilen kira gelirlerinin ekspertiz değeri ile karşılaştırılması kapsamında, Akasya AVM'den 2020 yılında elde edilen kira geliri toplamı, ekspertiz raporu kapsamında beklenen gelirin altında gerçekleşti.

Servet GYO, Deposite Outlet AVM'den 7.8 milyon TL kira geliri elde etti!

Servet GYO Başakşehir'de yer alan Deposite Outlet Alışveriş Merkezi'nden 2018 yılında 7 milyon 847 bin 320 TL kira geliri elde etti...

Akasya Acıbadem AVM kira döviz kuru 2.70'de sabitlendi!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyı Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Akasya Acıbadem AVM kira döviz kuru 2.70'de sabitlendi.

Kira geliri beyannamesi için bugün son!

Kira geliri beyannamesi verecek 1 buçuk milyon mükellefin beyannamelerini vermesi için bugün son gün. Maliye Bakanlığı, kira geliri olup beyan etmeyenleri belirlediğinde 2 kat usulsüzlük cezası, gecikme faizi ve vergi ziyaı cezası kesiyor.

Kira geliri beyanı 25 Mart'ta son bulacak!

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, 1 Mart'ta başlayan kira geliri beyan döneminin 25 Mart'ta sona ereceğini belirterek, 2015'te kira geliri elde edenlerin cezalı duruma düşmemeleri için beyanda bulunması gerektiğini söyledi.

Vakıflar 42 milyon TL kira geliri elde etti!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2015 yılında 32 adet taşınmazı kat karşılığı yöntemiyle değerlendirerek daire, dükkan, büro villa, apart daire ve özel okul olarak 105 adet taşınmaz elde etti. Vakıflar aynı dönemde 42 milyon TL de kümülatif kira geliri elde et

Dar mükellef kira geliri beyanı 2016!

Türkiye’de yerleşmiş olmayan gerçek kişiler, dar mükellef olarak Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar için vergi ödemek zorunda oluyor. İşte dar mükellef kira geliri beyanı 2016..

AVM kira geliri Haberi

AVM kira geliri

Kovid-19 pandemisi sürecinde 11 milyar Türk Lirası'na yakın kira desteği dağlayan AVM'lerin yatırım değerleri eriyor. 443 AVM’nin yüzde 70’ini temsil eden Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği’nin (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, geride kalan süreçte önemli bir kısmı yabancı yatırımcılar tarafından hayata geçirilmiş AVM’lerin yatırım değerinin 150 milyar dolar olduğuna fakat son yaşanan gelişmelerle bu değerin önemli ölçüde erimesine neden olduğunu duyurdu. 

Peki AVM'lerin yatırım değeri ne kadar oldu? AVM'lerin borç ve kira gelirlerinde son durum ne? İşte AVM'lerde son durum...

3 senedir AYD’nin başkanlık görevini üstlenen Prof. Dr. Hüseyin Altaş, “Salgın ile birlikte kira gelirimizde erime had safh aya ulaştı. Yıllık kira gelirimiz 26-27 milyar TL. Salgında bu gelirin 11 milyar TL’sinden markalara destek vermek adına feragat ettik. 7...