25 / 04 / 2024

avm pazarı sıralaması

avm pazarı sıralaması

Cushman & Wakefield’ın hazırladığı rapora göre, Rusya şu anda 17.7 milyon metrekare ile Avrupa’nın en büyük AVM pazarı olurken, Rusya’yı 9.2 milyon metrekare ile Polonya ve 8.3 milyon metrekare ile Türkiye takip ediyor.

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

Türkiye’nin ikinci el araç piyasasındaki sıralaması belli oldu!

Türkiye’nin ikinci el araç piyasasındaki sıralaması belli oldu. Türkiye; 50 milyar dolar büyüklüğündeki ikinci el araç pazarıyla Avrupa'da İngiltere, Fransa ve Almanya’nın ardından dördüncü sırada yer edindi.

Türk deniz ticaret filosunun dünya sıralamasındaki yeri belli oldu!

Her geçen gün büyüyen Türk deniz ticaret filosunun sıralaması belli oldu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu gemi sayısının 413'e ulaştığını söyledi. İşte Türkiye’nin dünya sıralamasındaki yeri…

Türkiye konutun en fazla değerlendiği ülkeler sıralamasında lider oldu!

Türkiye, dünya genelinde konutun en çok değerlendiği ülkeler sıralamasında ilk sıraya yerleşti. Peki listede hangi ülkeler var? İşte o liste...

AVM pazarı toparlanma sürecine girdi!

Pandemi döneminde düşüşe geçen AVM pazarı yeniden canlanmaya başladı. 100 milyar dolarlık yatırım değeri ve bünyesindeki mağazalarla birlikte 600 bin kişilik bir istihdam sağlayan sektör,  dönüşerek büyümeyi sürdürecek.

Kira geliri beyanında gelir sıralaması önemli mi? İşte merak edilenler...

Dünya Gazetesi köşe yazarı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Burak Görücü, bugünkü köşesinde kira geliri beyanında gider sıralamasının önemini kaleme aldı. İşte Burak Görücü'nün 'Kira beyanında gider sıralamasının önemi' başlıklı yazısı...

AVM’ler kira zammında yasal sınırı dinlemiyor!

Daha önce zamda yasal sınırı yükseltmek için bakanlıkla bir araya gelen, geçen hafta ise dövizle fatura kesmeye başlayan pek çok AVM, yasal sınırı aşıyor. AVM kiralarında neler oluyor? Sektör ve marka temsilcileri ne diyor?

2024'e kadar AVM sayısının yüzde 10 artması bekleniyor!

JLL Türkiye, 2021 üçüncü çeyreğine ilişkin Türkiye’nin Makroekonomik ve Gayrimenkul Piyasası Verileri Raporu'na göre; 2024 senesine kadar AVM sayısında yüzde 10 artış yaşanması bekleniyor. 

Esas Gayrimenkul, AVM'lerde sürdürülebilirlik çalışmalarını hızlandırdı!

Türkiye'nin önemli gayrimenkul firmalarından Esas Gayrimenkul, 17 Burda AVM’nin çatısına “Yap İşlet” modeliyle Güneş Enerjisi Santrali (GES) kuracak.

Mustafa Aydın: AVM kiracısı markalar birlik olmalı!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, AVM ve mağazalar arasındaki kira sorunlarına değindi. Aydın, “AVM kiracısı markalar birlik olup ortak bir söylem geliştirirse sonuç alabilir. Aksi takdirde durum kiracılar açısından içinden çıkılmaz hale gelir” dedi. 

Nata Holding Vega AVM sayısını 12'ye yükseltecek!

AVM inşaatlarıyla adından söz ettiren Nata Holding Türkiye'de yatırımlarına devam ediyor. Ülke genelinde mevcut 8 AVM'si olan Nata Holding bu sayıyı 12'ye çıkarmayı hedefliyor. 

Türkiye gayrimenkul pazarında yükseliyor!

"Yabancılar İçin En İyi 25 Emlak Pazarı" başlıklı araştırmaya göre Türkiye, dünya genelinde belirlenen en iyi 25 emlak pazarı sıralamasında 14. sırada oldu...

Mücevher İhracatçıları Birliği'den AVM uyarısı!

Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar yaptığı açıklamada, "Bazı AVM'ler kira geliri kaygısıyla kapılarını kapatmayarak fırsatçılık yapmaya çalışıyor" dedi.

avm pazarı sıralaması Haberi

avm pazarı sıralaması

“Alışveriş Merkezleri-Avrupa-2015 Nisan” raporuna göre, Orta ve Doğu Avrupa’da geniş bir alana hizmet veren yeni ve baskın bölgesel alışveriş merkezlerinin yapılması hakim iken, geliştiricilerin gelecekle uyumlu küçük veya eski alışveriş merkezi arayışları nedeniyle Batı Avrupa’nın en büyük pazarlarında genişletme ve yenileme çalışmalarının sayısında bir artış gözleniyor. Rusya’daki projelerin tamamlanması mevcut durumun 12 ay öncesinden daha sınırlı finansman koşullarına bağlı olmasına rağmen, bu eğilimler AVM yoğunluğunun düşük olduğu Rusya ve Türkiye’de 2015 ve 2016 yılları boyunca sürecek ve yeni inşa edilen AVM alanları açısında pazarı domine etmeye devam edecek.


Geçen yıl sonunda Batı Avrupa’da toplam AVM alanı 104.9 milyon metrekare olup, Fransa 17.7 milyon metrekare ile en büyük pazar olarak ilk sıradaki yerini korurken, onu 17.1 milyon metrekare ile İngiltere takip...