24 / 04 / 2024

Bartın'da 10 milyon TL'ye icradan satılık öğrenci yurdu ve arsası!

Bartın'da 10 milyon TL'ye icradan satılık öğrenci yurdu ve arsası!

T.C. Bartın İcra Dairesi, Bartın ili, Merkez ilçesi, Şiremiçavuş Mahallesi'nde yer alan 6 katlı öğrenci yurdunu ve arsasını 10 milyon TL'ye icradan satıyor... 



T.C. Bartın İcra Dairesi tarafından, Bartın ili, Merkez ilçesi, Şiremiçavuş Mahallesi'nde yer alan 6 katlı öğrenci yurdu ve arsası 10 milyon TL'ye icradan satışa sunuldu. Gayrimekulün satış ihalesi 7 Aralık tarihinde saat 11:30'da gerçekleştirilecek.

İlan metni:

T.C. BARTIN İCRA DAİRESİ 2021/203 TLMT.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ :

BARTIN İLİ, MERKEZ İLÇESİ, ŞİREMİÇAVUŞ MAHALLESİ 1319 ADA, 9 PARSEL 6 KATLI BETONARME TALEBE YURDU ve ARSA NİTELİKLİ TAŞINMAZ SATIŞA KONUDUR. Müdürlüğümüze sunulan 07/09/2021 tarihli bilirkişi raporuna göre; " Belediyeden gönderilen imar planında 1319 Ada 9 nolu Parsel inkişaf alanda kaldığı, İmar planında Ticari alan, E=1.00, Yençok=9.50 m ve planlı alanlar İmar Yönetmeliği koşullarının geçerli olduğu, Şehir ticaret merkezine 3500 m, yeni Valilik ve Belediye binalarına 2500 m mesafede, Çevresinde konut amaçlı yapılaşma olduğu, Taşınmaz zemininin %2 meyilli olduğu, Zemin cinsinin Killi olduğu, Her türlü Belediye ve altyapı hizmetlerinden faydalandığı, Taşınmaz ana yapısı betonarme sistemde inşa edildiği, Bodrum + 5 Kat olarak yapıldığı, Dış cephe sıvalı ve boyalı olduğu, Çatısının ahşap ,kiremit örtülü olduğu, Merpen kaplamalarının mermer olduğu, Takribi 7 yıllık olduğu, Binanın tabanda 725 m² alana oturduğu, Bodrum ve zemin kat 725m², üst katlar 600 m² olduğu, toplam 3850 m² inşaat alanın mevcut olduğu, Binanın yurt olarak yapılmış ve tescil olduğu, Bahçesine TEK trafosunun mevcut olduğu, Şerhler hanesinde TÜRKİYE ELEKTRİK A.Ş lehine 99 yıllığına kira sözleşmesi bulunduğu, Pencerelerinin renkli PVC ve ısı camlı olduğu "hususları bilirkişi raporunda belirtilmiştir. Taşınmaza ait Bilirkişi Raporu, Tapu Kaydı Örneği, Belediye İmar Durumu yazısı ve resimleri dosyasında mevcuttur.
Adresi : Bartın İli, Merkez İlçesi, Şiremiçavuş Mahallesi,No:73Merkez / BARTIN
Yüzölçümü : 2.315,79 m²
Arsa Payı : TAM
İmar Durumu : Bartın Belediye Başkanlığının 09/09/2021 tarih ve 11045 sayılı yazısı dosyasında mevcuttur.
Kıymeti : 10.000.000,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu Kaydındaki Tüm şerh, irtifak ve beyanlarla birlikte;
1 TL bedel karşılığında kira sözleşmesi vardır. (Taşınmazın 6*5=30 m2'lik kısım üzerinde Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş(TEDAŞ) lehine 99 yıllığına ve toplam 1 TL bedelle trafo yapılmak üzere kira hakkı vardır. Tesis tarihi ve Yevmiye=20/05/2014 tarih 3732 Yevmiye
1. Satış Günü : 07/12/2021 günü 11:30 - 11:35 arası
2. Satış Günü : 11/01/2022 günü 11:30 - 11:35 arası
Satış Yeri : Bartın İli, Merkez İlçesi Gölbucağı Mahallesi 565 Sokak No:2 ,Yeni Adliye Binası İcra Müdürlüğü Mezat Salonu

Bartın da 10 milyon TL ye icradan satılık öğrenci yurdu ve arsası!

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2021/203 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 


Geri Dön