28 / 03 / 2024

AVMlerin açılması için erken mi

AVMlerin açılması için erken mi

Tez-Koop-İş Sendikası AVM'lerin 11 Mayıs'ta açılmasıyla ilgili olarak, Sağlık Bakanlığı’na yazı gönderdi. Sendika, ‘AVM’leri açmayın’ dedi...

Uzmanlardan AVM'lerin açılmasına ilişkin uyarı: En son açılmalıydı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı ardından açıkladığı normelleşme sürecinde alınan kararlardan biri de AVM'lerin 11 Mayıs'tan itibaren açılmasıydı. Peki uzmanlar AVM'lerin açılmasına ilişkin ne diyor? İşte uzmanların konuya ilişkin görüşleri...

AVM'lerin açılması için erken mi?

AVM’lerin 11 Mayıs'da açılmasına karar verildi. Peki AVM'lerin bu süreçte açılması doğru mu? Birçok masrafla açılacak olan AVM'ler, ziyaretçi toplayacak mı? 

AVM'lerin açılması için erken!

AVM'lerin açılış tarihine ilişkin tartışmalar gündemde. Halk Sağlığı Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Sarp Üner, "AVM'leri mayıs ayında açmak ve salgın mücadelesini gevşetmek için henüz erken" dedi...

Thodex'in finans uzmanının serbest bırakılması için yapılan itiraz reddedildi!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Thodex'in finans uzmanı R.A.'nın serbest bırakılması için gerçekleştirilen itiraz reddedildi.

Askeri hastanelerin tekrar açılması için çalışmalar mecliste!

Askerî hastanelerin tekrar açılması için yapılan çalışmalara ve Sağlık Bakanlığına devredilen personelin mağduriyetinin giderilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li  Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kapalı Maraş'ın yıl sonunda açılması için düğmeye basıldı!

Kıbrıs'ta 1974 yılından bu yana kapalı olan 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın sivil yaşama açılması için düğmeye basıldı. çalışmalara başlandı. Ankara ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönetimi, 'askeri statüde' olan Maraş'ın statüsünün değiştirilmesi karar verdi.

Kapalı Maraş'ın açılması için son aşamaya gelindi!

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kapalı Maraş’ın KKTC yönetimi altında açılması politikasının oluşturulan bir komisyonla ilerlediğini ve son aşamaya gelindiğinden bahsetti.

Ayasofya için kritik karar haftası: İbadete açılacak mı?

24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla müze yapılan Ayasofya için kritik haftaya girildi. Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılması için açılan davada Danıştay'ın kararı 2 Temmuz'da belli olacak. Kararın duruşmadan sonra açıklanacağı öngörülüyor.

Ayasofya'nın ibadete açılması için imza kampanyası başlatıldı!

Birlik Vakfı, Ayasofya'nın ibadete açılması için 55 şehirde imza kampanyası başlattı...

AVM'lerin açılması için erken mi?

AVM’lerin 11 Mayıs'da açılmasına karar verildi. Peki AVM'lerin bu süreçte açılması doğru mu? Birçok masrafla açılacak olan AVM'ler, ziyaretçi toplayacak mı? 

AVM'lerin açılması için erken!

AVM'lerin açılış tarihine ilişkin tartışmalar gündemde. Halk Sağlığı Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Sarp Üner, "AVM'leri mayıs ayında açmak ve salgın mücadelesini gevşetmek için henüz erken" dedi...

Hindistan'da bir Sih, cami inşa edilmesi için arazisini bağışladı!

Hindistan Uttar Pradeş eyaletinde Sukpal Sing Bedi adındaki Sih, kendisine ait bir araziyi cami inşa edilmesi için bağışladı...

AKM'nin açılışı için yeni taslak!

AKM ile ilgili Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan ilk toplantıda, sanatçı Hasan Uçarsu’nun sahneye koyacağı ve librettosunu Bertan Rona’nın yazacağı Mimar Sinan operasıyla açılması için taslak oluşturuldu.

Buse Varol güzellik merkezi açmak için dükkan arıyor!

Ünlü sanatçı Alişan'ın oyuncu eşi Buse Varol, ticarete atılmaya hazırlanıyor. Varol, Anadolu Yakası'nda bir güzellik merkezi açmak için dükkan arıyor.

Sitede iş yeri açmak için onay şart!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre toplu yaşanan site ya da apartman gibi ortak yaşam alanlarını ilgilendiren yerleşimlerde iş yeri açabilmek için maliklerin izinleri ve onayı gerekiyor.

Hayalet şehir 'Kapalı Maraş’ın açılması için süreç başladı!

KKTC hükümeti, 1974’ten beri kapalı olan ve ’hayalet şehir’ olarak bilinen Maraş’ın açılmasıyla ilgili yeni süreç başlattı. Ekip kapalı Maraş’a girerek, envanter çalışması yapacak.

AVMlerin açılması için erken mi Haberi

AVMlerin açılması için erken mi

Tez-Koop-İş Sendikası, AVM’lerin açılmasına ilişkin Sağlık Bakanlığı'na yazı gönderdi. Yazıda, AVM'lerin açılmaması konusunda uyarı yapıldı. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; AVM’lerde örgütlü bulunan Tez-Koop-İş, Sağlık Bakanlığı’na gönderdiği yazıda, “Salgın kontrol altına alınmadan, her gün binlerce insanın geldiği, yüzlerce işçinin aynı alanda yan yana çalıştığı AVM’ler, salgının yayılımı açışındın ciddi risk alanlarıdır” ifadelerini kullandı.   

Tez-Koop-İş Sendikası Sağlık Bakanlığı’na gönderdiği yazıda, salgının henüz kontrol altına alınamadığını ve yayılımına devam ettiğine dikkat çekildi. Salgın normal bir seyirde ilerlemezken AVM’lerin açılmasının “normalleşme” adına atılmış bir adım olmayacağının belirtildiği yazıda, "Çünkü salgın kontrol altına alınana kadar tedbirli davranılması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından yapılan açıklamalarda belirtildiği gibi önlemlerde en ufak bir gevşeme, duraksama ya da ihmal tabloyu tersine döndürebilecektir. AVM’ler için...