26 / 04 / 2024

Aydın'da 810 bin TL'ye icradan satılık arsa!

 Aydın'da 810 bin TL'ye icradan satılık arsa!

Aydın 1. İcra Müdürlüğü tarafından Aydın Güzelhisar mahallesinde bulunan arsa 808 bin 585 TL'ye satılacak. Satış, 13 Temmuz Cuma günü 10:30-10:40 saatleri arasında yapılacak



İlan şöyle;


AYDIN 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Dosya No: 2010/1236 Tal.


1-Tapu Kaydı: Aydın ili, Güzelhisar mah. 2288 ada, 2 parsel sayılı 1.617.17 m2 Arsa vasıflı taşınmaz


Hali Hazır Durumu: Taşınmaz Aydın Muğla devlet yoluna cephelidir. Şehrin güneyinde, gelişmekte Dian bir bölgesindedir. Çevresinde zemin katı işyeri, üst katları mesken olarak kullanılan 4-5 ayrık aizam bahçeli yapılar ve boş arsalar vardır. Taşınmaz üzerinde yaklaşık 10 m yüksekliğinde toprak /ığını mevcuttur. Marketlere, fabrika satış mağazalarına, özel hastanelere yakın konumdadır. Anayoldan minibüsle her yere ulaşım imkanı vardır. Her türlü alt yapı hizmetinden faydalanan aşınmazın tercih edilirliği iyidir. Belediyenin her türlü altyapı hizmetlerinden yararlanır konumdadır. Dtoyol girişine yakın olup henüz yoğun yapılaşmanın olmadığı bölgededir, mar Durumu: Taşınmaz halihazırda boş arsa olup üzerinde herhangi bir yapı ve tesis bulunmamaktadır, mar planında üzerine h=15,20*36 boyutlarında beş katlı her biri 180 m2 lik toplam 20 dairelik lonut amaçlı bina inşa edilebilir, imar planında Muğla bulvarı ile Yeşilırmak caddesine cephelidir. 


Muhammen Bedeli: 808.585,00 TL Satış Saati: 10:30 -10:40 Arası 


Satış Şartları:


1-Satış 13.07.2012 günü yukarıda belirtilen saatler arasında Aydın 1. İcra Müdürlüğü koridoru kamera önü adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır.Bu artırmada tahmin edilen değerin %60’ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur'. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 23.07.2012 günü Aydın 1. icra Müdürlüğü koridoru kamera Önü adresinde yukarıda belirtilen saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle, fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20’si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harcı, damga vergisi ile K.D. V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye ücreti satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin iş bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.


4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suret ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden mütesalsilen mesut olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şanname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


İş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur. 20.05.2012 

İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleride dahildir. (İIK m.126) Örnek No:27

B.35419



İlan için tıklayın



Geri Dön