23 / 04 / 2024

AVM Yasası ne zaman çıkacak

AVM Yasası ne zaman çıkacak

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Ankar a'da konunun taraflarının katılımı ile bir zirve yapıldığını belirterek, " Bu kanun seçimlerden önce çıkacak diye bir beklentim var " dedi

Rezerv alan yasası nasıl uygulanacak? Eviniz habersiz yıkılabilir mi? Tek tek açıklandı!

İstanbul Şahintepe Mahallesi’nde yaşayanlar "Rezerv alan yasası ne getiriyor; Şahintepe halkı ne yapmalı?" konulu panelde bir araya ve "Parseliniz bir gün Hazineye devredilebilir mi? Eviniz habersiz yıkılabilir mi?" sorularının yanıtları konuşuldu. Peki rezerv alan yasası neleri getirecek?

Bakan Işıkhan'dan ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Emeklilik yasasında son dakika gelişmesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur emeklilik düzenlemesi ve ev kadınlarına prim desteği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki Ev hanımlarına emeklilik yasası ne zaman çıkıyor? İşte detaylar...

AVM’ler konut projesine mi dönüşecek? Konut yok, AVM çok!

Türkiye’deki konut sorunu acil çözüm beklerken, Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuya farklı bir bakış açısıyla yaklaştı getirdi. İşte ülkenin AVM çöplüğüne döndüğünü söyleyen Başaran’ın önerisi ve vatandaşın yorumları..

9 AVM için konkordato talebi verilmişti! AYD Başkanı açıkladı! AVM’leri bu noktaya getiren ne oldu? 

İçine düştükleri finansal krizi aşamayan 9 AVM için konkordato ilan edilmişti. Peki AVM’leri bu noktaya getiren ne oldu? 

Kentsel dönüşüm yasasının iptali için hamle geldi! Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapılacak!

CHP, kentsel dönüşüm yasasının iptali ve yürürlüğün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunacak.

Yeni kentsel dönüşüm yasasında öne çıkan 7 madde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'da açıkladı!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili detaylar merak ediliyor. İşte yeni kentsel dönüşüm yasasında öne çıkan 7 madde...

Kentsel dönüşüm yasası ne zaman çıkacak? 50+1 salt çoğunluk nedir?

Kentsel dönüşüm projelerini kapsayan değişiklikler gündemde yer almaya devam ediyor. Son olarak 50+1 kararı ile Kentsel Dönüşüm Başkanlığına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin ne zaman yürürlüğe gireceği merak konusu oldu.

Mega Şaşmaz Oto Sanayi AVM Projesi nerede, dükkan fiyatları ne kadar?

Ankara'da TRinvest tarafından inşa edilen Mega Şaşmaz Oto Sanayi AVM Projesi'nde satışlar devam ediyor. Peki, Mega Şaşmaz Oto Sanayi AVM Projesi nerede, dükkan fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Akbatı AVM'nin değeri katlandı! Dev AVM'nin 2023 yarıyıl değeri ne kadar? 

15 Eylül 2011 tarihinde kapılarını açan Akbatı AVM'nin, 2023 yarıyıl değeri açıklandı. Peki Akbatı AVM'nin değeri ne kadar oldu? 

Beklenen İntibak Yasası ile ne kadar zam yapılacak? 2000 sonrası emekli olanlar için önemli detay…

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için yapılması beklenen intibak yasası, bu tarihten önce emekli olanlarla aradaki maaş farkı adaletsizliğini gidermek amacıyla yapılacak. Peki ne kadar zam yapılması bekleniyor?

Fay yasası ne demek? Fay yasası nasıl uygulanacak?

Kahramanmaraş merkezli geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve 11 ili derinden etkileyen depremin ardından, fay yasası yeniden gündeme geldi. İşte detaylar!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gözü burada! İntibak yasası çıkacak mı? İntibak yasasında son durum ne?

Emeklilerin akılında da dilinde de aynı soru intibak yasası çıkar mı? Çünkü bu yasa ile maaşlar eşitlenmiş olacak. Peki son durum ne?

Torium AVM'nin 2022 değeri ne kadar? O rakam açıklandı! 

Torunlar GYO tarafından, Torium Alışveriş Merkezi’nin 2022 yılı değeri açıklandı. Peki Torium AVM'nin 2022 değeri ne kadar? İşte o rakam...

AVM Yasası ne zaman çıkacak Haberi

AVM Yasası ne zaman çıkacak


Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın kamuoyunda 'AVM Yasası' olarak bilinen Perakende Ticaretini Düzenleyen Yasa'yı bu yıl çıkaracağını açıklaması, esnafı sevindirdi. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, yasa taslağı için çalışmaların hızlandığını belirterek, iki hafta önce Ankara'da konunun taraflarının katılımı ile bir zirve yapıldığını söyledi. Mutlu, hazırladıkları görüş ve önerileri de hükümete ve siyasi partilere ilettiklerini belirtti. Yasa taslağında alışveriş merkezlerinin kuruluşuna stratejik bir komisyonun izin vereceğinin belirtildiğini dile getiren Mutlu, "Yasa çıktıktan sonra bu kurulun bir an önce oluşturularak faaliyete geçmesini istiyoruz" dedi.


Detaylar incelendi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca hazırlanan yasa taslağını ilgili odaların desteğini alarak akademik olarak detaylı incelemeye tabi tuttuklarını belirten Mutlu, "İzmir esnaf teşkilatının düşüncesi ve görüşlerini belirledik. Taslakta olmayan önerilerimizi de dile...