14 / 12 / 2025

avm mağazacılık

avm mağazacılık

Bu gidişle alışveriş merkezleri mağazacılığı öldürecek. Eskiden bakkalların marketlere karşı yaşam savaşından söz ediliyordu. Şimdilerde mağazalar, alışveriş merkezlerine karşı yaşam savaşı veriyor.

Alanya’da MS Mağazacılık ve Moda Şov Deri'nin geçici konkordato süresi 2 ay uzatıldı!

MS Mağazacılık Deri Turizm Ticaret A.Ş. ve Moda Şov Deri Kuyumculuk Toptan Gümüş Turizm Taşımacılık Ticaret A.Ş. için verilen 3 aylık geçici mühlet,  2 ay süreyle uzatıldı. 

Gimat Arena'da teslimler Aralık 2026'da! 

Gimat Mağazacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından Ankara'da inşa edilen Gimat Arena'da konut teslimlerinin Aralık 2026'da yapılması planlanıyor. 

Hüma Sağlık’ın konkordato süresinde 2 aylık ek uzatma!

Hüma Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi hakkında verilen 3 aylık geçici mühlet, 2 ay süreyle uzatıldı.

Eren Deri Konfeksiyon, Pave Kuyumculuk,Şahinoğlu Mağazacılık ve Ze-Ta Deri Konfeksiyon'un konkordato talebi reddedildi!

Erhan Şahinoğlu'nun sahibi olduğu Eren Deri Konfeksiyon, Pave Kuyumculuk, Şahinoğlu Mağazacılık ve Ze-Ta Deri Konfeksiyon'un konkordato talebi reddedildi.

Ev tekstili ve dekorasyon firması Finehome Mağazacılık konkordato ilan etti!

2018 yılından bu yana ev tekstili ve dekorasyon alanında faaliyet gösteren Finehome Mağazacılık konkordato ilan etti.

Genart Tekstil’e 1 yıllık kesin konkordato koruması!

İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, finansal zorluklar yaşayan Genart Tekstil Mağazacılık Turizm ve İnşaat A.Ş. için 1 yıl süreyle kesin mühlet tanıdı.

Ünlü bebek tekstil şirketi Akdem Mağazacılık’ın konkordato talebi reddedildi!

2012 yılında Bibaby markasıyla yola çıkan ünlü bebek tekstil şirketi Akdem Mağazacılık Ticaret Limited Şirketi'nin konkordato talebi reddedildi.

DGN Ayakkabı ve Talipsan Mağazacılık’a 3 ay geçici konkordato mühleti!

Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, DGN Ayakkabı Mağazacılık Anonim Şirketi ve Talipsan Mağazacılık Anonim Şirketi için üç ay süreyle geçici konkordato mühleti verilmesine karar verdi.

Eren Deri, Pave Kuyumculuk, Şahinoğlu Mağazacılık ve Ze-ta Deri'ye 3 ay süreyle geçici mühlet kararı!

Bakırköy'de faaliyet gösteren Eren Deri, Pave Kuyumculuk, Şahinoğlu Mağazacılık ve Ze-ta Deri'ye mahkemece 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verildi. 

Hüma Sağlık Hizmetleri A.Ş.’ye 3 ay geçici konkordato süresi!

Kayseri 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Hüma Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi’ne üç ay süreyle geçici konkordato mühleti tanıdı. 

Eren Deri, Pave Kuyumculuk, Şahinoğlu Mağazacılık ve Ze-ta Deri’ye 3 ay geçici konkordato koruması!

Eren Deri, Pave Kuyumculuk, Şahinoğlu Mağazacılık ve Ze-ta Deri hakkında  20 Haziran 2025 tarihinden itibaren üç ay süreyle geçici mühlet kararı verildi.

Ms Mağazacılık Deri ve Moda Şov Deri’ye 3 ay geçici konkordato mühleti!

Alanya Asliye Ticaret Mahkemesi, Ms Mağazacılık Deri Turizm Ticaret A.Ş. ve Moda Şov Deri Kuyumculuk Toptan Gümüş Turizm Taşımacılık Ticaret A.Ş. hakkında 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.

Gimat Arena'da 1+1'ler 15 milyon TL'den başlayan fiyatlarla! Teslimler Aralık 2026'da!

Gimat Mağazacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından Ankara'da inşa edilen Gimat Arena'da 1+1'ler 15 milyon TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. 

avm mağazacılık Haberi

avm mağazacılık

Marketlerle ilgili düzenlemeleri yapamayan hükümet, alışveriş merkezleri konusundaki düzenlemeyi gündemine bile alamadı. Çok geç kaldı. Bundan sonra yapılacak düzenleme çok şeyi değiştiremez.
Marketler genelde günlük tüketim maddelerinde bakkalların, manavların, kasapların işini ellerinden alıyordu. Alışveriş mağazaları çok yaygın konuda, her sektörden, farklı işkollarındaki çok sayıda mağazanın işini ellerinden alıyor.
Marketi, alışveriş merkezlerini biz keşfetmedik. Batı ülkelerinde gelişen bir model. Fakat Batı ülkelerinde şehir içinde market ve alışveriş merkezi açılamıyor. Bu konularda ciddi sınırlamalar var. Marketler ve alışveriş merkezleri şehrin yerleşim bölgelerine uzak yerlerinde faaliyet gösterebiliyor.


Yatırım büyük, kira yüksek
Türkiye'nin doğusundan batısına diğer şehirlerindeki alışveriş merkezlerinin sayısı 160'ı aştı.
Esen Evran ve Meltem Ersoy'un derlediği rakamlara göre, İstanbul'da küçüklü büyüklü 57, Ankara'da 17, İzmir'de 12, Bursa'da 7 alışveriş merkezi var. Türkiye'deki 81 ilin 34'ü alışveriş...