27 / 04 / 2024

bankaların gayrimenkul alacakları

bankaların gayrimenkul alacakları

Bankalar, Kovid-19 salgını sebebiyle zor duruma düştükleri için kredi borç ödemelerini yapamayan otellerle “vefa” sözleşmesine imza atıyor. Böylece bankalar ve oteller arasında kazan kazan yöntemi oluşuyor.

Bankaların kredi kartı alacakları 1 trilyon 273 milyar 609 milyon TL'ye çıktı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre bankaların kredi kartı alacakları 1 trilyon 273 milyar 609 milyon TL'ye çıktı...

Bankaların verdiği krediler İstanbul ve Ankara’ya gitti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre bankaların haziran sonu itibarıyla takipteki alacaklar da dahil 10 trilyon lirayı aşan toplam kredi hacminin yüzde 51,7’lik bölümü bu iki ilde oturanlara verildi.

Konutta fiyat artışı harekete geçirdi! Bankaların konut kredisi limitlerinde muazzam değişim!

Konut fiyatlarındaki yüksek seyir ve deprem nedeniyle beklenen göç hareketinin getirdiği yeni zam dalgası yeni kararları doğurdu. Bankaların konut kredisi limitlerine getirilen sınırlar değişti.

Bankaların yarışı kızgınlaştı! Promosyonlar alev alev! Şimdi de o banka açıkladı! Hemen bakın!

Bankaların promosyon rekabeti emekliye yarıyor. Yapı Kredi, 2023 yılı emeklilik promosyon ücretlerini güncelledi. İşte Yapı Kredi Emeklilik 2023 emekli maaş promosyon ücretleri...

Sıcak gelişme… İşte tüm bankaların yeni kredi faiz oranları

Bankalardan iddialı bir faiz hamlesi geldi. Şubat ayında gelen bu flaş hamle; taşıt, ev ve ihtiyaç kredilerinde görüldü. Bankaların faiz oranları şöyle…

İş Bankası'ndan flaş açıklama! Son değişiklik yanlış anlaşıldı, bankaların istediği oldu

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) bankaların net döviz pozisyonunun öz kaynakları içindeki payına ilişkin üst sınırı yüzde 20'den yüzde 5'e çeken düzenlemenin eksik ve yanlış anlaşıldığını belirtti.

Devlet bankalarının promosyonu ne kadar oldu?

Emekli promosyonu arttı mı, Devlet bankalarının promosyonu ne kadar oldu, Özel bankaların promosyonu arttı mı? İşte detaylar!

Bankaların dağıttığı maaş promosyonlarından vergi alınacak mı?

Bankaların şirketlerle yaptığı maaş promosyonu ödemelerinden vergi alınabileceği yolundaki tartışmaya Prof.Dr. Murat Batı son noktayı koydu. Batı, bankaların yaptığı promosyon ödemelerinin maaş olarak sayılamayacağı için ücrete ilişkin gelir vergisi alınmayacağını yazdı.

ABD’li bankaların karı üçüncü çeyrekte düştü!

ABD'nin büyük bankalarının üçüncü çeyrekte elde ettiği net kar, geçen yılın aynı dönemine kıyasla geriledi. İşte detaylar…

Bankaların 8 ayda kârları uçuşa geçti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), bankaların 8 aylık kârını açıkladı. İşte detaylar!

Bankaların kredi faiz oranları düştü mü? İşte 7 bankanın konut, taşıt ve ihtiyaç kredi faiz oranları

Krediye ihtiyaç duyan vatandaşlar, bankaların kredi faiz oranları listesini yakından inceliyor.

Emekliler unutulmadı! 50 bin TL ödeme müjdesi! Bankaların önü kuyruk oldu! İşte detaylar!

Emeklilere 50 bin TL ödeme müjdesi. Bu haber sonrası bankaların önü kuyruk oldu. İşte merak edilen detaylar!

Tüketici kredilerinde yeni dönem! Bankaların keyfi uygulamaları son bulacak

Bankaların kredi kullandırırken tüketiciye yönelik keyfi uygulamalarına son verecek düzenleme Resmi Gazete'de yayınlandı. Düzenlemeyle kredi kullanan aleyhinde uygulamalara son verilecek.

bankaların gayrimenkul alacakları Haberi

bankaların gayrimenkul alacakları

Bankalar, Kovid-19 salgını sebebiyle zor duruma düştükleri için kredi borç ödemelerini yapamayan otellerle “vefa” sözleşmesine imza atıyor. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; BDDK tarafından verilen talimatla Mart 2020'den beri vadesi gelmesine rağmen takip işlemlerini başlatamayan bankaların literatürdeki ismi “Geri Alım Hakkı Sözleşmesi” olarak belirlenen “vefa” sözleşmesinin temelinde anlaşmalara imza attığı ifade ediliyor. 

Hem bankalar hem de tesis sahipleri için koruyucu özellikleri bulunduğu belirtilen “vefa” sözleşmesi iki taraf içinde salgın sürecinde çözüm özelliği taşıyor.

Seneler önce Silkar’ın Likya World için Burhan Silahtaroğlu ile Yapı ve Kredi Bankası arasında imza atılan “vefa” sözleşmesi geçtiğimiz aylarda Martı Grubu ile Denizbank arasında da yapıldı.

İki tarafın da yararına

Kovid-19 salgını sürecinde yaygınlaşan “vefa” sözleşmesiyle ilgili açıklama yapan bir bankanın krediler bölümü yöneticisi şunları kaydetti:  

“Bana göre...