29 / 03 / 2024

Bayburt Kırklartepe Barajı ihalesi

Bayburt Kırklartepe Barajı ihalesi

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Bayburt’ta inşa edilen Kırklartepe Barajı için geri sayım başladı. 29 Eylül 2016 tarihinde ihale edilecek olan projenin tamamlanmasıyla 57 bin 080 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.

İBB'den İstanbul’da iki baraj için kritik karar! Hangi iki barajdan su alınmayacak?

İstanbul’da Avrupa Yakası’nda bulunan ve su sağlayan Terkos ile Büyükçekmece barajlarında su seviyesinin kritik seviyelere inmesinden dolayı İBB, Büyükçekmece Barajı’ndan su alınmaması, Terkos Barajı’ndan ise yüzde 50 daha az su alınarak sistemin işletilmesine karar verildi.

Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Erzurum'da inşa edilen Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını bildirdi.

Kayseri'de 5 cami tapusu ve 4 villa arsası takası!

Milli Emlak Müdürlüğü, mülkiyeti Kocasinan Belediyesi'ne ait 5 caminin tapusuna karşılık Yamula Barajı'na nazır 100 bin metrekarelik 4 villa arsası verecek...

Nef City 82'de 652 TL'den başlayan taksitlerle satılık arsa!

Nef Kırşehir'in Kaman ilçesinde Kızılırmak üzerinde yer alan ve Türkiye’nin en büyük 3. baraj gölü olan Hirfanlı Barajı'na 1 kilometre cepheli yepyeni bir şehir kuruyor. 2,5 milyon metrekarelik proje alanında arsalar, parsel ve hisse olarak satılıyor.

Nef City 82 ile yeni bir şehir kuruluyor!

Nef, Kızılırmak üzerinde yer alan ve Türkiye’nin en büyük 3. baraj gölü olan Hirfanlı Barajı'na 1 kilometre cepheli "Nef City 82 " adında yeni bir proje hayata geçiriyor. Nef bu sefer konut değil arsa satıyor. 2,5 milyon metrekarelik projedeki arsalar, parsel ve hisse şeklinde satışa sunuluyor...

Bayburt Kültür Han'ın inşaatı durduruldu!

Bayburt’ta en önemli kamu yatırımlarından olan ve 2018'de inşaatına başlanan Kültür Han'ın yapımı durduruldu.

Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında, Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük sulama barajı olma özelliğini taşıyacak olan Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Antalya Küçük Aksu Barajı'nın inşaatı meclis gündeminde!

Antalya'nın Serik ilçesinde yer alan Küçük Aksu Baraj inşaatının uzun süredir tamamlanmamasının nedenleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İstanbul’u karıştıran imar plan değişikliği!

İstanbul Çatalca’da Büyükçekmece Barajı koruma havzasında bulunan bir iş adamına ait olan 90 dönümlük arazide tepki çeken bir imar planı değişikliği yapıldı. Baraj koruma havzasına imalathane ve depo yapılmasına onay verildi.

Manisa Kılavuzlar Barajı'nın yüzde 88'i tamamlandı!

Manisa'nın Demirci ilçesinde yapımı devam eden Kılavuzlar Barajı'nda sona yaklaşılıyor. 1540 dekar araziye can suyu verecek Kılavuzlar Barajı'nın 2019 yılında açılması planlanıyor.

İzmir'in barajları hızla inşa ediliyor!

İzmir'in kuzeyinde bulunan baraj ve gölet şantiyelerinde çalışmalar hızlandı. Menemen Bozalan, Aliağa Kalabak, Bergama Musacalı ve Bergama Kırcalar Barajı'nın inşaatlarında sona gelindi.

Bayburt Dövmekaya Barajı yıl sonunda tamamlanacak!

Bayburt Dövmekaya Barajı'nın inşaatı hızla devam ediyor. 10 milyon TL'ye mal olacak barajın 2018 sonunda tamamlanması planlanıyor.

Manisa Kılavuzlar Barajı'nın yüzde 40'ı tamamlandı!

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, Manisa Demirci'de 6 baraj ve 4 gölet inşaatını aynı anda sürdürürken, Kılavuzlar Barajı'nın inşaatının yüzde 40'ını tamamladı

Bayburt Kırklartepe Barajı ihalesi Haberi

Bayburt Kırklartepe Barajı ihalesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bayburt’ta inşa edilen Kırklartepe Barajı için geri sayım başladı. 29 Eylül 2016 tarihinde ihale edilecek olan projenin tamamlanmasıyla 57 bin 080 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.


DSİ Genel Müdürlüğü’nün 2016 yılı yatarım programında yer alan ve tamamlandığında 57 bin 080 dekar zirai araziyi sulayacak olan Bayburt Kırklartepe Barajı inşaatı ihalesi için geri sayım başladı.Kırklartepe Barajı, Gökçedere’nin kolu olan Saruhan (Haho) Deresi üzerinde, Göldere Köyü’nün yaklaşık 700 metre güneydoğusunda yer alıyor. Temelden 45 metre yüksekliğinde yapılacak olan baraj Çoruh Nehri Havzası’nın memba kısmını oluşturan Çayıryolu-Aydıntepe ovalarından biri olan Çayıryolu Ovası’nın sulanması maksadıyla kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilecek.


“Kırklartepe Barajı Sulaması’nın Proje Çalışmaları Devam Ediyor”

Orman ve Su...