27 / 04 / 2024

Basmane Çukuru satıldı mı

Basmane Çukuru satıldı mı

Geçtiğimiz aylarda TMSF'den 80 milyon dolara satılan Dünya Ticaret Merkezi'ndeki temel çukurunun can ve mal kaybına neden olabileceği belirtildi. Yetkililer, "Tehlikenin farkındayız ve sorunu acilen çözeceğiz" dedi.

Basmane Çukuru'na hastane mi yapılacak?

İzmir'in gündeminden düşmeyen 'Basmane çukuru'nun ihalesi nihayet yapıldı. Kazanan şirket alana ne yapılacağına kentlinin karar vereceğini ifade etti. Yaptığımız anket sonuçlarına göre ise İzmirliler çukura hastane yapılmasını istedi.

Rıza Akça: Basmane çukuruna talibiz!

Dünya Ticaret Merkezi inşaatı, 19 Ocak’ta 80 milyon dolar muammen bedelle satışa çıkacak. Bir önceki ihalede kurulan konsorsiyumun üyesi işadamı Rıza Akça “İzmir’i bu ayıptan kurtarmak istiyoruz. Çukura şu an yine talibiz” dedi

Basmane Çukuru'na talip çıkmadı!

zmir'de yapımı 16 yıldır bir türlü gerçekleştirilemeyen ve kent merkezine saplanmış bir hançer gibi duran Basmane'de Ege Dünya Ticaret Merkezi inşaatı için açılan çukura talipli çıkmadı.

Basmane Çukuru elde kaldı!

TMSF'nin 117 milyon dolar değer biçtiği alanın ihalesi dün yapıldı. Ancak projeye kimse teklif vermeyince, ihale iptal edildi. TMSF geçen akşam itibariyle hiçbir teklif gelmediğini açıkladı.

Basmane Çukuru'nda başa dönüldü!

İzmir’de 20 yıldır yılan hikâyesine dönen ‘Basmane Çukuru’ projesinde yine başa dönüldü. TMSF’nin açtığı ihaleyi 80 milyon dolar bedelle alan Folkart ruhsattaki gecikme nedeniyle başlama süresinin dolması üzerine projeden şimdilik çekildi.

Basmane Çukuru'nda oylama bitti, ÇED başladı!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Basmane Çukuru'nda yapılması planlanan proje için oylamanın kaldırıldığını ve projelerden biri ile ilgili ÇED incelemesi başlatıldığını belirtti.

İzmir Basmane Çukuru'nda inşaat başladı!

İzmir'de 18 yıldır çivi çakılmayan bir dönem içine dolan yağmur suyunda balık avlanan Basmane Çukuru'nda inşaat çalışması başladı.

Basmane Çukuru'nda tarafların düellosu sertleşiyor!

İzmir’de yaklaşık 20 yıldır çözülemeyen bir sorun olan “Basmane Çukuru” konusunda tarafların düellosu sertleşiyor. İşin içinde hem İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem Güçbirliği Holding, hem Sancak Ailesi, hem TMSF var…

İzmir Basmane Çukuru satışının iptali istendi!

Yaklaşık 20 yıldır açılan davalar nedeniyle temel kuru olarak kaldığı için İzmir'de Basmane Çukuru olarak bilinen arsa TMSF'nin ocak ayında açtığı ihalede üçlü konsorsiyuma satılmıştı.

Rekabet Kurulu'ndan Basmane Çukuru'na onay!

Kamuoyunda Basmane Çukuru olarak bilinen Dünya Ticaret Merkezi'nin 80 milyon dolarlık satışına Rekabet Kurulu'ndan onay geldi. Satış ihalesini kazanan konsorsiyumun üyesi Mesut Sancak, "Basmane Çukuru'yla ilgili tüm süreçler olumlu gidiyor" dedi.

TMSF Basmane Çukuru için Rekabet Kurulu'na başvurdu!

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 19 Ocak`ta yapılan ihalede, tek katılımcı Livamina Madencilik A.Ş.`nin 80 milyon dolarlık teklif verdiği, `Basmane Çukuru`nun satışı, Fon Kurulu tarafından incelendi.

Kemal Zorlu: Basmane Çukuru ihalesi batıldır!

İzmir’de "Basmane Çukuru" sorunu bitirme yolunda önemli bir adım olarak kamuoyunda olumlu tepki alan TMSF’nin satış ihalesine itiraz eden proje sahibi Güç Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu’dan sert açıklama geldi.

Basmane Çukuru'na hastane mi yapılacak?

İzmir'in gündeminden düşmeyen 'Basmane çukuru'nun ihalesi nihayet yapıldı. Kazanan şirket alana ne yapılacağına kentlinin karar vereceğini ifade etti. Yaptığımız anket sonuçlarına göre ise İzmirliler çukura hastane yapılmasını istedi.

Folkart Yapı'dan Basmane Çukuru için 80 milyon dolar teklif!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun 117 ve 90 milyon dolara iki kez satışa çıkardığı ancak talipli firmanın çıkmadığı Basmane Çukuru'nun bugünkü ihalesine Folkart Yapı iştiraki Livamine Madencilik AŞ teklif verdi.

Basmane Çukuru 80 milyon dolara satışa çıkıyor!

17 yıldır satılamayan Basmane'deki Dünya Ticaret Merkezi alanının 80 milyon dolar tahmini bedelle ihalesi bugün gerçekleştirilecek. Satış yapılırsa Basmane Çukuru olarak anılan alanın yılan hikayesi son bulacak

'Basmane Çukuru' için 550 milyon liralık proje!

TMSF tarafından 2 kez satışa çıkarılmasına karşın alıcı bulamayan Basmane Çukuru için İzmirli iş adamları, 550 milyon liralık AVM ve hizmet binası içeren proje hazırladı.

Basmane Çukuru için 550 milyon liralık proje sundular!

Basmane Çukuru'nda sona yaklaşıldı. İzmirli iş adamları Musut Sancak, Rıza Akça, ve Mustafa Kürkan ile konsorsiyuma katılan İzmitli iş adamı Tarık Kayar ile birlikte TMSF'ye 550 milyon liralık bir proje sundu

Basmane Çukuru satıldı mı Haberi

Basmane Çukuru satıldı mı

İzmir'de 'Basmane Çukuru' olarak adlandırılan Dünya Ticaret Merkezi'nin etrafındaki binaların çukura doğru kaymasını önlemek için çakılan yaklaşık 15 metrelik demir çubukların (iksa sistemi) ömrünü çoktan tamamladığı vurgulandı. Bölge esnafı ise bugüne kadar adeta bomba üzerinde oturduklarını söyleyerek, "Çok geç olmadan, can kayıpları yaşanmadan harekete geçilmeli" dedi. 


DURUMUN FARKINDAYIZ 

TMSF'nin açtığı ihaleye 80 milyon dolar teklif vererek çukuru alma yolunda önemli bir adım atan Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve Namet Yönetim Kurulu Başkanı Tarık  Kayar'dan oluşan konsorsiyum adına konuşan Mesut Sancak ise, "Tehlikenin farkındayız ve kimsenin burnunun kılma zarar gelmeden, acılar yaşanmadan sorunu çözeceğiz. Arsanın bize devrinin güçlendirme çalışmalarına başlamak istiyoruz. Hatta TMSF ihalesi sonrası yaptığımız ilk açıklamada iksa sistemine dikkat çekmiş...