20 / 04 / 2024

avm kiraları ne olacak 2021

avm kiraları ne olacak 2021

Kovid-19 salgını perakende sektörünü de oldukça etkiledi. Sektör temsilcileri sektörün toparlanması için 4-5 senenin olduğunu belirtirken, şirketlerin sermaye desteğine ihtiyaçları olduğu söyleniyor. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Prof. Dr. Hüseyin Altaş da konuya ilişkin konuştu.

AVM’ler konut projesine mi dönüşecek? Konut yok, AVM çok!

Türkiye’deki konut sorunu acil çözüm beklerken, Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuya farklı bir bakış açısıyla yaklaştı getirdi. İşte ülkenin AVM çöplüğüne döndüğünü söyleyen Başaran’ın önerisi ve vatandaşın yorumları..

Kamu konut kiralarına zam geldi: Metrekare kira bedeli 11,61 lira oldu!

Kamu konutlarının 2024 yılı aylık kira bedelleri belli oldu. Peki kamu konut kiraları ne kadar oldu? İşte 2024 kamu konut kira bedelleri...

Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! Kiraya yüzde 25 sınır uygulaması Temmuz'da bitiyor! Kiralar ne olacak? 

Hükümet tarafından, geçtiğimiz yıl Temmuz 2023’e kadar yenilenecek kira kontratlarına yüzde 25 sınırı getirilmişti. Kiraya yüzde 25 sınır uygulaması Temmuz'da bitiyor. Ev sahibi ve kiracılar, kiralar ne olacağını merak ediyor. 

Ocak ayı ofis kiralarına yüzde kaç zam yapılacak? 2023 iş yeri ve ofis kiraları ne kadar oldu? 

Enflasyon rakamlarının  3 Ocak 2023 tarihinde açıklanmasıyla birlikte iş yerleri ve ofis için kira artış oranları da belli oldu. Peki, Ocak ayı ofis kiralarına yüzde kaç zam yapılacak? 2023 iş yeri ve ofis kiraları ne kadar oldu? İşte detaylar...

Lojman kiraları ne kadar oldu? 2023 rakamları tek tek açıklandı! Lojmanda oturanlar hemen bakın!

Geçtiğimiz sene kiracıları korumak için kira artışlarına yüzde 25 sınırı getirildi. Bu tavanın lojmanlar için de uygulandığı görüldü. Peki 2023 lojman kiraları ne kadar oldu? Tek tek açıklandı! Lojmanda oturanlar hemen bakın!

En ucuz ev kiraları hangi ilde 2022?

Ev kiraları son zamanlarda bir hayli arttı. Bu ortamda uygun kiraya sahip ev bulmakta zorlaştı. Vatandaşlar, “En ucuz ev kiraları ne kadar, En ucuz ev kiraları hangi ilde 2022?” sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar!

İstanbul’da kiralar düştü mü? İstanbul’daki kiralara dair son durum!

İstanbul’da kiralar düştü mü, Hangi ilde kiralar ne kadar düştü? Soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Kiralar yüzde 133,2 arttı! Türkiye'de ortalama kira bedeli ne kadar? İşte il il kira fiyatları!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa Türkiye'deki ortalama kira bedelini açıkladı. Peki Türkiye'de ortalama kiralar ne kadar? İşte kira bedelleri en yüksek iller...

İstanbul, Ankara ve İzmir'de kiralar ne kadar arttı? 

İstanbul, Ankara ve İzmir'de kiralar ne kadar artış gösterdi? İşte hepsiemlak'ın merakla beklenen o analizi...

AVM kiraları için yeni düzenleme çağrısı!

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerdeki kiralamaları da içine alan iş yeri kiralamaları kapsamında mevzuatta yeni düzenlemelere gereksinim olduğunu belirtti. Peki AVM sektöründe pandemiden bugüne neler oldu? İşte ayrıntılar...

AVM’ler kira zammında yasal sınırı dinlemiyor!

Daha önce zamda yasal sınırı yükseltmek için bakanlıkla bir araya gelen, geçen hafta ise dövizle fatura kesmeye başlayan pek çok AVM, yasal sınırı aşıyor. AVM kiralarında neler oluyor? Sektör ve marka temsilcileri ne diyor?

Türkiye'de kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı ne kadar oldu?

Pamir-Soyuer 2021 yılı 2. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı, Türkiye genelinde 160,10 metrekare/1000 kişi şeklinde hesaplandı.

81 kentte konut fiyatları ve kiralar ne durumda?

Türkiye genelinde konut fiyatları ve kiralar hızla artışa geçti  Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde fiyatlar üç katına çıkmış durumda.

avm kiraları ne olacak 2021 Haberi

avm kiraları ne olacak 2021

Kovid-19 süreci desteklerinin kredi ve borç kanalları aracılığıyla ilerlemesi ve kapanma uygulamalarında gerileyen rağbetle beraber borçluluk oranı yüzde 30 oranında artan perakende sektöründe, toparlanma için en az 4-5 senelik bir süreç görülüyor.

Sözcü Gazetesi'nden Sayime Başçı'nın haberine göre; perakende sektöründe teknik anlamda iflas etmesine rağmen, yaşıyor gibi olan birçok 'zombi' şirketin olduğuna vurgu yapan sektör temsilcileri, faiz oranlarından, kur ve enflasyon gibi bütün işaretlerde yaşanan dalgalanmaların belirsizlik ortamını yükselttiğini vurguladı. Geçen sene yüzde 18 oranında küçülülen gıda dışı perakendede 2021'in ilk çeyreğindeki yüzde 25 oranındaki daralmayla beraber açılma tedbirleri ve kapanma süreçlerinin de önem arz eden bir maliyet yaratacağına ve şirketlerin sermaye desteği ihtiyacı bulunduğuna dikkat çekiliyor.

KREDİ YETMEZ

Sektördeki gelişmeleri ve  Kovid-19 salgınının sektördeki yansımaları dün İstanbul'da gerçekleştirilen “Perakende...