29 / 03 / 2024

batman çevre gönüllüleri derneği başkanı recep kavuş

batman çevre gönüllüleri derneği başkanı recep kavuş

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, ilin çevre durumunu değerlendiren raporunu basın ve kamuoyu ile paylaştı. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş bundan böyle her sene çevre raporu hazırlayacaklarını söyledi...

Gönüllü Grup İnşaat Bilgisayar Hırdavat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gönüllü Grup İnşaat Bilgisayar Hırdavat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Esra Gönüllü tarafından kuruldu.

AFAD`a gönüllü olmak isteyenler dikkat! AFAD’a nasıl gönüllü olunur?

AFAD'da gönüllü olmak için ne yapmalısınız? Gereken şartlar ve verilen eğitimler neler? Detaylar içeriğimizde.

AFAD gönüllüsü nasıl olunur? AFAD gönüllüsü olmak için ne gerekli? AFAD gönüllüsü deprem bölgesine nasıl gider?

AFAD gönüllüsü nasıl olunur, ne gerekir? soruları yaşanan deprem felaketinden sonra çok sık sorulmaktadır. İşte bu soruların devamı ve onların yanıtları…

Kahramanmaraş'ta 4 çocuklu aileye ev yapıldı!

Kahramanmaraş'ta Dernek gönüllüleri "Yeni Yuvam" projesiyle başlattıkları yardım kampanyasıyla, 4 çocuğuyla hayata tutunmaya çalışan bir anneye ev yaptı.

Validebağ Korusu'nda son durum ne?

Validebağ Gönüllüleri tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un pazartesi günü çalışmaların başlayacağını duyurmasından sonra nöbet alanda nöbet tutuyor. Vatandaşlar koruda millet bahçesi inşa edilerek, yapılaşmaya açılacağını dile getirdi.

Validebağ Korusu'nda gerginlik büyüyor!

Üsküdar Belediyesi'nin Validebağ Korusu'nda projeleri hayata geçirmesi nedeniyle uzun süredir mücadele veren Validebağ Gönüllüleri, basın açıklamasında bulundu.

Dünya Çevre Günü'nde 10 millet bahçesinin açılışı yapıldı!

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında 10 millet bahçesinin daha açılışı yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Üsküdar Validebağ Korusu'na otopark yapılmasına tepki!

Validebağ Gönüllüleri, Üsküdar'ın Altunizade Mahallesi’nde yer alan Validebağ Korusu'na Üsküdar Belediyesi tarafından 500 araçlık otopark yapılmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfından bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki!

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul projesi ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki verdi.

BİMDER, İdlib'de inşa edeceği 20 konut için hayırseverlerden yardım bekliyor!

Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği (BİMDER), Suriye'nin İdlib kentinin Türkiye sınırına savaştan kaçarak yerleşen mülteciler için 20 Evlik konut inşa etmek istiyor.

Edirne’de tarım arazileri yapılaşmaya açılacak!

Edirne'de, çevre düzeni planı değişikliğine, çevre gönüllüleri tarafından itiraz edildi. 

Yalova'daki hasarlı binalara makyaj mı yapıldı?

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam yaptığı açıklamada 17 Ağustos depreminin üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen, Yalova’da derslerin alınmadığını söyledi.

Türkiye'de yerinde ve gönüllü dönüşüm hızlanıyor!

Türkiye’nin büyük bir kısmı deprem riski altındaki alanlarda yaşıyor. Tehlikeyi bertaraf etmek amacıyla kentsel dönüşüm bir eylem planı ile yürütülüyor. Planın 3 ilkesi ise ‘Yerinde’, ‘gönüllü’ ve ‘hızlı’...

batman çevre gönüllüleri derneği başkanı recep kavuş Haberi

batman çevre gönüllüleri derneği başkanı recep kavuş


Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, ilin çevre durumunu değerlendiren raporunu basın ve kamuoyu ile paylaştı.


Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, bundan böyle her sene çevre raporu hazırlayacaklarını söyledi. Çevreyi ve yaşamı olumsuz etkileyen her türlü kirlilik ve yanlış politikaları önlenmek amacıyla 2001 yılından bu yana mücadele verdiklerini belirten Kavuş, 2013 yılında çevre hakkı açısından dünyada, ülkede ve Batman'da birçok ihlal yaşandığına dikkat çekti. 


Batman'da 2013 yılı içerisinde hava kalitesinin düştüğünü, mevcut yeşil alanların zarar gördüğünü, betonlaşmanın hızla sürdüğünü anlatan Kavuş, doğalgazın konut ve meskenlerde yaygın hale getirilmesi, konut ve evlerin ısınmasında kullanılan yakıtların denetimlerinin sıklaştırılması, doğru yakma tekniklerinin uygulanması için girişim ve uyarılar yaptıklarını hatırlattı.


Başkan Recep Kavuş, "Batman barajı havzası ve nehrinde 2013 yılı içerisinde ciddi manada kirlilik oluştu. Bu...