27 / 04 / 2024

balkon kapatma cezası

balkon kapatma cezası

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Apartman yöneticisiyim. İtirazımıza karşın bir daire balkonu kapattı. Neler yapılabilir?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Balkon kapatma işlemine müteahhidin yetkisi var mı?

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''cephe balkonlarının kapatılması'' hakkında sorulan soruyu yanıtladı...

Ortak alana müdahale cezası!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen, ana yapının ortak alanı olan cepheye müdahale hakkında soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı.. 

Konut kredisi erken kapatma cezası nasıl hesaplanır? Konut kredisi erken ödeme nasıl yapılır 2024?

Kullandığı konut kredisini planlanan vadeden önce kapatmak isteyen vatandaşlar konut kredisi erken kapatmanın ayrıntılarını ve ceza hesaplamasını merakla araştırıyor. İşte konut kredisi erken kapatma ile ilgili detaylar...

Bakan Bolat resmen açıkladı! Geçici kapatma cezası geliyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, denetimler hususunda Bakanlık olarak çalışmalar yaptıklarını ve cezaların ciddi manada artırılacağını ifade etti. Aynı zamanda, geçici kapatma cezasının da önerileceğini söyledi.

Pandemide ev tadilatları arttı!

Pandemi sebebiyle evde kalan vatandaşlar tadilata yoğunlaştı. Bu dönemde en çok boya ekipman satışları artış gösterdi. Bunu balkon kapatma ve koltuk döşeme izledi...

Konut kredisi kapatma cezası ne kadar?

Bankalardan konut kredisi borcunu yapılandırma ya da vadesinden önce kapatmak isteyen tüketici erken ödeme cezası ile karşılaşıyor. Pek konut kredisi erken ödeme cezası ne kadar?

Balkon kapatma hangi şartlarda imara aykırı sayılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Balkonların kapatılması gibi ortak alanlara müdahale, imara aykırı da olsa genel kurul kararı alınırsa sorun çıkmaz diyorlar. Ben ‘imara aykırı’ diye belediyeye şikayet edersem, belediye “Genel kurul kararı var, ben bunu yıkamam” mı diyecek?' sorusunu yanıtladı.

Balkon kapatma işlemine müteahhidin yetkisi var mı?

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''cephe balkonlarının kapatılması'' hakkında sorulan soruyu yanıtladı...

Balkon kapatma imar barışına girer mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 8 Haziran'da başlattığı imar barışı uygulaması ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, balkon kapatma imar barışına girer mi?

Balkon kapatma yargıtay kararı 2017!

Yargıtay’dan çıkan emsal karara göre balkon kapatılabilmesi için ilgili binadaki tüm kat maliklerinin onayı gerekiyor. İşte balkon kapatma yargıtay kararı 2017..

Konut kredisini erken kapatma cezası 2015!

Konut kredisi kullanan tüketiciler, konut finansmanı kuruluşuna borçlandığı tutarın tamamını veya bir taksit tutarından az olmamak üzere herhangi bir tutarı vadesinden önce ödeyebiliyor. İşte konut kredisini erken kapatma cezası 2015..

Winperax'tan yeni açılır kapanır otomatik tente!

‘Cam balkon kapatma sistemleri’ ve ‘kendinden perdeli cam balkon’ üretmek amacıyla 2003 yılında kurulan Wİnperax Cam Balkon ve Gölgelendirme Sistemleri, ürün yelpazesine ‘açılır kapanır otomatik tente’ ürünlerini de ekledi..

Ev kredisi erken kapatma işlemleri!

Mevcut konut kredisi devam eden tüketiciler borcun tamamını veya bir kısmını erkenden ödemek isteyebiliyor. Peki, ev kredisi erken kapatma işlemleri nelerdir? Ev kredisi erken kapatma cezası var mı?

Konut kredisi erken kapatma cezası iadesi!

Tüketici, vade boyunca kullandığı konut kredisinin taksitlerini bankaya ödemekle yükümlü oluyor.Kredisini erken kapatmak isteyen tüketiciye ceza kesiliyor.Peki konut kredisi erken kapatma cezası iadesi var mı?

Konut kredisi erken ödeme cezası yasal mı?

Vadesi gelmeden kapatılan kredi için yapılan sözleşme tek taraflı bozulmuş sayılıyor ve tüketiciden erken kapatma cezası altında ücret talep ediliyor.Peki konut kredisi erken ödeme cezası yasal mı?

balkon kapatma cezası Haberi

balkon kapatma cezası

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Apartman yöneticisiyim. İtirazımıza karşın bir daire balkonu kapattı. Neler yapılabilir?'' sorusuna cevap verdi. İşte o yazı...

''Apartman yöneticisiyim. İtirazımıza karşın bir daire balkonu kapattı. Neler yapılabilir?''

Binanın dışı bir farklı ifadeyle binanın cephesi ortak alan oluyor. Yasaya göre balkonlar tüm kat maliklerinden onay alınmadan kapatılamaz.

Kat maliklerininin her hangi birinin balkonu kapatması durumunda kat malikleri kurulu tarafından yönetici, müdahalenin men'i ve ecrimisil davası açabilmesi için yetkilendirilir ve yönetici bu yetkiye göre dava...