19 / 04 / 2024

balkon kapatmak için alınması gereken izinler

balkon kapatmak için alınması gereken izinler

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında  balkonun kapatılıp kapatılamayacağını kaleme aldı. Peki balkonu kapatmak için izin almak gerekir mi?

Evini genişletmek için cam balkon yaptıranlara Yargıtay'dan uyarı!

Küçük evini genişletmek için balkonlarını camla kapatma yöntemini seçiyor. Ancak Yargıtay'dan bu kişilere uyarı geldi. İşte detaylar...

İş arayanlar için büyük fırsat! Dolgun maaşlı kamu çalışanı olma şansı

İş arayanlara dikkat çeken bir müjde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki personel açısını kapatmak için ilan yayınladı. Kadroya göre KPSS’den 60 üzeri puan alan başvuru şansı kazanıyor. İşte tüm ayrıntılar…

Rus otomobil üreticisi işçi açığını kapatmak için ‘mahkum çalıştırmayı’ planlıyor

Rusya, mahkum istihdam etmeyi konuşuyor. Rus otomotiv üreticisi Avtovaz, işçi açığını kapatmak amacıyla zorunlu çalışma cezası alan mahkumları çalıştırmayı planlıyor.

Ev kiralarında flaş gelişme! Fahiş fiyat için kritik adım

Hükûmet fiyat artışındaki en büyük etken olan konut açığını kapatmak için yeni formül arıyor. Şehir merkezlerine yakın kamu arazilerinde konut üretimi gündeme geldi. TOKİ’nin kiralama amaçlı konut ve iş yeri üretimi yapması da tartışılan formüller arasında yer alıyor.

Balkonu kapatmak için site yönetiminin izni şart!

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça ana taşınmazın ortak yerlerinde inşaat, onarım, tesis ve değişiklik yaptıramaz. 

Spor kulüpleri borçlarını kapatmak için gayrimenkullerini satacak!

Deloitte Danışmanlık Hizmetleri Ortağı ve Futbol Sektör Uzmanı Cem Sezgin, kulüplerin borçlarını kapatmak için ellerinde bulunan gayrimenkullerini satacağını, gayrimenkul sektörünün ise canlanacağını söyledi.

Çukurova Balkon'da kısa süre için özel kampanya!

SON Grup şirketlerinden Çukurova Gayrimenkul, Kartal’da yer alan projesi Çukurova Balkon’da kısa süre için başlattığı özel kampanya ile yüzde 10 peşinat ve banka kredisiz 120 aya kadar 0.98 faiz fırsatı sunarak konut almayı kolaylaştırdı.

Çukurova Balkon teslim için gün sayıyor!

Çukurova Gayrimenkul tarafından Kartal'da hayata geçirilen Çukurova Balkon projesi teslim için gün sayıyor. Eylül'de teslim edilecek projede daire fiyatları 386 bin TL'den başlıyor.

Çukurova Balkon’da peşin ödemede 150 bin TL indirim!

Çukurova Gayrimenkul'ün Kartal'daki projesi Çukurova Balkon’da anneler günü için kampanya başlatıldı. Projede peşin ödemelerde 150 bin TL’ye varan indirim imkanı sunuluyor.

Suudi Arabistan borçları için 26.7 milyar dolar ayırdı!

Suudi Arabistan hükümeti özel sektör şirketlerine aylardır ödemediği borçları kapatmak için 100 milyar riyal, yani 26.7 milyar dolar kaynak ayırdı.

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası için son 2 gün!

TOKİ'nin borcunu erken kapatmak isteyen konut alıcıları için başlattığı kampanya devam ediyor. TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası için son 2 gün kaldı.

Bahçe ve balkon için dekorasyon önerileri!

Bahçede ve balkonda çeşitli konseptler dahilinde şık ve eğlenceli bir dekorasyon için çok çaba sarf etmenize gerek yok. Birkaç küçük düzenlemeyle hem gündüz hem de gece şık sofralar kurabilir ve konforlu bir ortam tasarlayabilirsiniz...

Konut sahipleri için emsal niteliği taşıyan karar!

Aldığı evin Fransız balkonlarının camlarında kusur bulunduğu iddiasıyla İl Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuran Fevziye Yıldız, bilirkişi incelemelerinin ardından haklı bulundu. Balkon için gerekli olan 3 bin 186 liranın geri ödenmesine karar verildi.

balkon kapatmak için alınması gereken izinler Haberi

balkon kapatmak için alınması gereken izinler

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında balkonun kapatılıp kapatılamayacağını yazdı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu "Bir sitede yaşıyorum. Balkonu odaya katmak istiyorum. İzin almam gerekiyor mu?" sorusunu sordu. Peki balkonu kapatmak için izin almak gerekir mi? İşte İmal'in okuyucusunun o sorusuna verdiği yanıt...

Herkes tarafından bilinen 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 19. maddesine göre, kat malikleri ana taşınmazın mimari durumunu titizlikle korumakla mecburdur.

Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin 5'te 4'lük kısmının yazılı rızası olmadığı müddetçe ana taşınmazın ortak yerlerinde onarım, inşaat, tesis ve değişiklik gerçekleştiremez. Yapının dış görüntüsünü de değiştiren balkonun camla kapatılması da projede yoksa ya da kat maliklerinin 5'te 4'lük kızmının yazılı onayı bulunmuyorsa yasal değildir ve bir kat maliki sizi şikayet edebilir ya...