27 / 04 / 2024

Avrasya Tünelini kim açacak

Avrasya Tünelini kim açacak

Açılış öncesi projenin son durumunu inceleyecek olan Erdoğan, yarın kendi makam aracıyla Avrasya Tüneli'nden geçecek.

Vasip Şahin'den Avrasya Tüneli'ne denetim!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Asya ve Avrupa kıtalarını denizin 106 metre altında birleştiren Avrasya Tüneli’nde incelemelerde bulundu.

Avrasya Tüneli ile 52 milyon saatlik tasarruf sağlanacak!

1.3 milyar dolara malolan Avrasya Tüneli, Türkiye ekonomisine 1.5 milyon liralık iş hacmi yaratacak. Tünel, trafikte 52 milyon saatlik zaman tasarrufu sağlayacak.

Avrasya Tüneli konut fiyatlarını yüzde 30 artırdı!

Avrasya Tüneli'nin her iki yakadaki giriş ve çıkışına yakın bölgelerde konut satış ve kiralama fiyatları son bir yılda ortalama yüzde 30 arttı.

Avrasya Tüneli inşaatında ilginç yöntem!

Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanının altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli’nin inşası sırasında ilginç bir yöntemin Türkiye’de ilk defa uygulandığı ortaya çıktı.

Avrasya Tüneli bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla açılacak olan, Avrupa ve Anadolu yakasını Boğaz’ın altından bağlayan Avrasya Tüneli bugün açılıyor.

Ahmet Vefik Alp: Avrasya Tüp Tüneli açılıyor!

Prof. Dr Ahmet Vefik Alp tarafından 90'lı yıllarda çizilen Avrasya Tüp Tüneli projesi 20 Aralık 2016 tarihinde hizmete açılacak.

Avrasya Tüneli'nin açılışı nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak!

Avrasya Tüneli'nin yarın gerçekleştirilecek açılışı dolayısıyla bazı yollar trafiğe kapatılacak.

Avrasya Tüneli yarın hizmete açılıyor!

Avrasya Tüneli, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve çok sayıda yabancı konuğun katılımıyla yarın saat 14.00'te hizmete açılacak.

Avrasya Tüneli'nin künyesi!

Yaklaşık 1.3 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilen Avrasya Tüneli, yarın hizmete başlıyor. Denizin 106 metre altında, Göztepe-Kazlıçeşme arasında iki kıtayı bağlayacak Avrasya Tüneli’nden günde 100 bin araç 100 dakikalık yolu 15 dakikada geçecek.

Avrasya Tüneli yarın açılıyor!

İstanbul'un ulaşım sorununa köklü çözüm üretecek potansiyele sahip Avrasya Tüneli, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle açılacak.

Abdülhamid Osmanoğlu: Avrasya tüneli dedemin adı olsun!

II. Abdülhamid Han'ın torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, "Avrasya Tüneli'nin ve havalimanının adının II. Abdülhamid Han olması gönlümden geçiyor" dedi.

Avrasya Tüneli dünyaya tanıtıldı!

20 Aralık’ta açılacak olan Avrasya Tüneli’nin tanıtımı için uluslararası medya temsilcileri davet edildi. AP ajansı tünelin içindeki test sürüşlerini dünyaya servis etti.

Avrasya Tüneli için son 2 gün!

Avrasya tüneli 2 gün sonra, 20 Aralık'ta törenle açılıyor. Tünel inşaatının daha önce tamamlandığı projede, bugüne kadar bağlantı yolları ile alt ve üst geçitlerin büyük bölümü tamamlanarak kullanıma açıldı.

Avrasya Tünelini kim açacak Haberi

Avrasya Tünelini kim açacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrasya Tüneli'nden geçecek

- Açılış öncesi projenin son durumunu inceleyecek olan Erdoğan, yarın kendi makam aracıyla Avrasya Tüneli'nden geçecek

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın "vizyon proje" olarak değerlendirilen Avrasya Tüneli'nden (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi) geçecek. 


Dünyanın en iyi mühendislik projeleri arasında gösterilen ve Asya ile Avrupa kıtalarını tüp geçişiyle birbirine bağlayacak tünel, 20 Aralık'ta açılacak.


Açılış öncesi projenin son durumunu inceleyecek olan Erdoğan'ın, yarın kendi makam aracıyla tünelden geçeceği öğrenildi. Erdoğan'ın tünel çıkışında açıklama yapması öngörülüyor. 


- Avrasya Tüneli 

Asya ile Avrupa kıtalarını tüp geçişiyle birbirine bağlayacak tünel, dünyada deniz altından en derinden geçecek tünel olacak. 14,6 kilometre toplam uzunluğa sahip projenin, deniz altından geçen kısmı ise 3,4 kilometre olarak belirlendi.


Bin 800 kişinin istihdam edildiği projenin, bölgeye yıllık 560...