25 / 04 / 2024

Aydın Müzesi

Aydın Müzesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı özel teşebbüslerin de katkısıyla sadece son üç yılda 10'dan fazla yeni müze kurdu. Ayrıca 34 yeni müzede uygulama ve proje çalışmaları başlatılırken, 50'yi aşkın müze çağdaş müzecilik anlayışına göre yenilendi...

Trabzon İnteraktif Taşkın Müzesi'nin inşaatı tamamlandı!

Trabzon'da, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımına Kasım 2019 tarihinde başlanan "İnteraktif Taşkın Müzesi" tamamlandı.

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, Taşkın Müzesi yaptıracak!

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü'nün Taşkın Müzesi yapım işi ihalesi 22 Ekim 2019 tarihinde açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek...

Kayseri'ye basın müzesi kurulacak!

Kayseri ​​​​​​​Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri Gazeteciler Cemiyetine tahsis edilen tarihi bir konakta Basın Müzesi kurulması için protokol imzalandı.

Trabzon'a Taşkın Müzesi kurulacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taşkın olaylarına dikkati çekmek ve halkı bilinçlendirmek için dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan Taşkın Müzesi'ni Trabzon'da inşa edeceklerini söyledi.

Kayseri'ye Basın Müzesi inşa edilecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentte Basın Müzesi kurulması için düğmeye bastı.

Ankara 15 Temmuz Müzesi için çalışmalar başladı!

Darbecilere karşı destansı kahramanlığın müzesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin karşısına inşa edilecek. 

Aydın'daki 4 lojman, Binalar Eğitim Tarihi Müzesi'ne dönüşecek!

Aydın Ortaklar mahallesinde yer alan 4 eski lojman restore edilecek. Binalar Eğitim Tarihi Müzesi'ne dönüştürülecek.

Aydın’da bin 921 binaya bina yapım ruhsatı verildi!

TÜİK tarafından açıklanan son 9 aylık yapı izin istatistiklerine göre Aydın’da bin 921 binaya bina yapım ve bin 968 binaya ise kullanma ruhsatı verildi.

Aydın Adnan Menderes Müzesi çalışmaları hızlandı!

Aydın'da açılacak Adnan Menderes Müzesi için bir araya gelen yetkililer, yapılan çalışmaları gözden geçirdi.

Bitlis Garmrag Surp Nışan Kilisesi Kent müzesi olacak!

Bitlis Belediyesi’nin Kurubulak semtinde bulunan Garmrag Surp Nışan Kilise’nin “Bitlis Kent Müzesi” olarak kullanılması amacıyla DAKA’ya sunduğu proje onaylandı.

Panorama 1326 Bursa Müzesi altın belgeli ilk bina olacak!

Osmangazi Belediyesi'nin vizyon projelerinden biri olan Panorama 1326 Bursa Tarih Müzesi, Bursa'nın güvenli yeşil bina kategorisinde TSE tarafından verilen 'Altın Belgeli' ilk binası olacak.

Bursa Panorama 1326 Tarihi Müzesi ilk altın belgeli bina olacak!

Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’ya değer katacak vizyon projelerinden biri olan Panorama 1326 Bursa Tarih Müzesi, Bursa’nın güvenli yeşil bina kategorisinde TSE tarafından verilen ‘Altın Belgeli’ ilk binası olacak.

Aydın Kırma Tesisi ve Konveyör Bant Hattı projesinin toplantısı 26 Kasım'da!

Aydın Söke'de bulunan Kırma Tesisi ve Konveyör Bant Hattı projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 26 Kasım 2015 günü saat 14:00'da yapılacak.

Aydın Müzesi Haberi

Aydın Müzesi

AA muhabirinin derlediği bilgelere göre, dünyanın en büyük mozaik müzesi olan Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, Kırşehir Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi, Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi, Aydın Müzesi, Tokat Arkeoloji ve Etnografya Müzesi gibi yeni müzelerle sayı 370'e çıkarıldı.


Ziyaretçilerin müzelerde artık teknolojinin bütün imkanlarından faydalanmasını isteyen Bakanlık, ilk kez birçok müzede interaktif sunum, sanal canlandırma ve hologram gibi dijital teknolojiler kullanmaya başladı.


-Müzeler, eğitim ve kültür kurumlarına dönüşüyor


188'i Bakanlığa bağlı 370 müze, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı, tarih ve kültür meraklısına hizmet veriyor. Bunun yanında Bakanlığa bağlı, düzenlenmiş 131 ören yeri  de bulunuyor. Sayıları gün geçtikçe artan müzeler, artık sadece eserlerin sergilendiği, depolandığı soğuk mekanlar olmaktan çıkarak, halkın eğitimi için ulusal ve uluslararası konferansların, seminerlerin düzenlendiği, çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerin...