28 / 03 / 2024

bakanlık fikirtepe kentsel dönüşüm

bakanlık fikirtepe kentsel dönüşüm

İstanbul Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm tıkanınca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaşanan mağduriyetleri giderecek. Bakanlık sorunların hızlı şekilde çözüme kavuşturulması amacıyla irtibat ofisi açılacağını bildirildi. 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu, 81 ile müdürlük geliyor! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı nasıl işleyecek?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu. Artık, riskli yapıların yer aldığı arsa ve arazilerdeki kentsel dönüşüm uygulamaları Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yapılacak.

18 ay boyunca hesaplara 3.500 lira yatacak! Bakanlık peş peşe açıkladı! Başvurana her ay veriliyor! İl il tam liste...

Kentsel dönüşüm kira yardımları ile ilgili geçtiğimiz günlerde önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. 18 ay boyunca hesaplara 3.500 lira yatacak! Bakanlık peş peşe açıkladı! Başvurana her ay veriliyor! İl il tam liste...

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm ne zaman tamamlanacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son zamanlarda sık sık Fikirtepe kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak, "Orada 15 bin bağımsız bölümü içeren 2024 yılına kadar inşallah tamamlayacağımız bir projeyi yürütüyoruz." dedi.

İşte 10 adımda Fikirtepe Kentsel dönüşüm projesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2010'da kentsel dönüşüm alanı ilan edilen ve kat malikleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle yeterli miktarda ilerleyemeyen Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'ni tamamlayacak.

Sakarya'da kentsel dönüşüm işlemleri bakanlık onayıyla başlayacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada, "Sakarya'da bakanlık onayıyla kentsel dönüşüm işlemleri başlayacak" dedi.

Kükürtlü kentsel dönüşümünde ilk adım atıldı!

Osmangazi Belediyesi,Kükürtlü kentsel dönüşüm projesinde ilk adımı hazineye ait bir binayı dönüşüm kapsamına alarak attı. Kükürtlü'de Adalet Bakanlığı lojmanı olarak kullanılan eski bina, dönüşüm için takas yoluyla belediyeye kazandırıldı.

Bakanlık, Fikirtepe mağdurlarının sorunlarını çözecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Demirtaş, Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürü Böke ve ayrıca CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm mağdurlarını ziyaret etti...

Bakanlık Fikirtepe mağdurlarının yanında!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Demirtaş, Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürü Böke, Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağdurlarını ziyaret etti...

Bakanlık Fikirtepe'de sahaya indi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Fikirtepe'de bölgede yaşanan sorunların çözümüne yönelik atılacak adımların değerlendirilmesi amacıyla kurduğu irtibat ofisi hizmet vermeye başladı. Ali Nuhoğlu, "Hak sahipleri ile yüklenici firmalar arasındaki sorunların çözüleceğini umuyoruz." dedi. 

Fikirtepe'de Bakanlık anlaşma sistemine gitmeli!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu Fikirtepe'de yaşanan sorun için, "Bakanlık bölgede hak sahiplerinin anlaştıkları yüzde 58 gibi oranları yüzde 48'e çekerek bir anlaşma sistemine gitmeli" şeklinde açıklama yaptı. 

Bakanlık Fikirtepe'de sahaya iniyor!

İstanbul Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm tıkanınca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaşanan mağduriyetleri giderecek. Bakanlık sorunların hızlı şekilde çözüme kavuşturulması amacıyla irtibat ofisi açılacağını bildirildi. 

3 büyükşehirde kentsel dönüşüm kira yardımı 2018 ne kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2018 kentsel dönüşüm kira yardımı tutarlarını açıkladı. Peki, 3 büyükşehirde kentsel dönüşüm kira yardımı 2018 ne kadar oldu?

TOKİ'den 17 milyar liralık 191 kentsel dönüşüm projesi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan yardımcısı Mehmet Özçelik, 54 ilde 72,5 milyon metrekare alanda toplamda 191 kentsel dönüşüm projesi yürüttüklerini belirtti.

bakanlık fikirtepe kentsel dönüşüm Haberi

bakanlık fikirtepe kentsel dönüşüm

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm faaliyetleriyle ilgili vatandaşların yaşadığı mağduriyetleri gidermek için harekete geçti. Bakanlık sorunları hızlı şekilde çözüme kavuşturulması amacıyla irtibat ofisi açılacağı bildirildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'un Kadıköy ilçesi, Fikirtepe ve Dumlupınar mahalleleri ile Eğitim ve Merpenköy mahallelerinin bir kısmını kapsayan riskli alanda kentsel dönüşüm faaliyetlerinin özel sektör ve hak sahipleri ile uzlaşma esasına dayanarak devam ettiği belirtildi. 


Bakanlık tarafından yapılan açıklama:

"Fikirtepe kentsel dönüşüm çalışmaları sürecinde, projeden etkilenecek vatandaşlarımıza doğrudan ulaşarak yerinde ve doğru bir şekilde bilgilendirme yapılması, taraflar arasında koordinasyonun sağlanması ve olası aksaklıklara yerinde müdahale edilerek hızlı ve etkin çözümler üretilmesi amacıyla proje alanında Bakanlığımız tarafından saha ofisi açılacaktır. Kısa süre içinde hizmete girecek irtibat ofisimizde...