29 / 03 / 2024

bakanlık konut finansmanı

bakanlık konut finansmanı

Konut finansmanı kapsamındaki kredilerin yeniden finansmanına ilişkin usul ve esaslar yeniden düzenlendi. Yönetmeliğin tam metnini okumak için tıklayın.

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Airbnb düzenlemesi meyvelerini vermeye başladı. Günlük kiralık konut sayısı 2 ayda, 13 bin 472’den 3 bin adede kadar indi. Ayrıca bunun dışında güvenlik kontrolüne alınmış olan bu konutlar vergiye de tabi duruma getirildi.

Konut sitesi aidatlarına 'ara zam' şoku! Kira ve aidatlar eşit hale geldi! Bakanlık devreye girdi!

Asgari ücretin artmasıyla site yönetimleri 'ara zam' kararları almaya başladı. Bazı sitelerde kira ve aidat neredeyse aynı olurken, Bakanlık devreye girdi. İşte ayrıntılar...

Kocaeli’de 320 konut yüzde 40 peşinat ve 60 ay vade imkanıyla satılıyor! Bakanlık güvenceli konutları kaçırmayın!

Kocaeli’de 320 konut yüzde 40 peşinat ve 60 ay vade imkanıyla satılıyor! Bakanlık güvenceli konutları kaçırmayın...

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Konut finansman paketinin detayları açıklandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca konut finansmanına yönelik detaylar açıklandı. Bakanlık, konut sahibi olmayan vatandaşların, konut finansman paketlerinden yararlanmaları amacıyla kullandırım esaslarının belirlendiği kaydetti.

Bakanlık konut kredisi müjdesinden sonra harekete geçti! 100 bin TL ile 2 milyon TL arasında ceza geliyor!

Yeni bir ev hayali kuranların beklediği konut kredisi müjdesi geçtiğimiz günlerde gelmişti. Fakat fırsatçılar devreye girince bakanlık da konut fiyatlarını artıranlar için düğmeye bastı. İşte konu ile ilgili gelişmeler...

Konut finansmanında 3 yeni paket fiyatları nasıl etkileyecek? Konut fiyatları artacak mı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarındaki artış oldukça yüksek seviyelere geldi. Peki konut finansmanında 3 yeni paket fiyatları nasıl etkileyecek? Konut fiyatları artacak mı?

Almanya'da konut krizi için bakanlık kuruldu!

Almanya'nın yeni Başbakanı Olaf Scholz, konut krizinin çözümü için bakanlık kurulduğunu açıkladı. 

Rusya'da kiralık konut piyasası takip altına alınıyor!

Rusya İnşaat Bakanlığı, ülkede yapılan kiralık konut sözleşmelerinin kayıt altına alınacağı bir sistem kurmaya hazırlanıyor.

Boris Johnson'dan Başbakanlık konutu tadilatı açıklaması!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Seçim Komisyonu'nun Başbakanlık konutundaki dairesinin tadilatının finansmanına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

İngiliz konut finansman kuruluşu Nationwide'dan 113 bin çalışanına esnek çalışma modeli!

İngiltere'nin en büyük konut finansman kuruluşu olan Nationwide, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası da 13 bin çalışanının istediği yerden çalışmaya devam edebileceğini açıkladı.

Çankaya’daki Başbakanlık konutu 6 yıl önce 8 milyon TL'ye yenilendi, yine yenileniyor!

Başbakanlık lağvedilince Çankaya’daki Başbakanlık konutu boş kaldı. TBMM Başkanı eski Başbakanlık konutuna taşındı. Meclis Başkanlık Konutu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın oldu. 2014'te sıfırdan yaptırılan konut şimdi yeniden onarılıyor.

Türkiye Finans Bankası'nın konut finansman oranları düştü!

Türkiye Finans Bankası konut finansmanı kar payı oranlarında büyük bir indirime daha gitti. Banka ikinci el konutlarda en uygun konut kredisine ortak oldu.

Konut finansmanı oranları aylık 0.87’ye düştü!

Bankaların konut kredisi faizleri yükselmeye başlamışken Türkiye Finans’tan bir indirim müjdesi geldi. Banka kampanyalı konut finansmanı kar payı oranlarını yüzde 0.87’ye indirdi...

bakanlık konut finansmanı Haberi

bakanlık konut finansmanı

 

 

Sanayi ve Ticaret Bakanlığının, "Konut Finansmanı Kapsamındaki Kredilerin Yeniden Finansmanına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğe göre yeniden finansman, kredi oranında, vadesinde, faiz türünde değişiklik yapılması, aynı ev teminat gösterilerek birden fazla konut kredisi alınmışsa bunların tek konut kredisiyle birleştirilmesi, para biriminde veya konut finansmanı sağlayan kuruluşta değişiklik yapılması nedeniyle konut finansmanı kuruluşu ve tüketicinin mutabakatı ile yapılacak değişikleri kapsayacak.

Buna göre, konut kredisi sağlayan kuruluş tarafından, tüketicinin yazılı izninden önce, yeniden...