29 / 03 / 2024

Ayasofya yeniden açılacak mı

Ayasofya yeniden açılacak mı

Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Ayasofya'nın ibadete açılması ile ilgili soruya cevap verdi: Nedir imkanlarımız, bunlara bakarız. Gönlümüz tabii ki bunu ister.

Twitter’dan flaş karar! Askıya aldığı bazı hesapları yeniden açacak

Sosyal medya platformu Twitter'ın çiçeği burnunda yeni sahibi Elon Musk, askıya alınan hesaplar ile ilgili bir anket düzenledi ve kararını açıkladı. Buna göre, yasaları çiğnememiş veya çok fazla istenmeyen mesaj paylaşmamış olan hesaplar, gelecek haftadan itibaren yeniden açılacak.

Sivas Divriği'ye 79 yıl önce yapılan havaalanı yeniden açılacak!

Sivas'ın Divriği ilçesinde, yapımı 1941 yılında tamamlanan ve uzun süre kullanılmayan havaalanının 2021 yaz döneminde yeniden açılması hedefleniyor.

Kariye Camisi 75 yıl sonra ibadete açılacak!

Danıştay kararıyla ibadete açılmasının önündeki yasal engel Ayasofya’dan önce kalkan İstanbul’daki Kariye Camisi, 30 Ekim’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı Cuma namazıyla 75 yıl sonra ibadete açılacak.

Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, İstanbul'un fethinde kullanılan top ve güllelerin döküldüğü Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak...

Ayasofya cami olarak ibadete açılacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ayasofya’nın tekrar ibadete açılması konusunda bir çalışma yapın, getirin” diye talimat vermişti. Peki Ayasofya camii olarak ibadete açılacak mı? İşte Ayasofya konusuna ilişkin detaylar...

Gaziantep Hayvanat Bahçesi 15 Haziran'da yeniden açılacak!

Dünyanın en büyük hayvanat bahçeleri arsında yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, 15 Haziran'da yeniden ziyarete açılacak.

Silivri'de depremde hasar gören ilkokul yeniden yapılacak!

Silivri'de 25 Eylül 2019'da meydana gelen depremde ağır hasar alan Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu yeniden yapılacak. Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu'nun yerine TOKİ 16 derslikli bir okul inşa edecek...

Esas Gayrimenkul'ün AVM'leri 1 Haziran'da yeniden açılacak!

Koronavirüs nedeniyle AVM'lerinin faaliyetlerini geçici olarak durduran Esas Gayrimenkul, 1 Haziran'da alışveriş merkezlerinin kapılarını yeniden açmaya hazırlanıyor. 

Sümela Manastırı 25 Mayıs'ta yeniden açılıyor!

Restorasyon çalışmaları nedeniyle 4 yıldır kapalı olan Doğu Karadeniz turizminin gözde merkezlerinden Sümela Manastırı, 25 Mayıs'ta yeniden ziyarete açılacak...

İzmir'de 420 yıllık Hisar Camisi yeniden açılacak!

İzmir'de bulunan 420 yıllık Hisar Camisi'nin 1.5 yıl süren tadilat çalışmaları bitti. Cami önümüzdeki ramazan ayında yeniden ibadete açılacak. 

Haydarpaşa Garı ne zaman açılacak?

Haydarpaşa Garı, 9 yıl önceki yangının izlerini silmek ve yeniden eski günlerine kavuşmak için gün sayıyor. Peki tarihi Haydarpaşa Garı ne zaman açılacak?

Hilton Motto Karaköy'de açılacak!

Türkiye’nin turizmde yükselişe geçmesiyle yabancı otel zincirleri rotasını yeniden buraya çevirdi. Motto, dünyayla aynı anda İstanbul Karaköy’de açılacak.

Balat'taki Demir Kilise 7 Ocak 2018'de açılacak!

Tamamen demirden oluşan ve Haliç'in kıyısında monte edilerek, 1898'de hizmete açılan Balat'taki kilise, kapsamlı restorasyonunun ardından 7 Ocak 2018'de yeniden açılacak.

Ayasofya yeniden açılacak mı Haberi

Ayasofya yeniden açılacak mı

Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Ayasofya'nın ibadete açılması ile ilgili soruya cevap verdi: Nedir imkanlarımız, bunlara bakarız. Gönlümüz tabii ki bunu ister.

Seçim hükümetinde göreve gelen Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, katıldığı canlı yayında izleyicilerden gelen Ayasofya'nın yeniden açılması için adım atılacak mı? sorusuna cevap verdi.


RESMEN YAZI YAZDIK


Bakan Topçu, "Herhalde bu işle ilgili kanuni ve hukuki yoldan, resmen yazı yazdık bu işin olunabilirliği, olurluğu nedir? diye. Uluslararası hak ve mecburiyetler var. Uluslararası hukuk var. Bunların gereğine bakılacak ama tabi ben ferdi olmaktan şeref duyduğum yüce bir ümmetin mensubuyum.


"GÖNLÜMÜZ TABİİ Kİ BUNU İSTER"


Ayasofya ile ilgili Fatih Sultan Mehmed Hazretleri'nin vasiyeti var. Hangi Müslüman o vasiyeti okuyunca kemikleri titremez. Nedir imkânlarımız? Bunlara bakarız. Gönlümüz tabii ki bunu...