25 / 04 / 2024

aydın havaalanı

aydın havaalanı

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Aydın İline havalimanı yapılmamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Baydar sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Aydın Çıldır Havaalanı 2018 yatırım programına alınacak!

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın için yatırım önceliğinin Çıldır Havaalanı olduğunu belirterek, "Çıldır'ın 2018 yatırımlarına alınması için Ankara'da yoğun mesai harcıyoruz" dedi.

Aydın Havalimanına kavuşamadı!

Büyükşehirler arasında havaalanı bulunmayan tek il olan Aydın'ın 60 yıllık rüyası yine başka bahara kaldı. Aydınlıların tüm ısrarlarına rağmen Türkiye'de yeni yapılacak 10 havaalanı arasında Aydın yer almadı.

Aydın Çıldır Havaalanı 2019'a kadar şekillenecek!

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, AK Parti Genel Merkezi’nin görevlendirmesiyle gittiği Avrupa’da ‘Başkanlık ve Yeni Anayasa hakkındaki bir dizi sempozyuma katıldıktan sonra ayağının tozuyla yurda döner dönmez Aydın ile ilgili müjde verdi.

Aydın'a yapılacak yatırımlarda öncelik Çıldır Havaalanı'nın!

Aydın için beklenen yatırımların gerçekleşeceğini belirten AK Parti Milletvekili Mustafa Savaş, hükümetin kente yapacağı yatırımlarda önceliğin Çıldır Havaalanı'nın ulaşıma açılmasının olacağını söyledi.

Aydın yatırımlarında öncelik Çıldır Havaalanı'nın!

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, AK Parti hükümetinin kente yapacağı yatırımlarda önceliğin Çıldır Havaalanı'na verileceğini söyledi.

Aydın Çıldır Havaalanı 2019'dan önce yapılacak!

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Çıldır Havaalanı'nın sivil havacılığa açılması için çaba harcadıklarını söyledi. Öz, Aydın'ın önceliğinin havaalanı olduğunu belirtti.

Aydın Çıldır Havaalanı ne zaman açılacak?

AK Parti'nin seçim öncesinde söylediği tüm vaatleri yerine getireceklerini kaydeden Milletvekili Abdurrahman Öz, Aydın'ın önceliğinin havaalanı olduğunu belirtti.

Aydın Çıldır Havaalanı'nda son durum ne?

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, özel uçakla geldiği Aydın Çıldır Havaalanı'nda inceleme yaptı. Bilgin Çıldır'ın sivil havacılığa açılmasının yapılacak fizibilete çalışmalarının ardından belli olacağını belirtti.

Aydınlılar Denizli- Aydın- İzmir hızlı tren projesinin 2014'e alınmasını istiyor!

Çıldır Havaalanı'nın açılması ve Denizli- Aydın- İzmir hızlı tren projesinin 2014'e alınmasını isteyen Aydınlılar, AYTO'nun öncülüğünde oluşturdukları platformla, taleplerini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na iletecek

Aydın, hızlı tren ve havaalanını istiyor!

Çıldır Havaalanı 'nın yolcu taşımacılığına açılması, 2023 yılı Yatırım Programına alınan İzmir - Aydın Denizli Hızlı Tren Taşımacılığı Projesinin 2014 yılında başlatılması için imza kampanyası başlattı.

Çıldır Havaalanı ve İzmir-Aydın-Denizli YHT projesi yeniden gündemde!

1-24 Kasım 2013 tarihlerinde düzenlemek için güçbirliği yapan sivil toplum kuruluşları, Çıldır Havaalanı ve İzmir-Aydın-Denizli Hızlı Tren projesini de gündeme aldı. Güçbirliği, 2014 yılında iki projenin hayata geçirilmesi amacıyla kampanya başlattı.

THY, Aydın-Çıldır Havalimanı kiralamasına en yüksek teklifi verdi!

Aydın-Çıldır Havalimanı'nın kiralama suretiyle işletilmesi ihalesinde, THY Anonim Ortaklığı 'KDV hariç yıllık net karın yüzde 7'si' ile en yüksek teklifi verdi

Aydın-Çıldır Havalimanı işletme ihalesinde THY ve Güneş Express teklif verdi!

Topuz, ihale öncesinde yaptığı konuşmada, DHMİ envanterinde yer alan ve 15 Ağustos 2002 tarihli protokolle Jandarma Genel Komutanlığına geçici olarak tahsis edilen Aydın-Çıldır Havalimanı'nın sivil trafiğe açılmasının gündeme geldiğini anımsattı

aydın havaalanı Haberi

aydın havaalanı


CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Aydın İline havalimanı yapılmamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Baydar sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Baydar önergesinde "Türkiye’de mevcut 55 havalimanı yanına, 10 havalimanın daha yapılacağı açıklandı. Böylelikle ülkedeki toplam havalimanı sayısı 65’e çıkacak. Yapılacağı açıklanan havalimanlarının arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi olan Rize ve Türkiye’de en az nüfusa sahip iller de bulunmakta. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğa’ın memleketi olan Rize’de yapılacak olan havalimanı, büyük masraflarla, deniz doldurularak inşa edilecek. Tüm bunlara rağmen turizm, tarım, enerji üretimi gibi alanlarda önemli bir yere sahip bir büyük şehir olan Aydın’a yine havalimanı reva görülmemiştir." diyerek 3 soru sordu.


Baydar'ın soruları


1) Nüfusu Aydın nüfusunun onda biri kadar olan illere bile havalimanı yapılması planlanırken,...