26 / 04 / 2024

aydın gelişimi

aydın gelişimi

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, tarım, sanayi ve turizm potansiyeli ile dikkat çeken Aydın'ın Türkiye'nin marka şehirlerinden biri olma yolunda hızla ilerlediğini dile getirdi. Aydın'ın Türkiye'nin cennet köşesi olduğunu da sözlerine ekledi.

Multi Aydın 34 Emlak Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Multi Aydın 34 Emlak Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi Üsküdar'da Mehmet Gezer ve Kübra Çifçi ortaklığında kuruldu.

Konut sektöründe deprem ve seçim etkisi: Sektörün gelişimi için yeni adımlar gerekli!

Gayrimenkul sektörünün deprem ve seçim sebebiyle durağan bir süreç geçirdiğine dikkat çeken KONUTDER’in yeni Başkanı Ramadan Kumova, sektörün gelişimi için yeni enstrümanlar gerektiğinin altını çizdi.

Aydın Çine TOKİ kura sonucu isim listesi 30 Aralık!

TOKİ Aydın Çine kura çekilişi 30 Aralık sonuçlarına dair gelişmelere haberimizde yer verdik. Kurası merak edilen Aydın Çine TOKİ sonucu isim listesi 30 Aralık suçları.

Aydın'da arazi toplulaştırma kararı!

Aydın'da bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar alındı...

Aydın Manastır'daki 70 hektarlık alan yapılaşmaya mı açıldı! 

Aydın’ın turistik ilçelerinden Didim’in, Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan, yapılaşmaya açılıyor. Söz konusu karara Didim Sivil Gelişim Platformu tarafından tepki geldi. 

Mustafa Aydın: AVM kiracısı markalar birlik olmalı!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, AVM ve mağazalar arasındaki kira sorunlarına değindi. Aydın, “AVM kiracısı markalar birlik olup ortak bir söylem geliştirirse sonuç alabilir. Aksi takdirde durum kiracılar açısından içinden çıkılmaz hale gelir” dedi. 

Aydın Alptekin: Raylı sistemi geliştirmek gerekiyor!

Alptekin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Alptekin son 15 yılda Türkiye’nin dünyada çok güçlendiğini belirterek, ucuz ulaşım için raylı sistemin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. 

Lamar Orabi İnşaat Ve Gayrimenkul Gelişimi Limited Şirketi kuruldu!

Lamar Orabi İnşaat Ve Gayrimenkul Gelişimi Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Mohammed Eloraby ve Maısoun Al Sabsabı ortaklığında kuruldu. 

Aydın Yenipazar'a kültür merkezi inşa ediliyor!

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenipazar İlçesi'nde yaklaşık 3 ay önce temeli atılan kültür merkezinin 15 Temmuz'daki darbe girişimi nedeniyle ertelenen töreni yapıldı

Barış Aydın: Faiz indiriminin önü açıldı!

B.A. Grup Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın BDDK’nın karşılık oranlarını düşüren düzenlemesini, banka kredileri ve faiz indirimlerinin önünü açacak önemli bir gelişme olarak nitelendirdi.

Barış Aydın'dan 15 Temmuz darbe girişimi açıklaması!

B.A. Grup Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, darbe girişiminin arkasında, son 14 yıldaki kalkınma ve büyüme performansı ile bir küresel güç haline gelen Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü çekemeyen emperyal odakların bulunduğunu söyledi.

Aydın Kasaplar Köyü'ne Türkiye'nin ilk akıllı köy projesi geliyor!

Türkiye’nin ilk akıllı köy projesi Aydın’ın Kasaplar köyünde hayata geçecek. Proje, Yaşar Üniversitesi, Vodafone, Tarım Bilincini Geliştirme Derneği ve Akıllı Tarım Teknolojileri A.Ş. işbirliğinde yürütülecek.

Salih Bezci: Mania Planı Ankara'nın gelişimi açısından engel!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, askeri kullanımda bulunan Etimesgut Askeri Havaalanı'na ait Mania Planı'nın Başkent'in kentsel gelişimi açısından engel oluşturduğunu belirtti.

aydın gelişimi Haberi

aydın gelişimi

Kentin tarım, turizm ve sanayi sektörlerindeki potansiyeli, vasıflı insan gücüyle Ege Bölgesi ve Türkiye'nin hızla gelişen kentleri arasına girdiğini kaydeden Ayyıldız, kent nüfusunun yüzde 55'inin tarımla uğraştığını dile getirdi. 


Aydın'ın incir, zeytin ve kestane üretiminde birinci, pamuk ve enginar üretiminde ikinci, çilek ve bamya üretiminde ise üçüncü sırada yer aldığını anlatan Ayyıldız "Devlet desteğiyle yakalayacağımız kalkınmayla tarımda Avrupa standartlarına yakalayacağımıza inanıyorum" diye konuştu. 


Turizmin de Aydın'da ön planda olduğunu vurgulayan Vali Ayyıldız, "Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, açık hava müzesi görünümündeki ilimizi 2013 yılında 5,4 milyon turist ziyaret etmiştir" dedi. Vali Ayyıldız, turistik tesislerde doluluk oranı 2012'de yüzde 53 iken 2013 yılında yüzde 76 seviyesine yükseldiğini anlattı. 


Sanayileşme Atılımı! 


Ayyıldız, son yıllarda kentin sanayileşmede hızla yol aldığını belirterek, "Sanayimiz ağırlıklı olarak tarımsal üretimi...