18 / 04 / 2024

Bayrampaşa Cezaevi alanı

Bayrampaşa Cezaevi alanı

Bayrampaşa, kentsel dönüşüm projeleriyle gündemde. Yıkılan cezaevi alanına yeni şehir inşa ediliyor. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner projelerle ilgili bilgi verdi.

Bayrampaşa eski cezaevi alanı yaşam merkezi oluyor!

Bayrampaşa’da daha kaliteli, daha yaşanabilir ve daha güvenli bir yaşam alanı oluşturma hedefi ile yola çıkan İstanbul Büyükşehir ve Bayrampaşa Belediyesi, eski Cezaevi Alanı’na yepyeni bir yaşam merkezi inşa etmeyi planlıyor.

Bayrampaşa'ya depreme karşı 2 bin 500 yeni konut yapılacak!

Bayrampaşa Belediye'si tarafından boşaltılan cezaevi bölgesine depreme karşı 2 bin 500 yeni konut yapılacak...

Bayrampaşa Cezaevi alanında kentsel dönüşüm projesi başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 2008 yılında kapatılarak devredilen cezaevi alanında kentsel dönüşüm projesi başlattı

Bayrampaşa'da 300 yataklı hastanenin ihalesi gerçekleştirdi...

Bayrampaşa Belediyesi tarafından yapılan açıklama kapsamında, Belediye Başkanı Atila Aydıner'in Cezaevi Kentsel Dönüşüm Alanında 25 dönümlük arazide inşa edilecek olan 300 yataklı devlet hastanesine ilişkin bilgiler paylaştı. İşte haberin detayları...

Bayrampaşa'daki Millet Bahçesi için geri sayım başladı!  Eski Pancar Motor Fabrikası arazisi yeninden hayat buluyor

Bayrampaşa’da eski Pancar Motor Fabrikası alanına 45 bin metrekarelik millet bahçesinin inşaat çalışmalarında sona gelindi. 

İBB, Bayrampaşa'daki 37 adet dükkanı 3 yıllığına kiraya veriyor! 

İBB, İstanbul ili, Bayrampaşa ilçesi, Sağmalcılar Mahallesi, Köy Yanı Mevkiinde yer alan 37 adet dükkanı 3 yıl süreyle kiraya veriyor. İşte detaylar ve ihale tarihi... 

Bayrampaşa Kocatepe Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Bayrampaşa ilçesi, Kocatepe Mahallesi, 48 ada, 1 parselin bitişiğindeki tescil dışı alan ve 22646 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Bayrampaşa Yerinde Dönüşüm Projesi için anlaşma sağlanıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski cezaevi alanında yapılan İsmetpaşa Mahallesi’ndeki “Bayrampaşa Yerinde Dönüşüm Projesi”nde tapu sorunununa ilişkin, "Temmuz’da da o işi çözüp, hızlıca önümüze bakacağız" dedi...

Bayrampaşa Atışalanı Mahallesi 203 parselin plan tadilatı askıda!

Bayrampaşa İlçesi, Atışalanı Mahallesi, 203 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Bayrampaşa Cezaevi arsasındaki konut projesi için imar talebi!

İstanbul Bayrampaşa Cezaevi’nin yerine 2 bin 200 konut, 300 yatak kapasiteli devlet hastanesi, eğitim, otopark, alışveriş merkezi, sosyal donatı ve yeşil alanların yapılmasına dair imar planı durdurulmuştu. Tayfun Kahraman Bayrampaşa Cezaevi arazisindeki konut projesi için imar talebinde bulundu...

Bayrampaşa Cezaevi alanına yapılan 2.270 konut oturuma açılmıyor!

Bayrampaşa Cezaevi alanına yapılan 2270 konutluk kentsel dönüşüm projesinin imar planları İBB Meclisi’nde görüşüldü ve AK Parti ve CHP grubu arasında hararetli tartışmalara neden oldu. Yeni imar planı kabul edilmedi...

Bayrampaşa Sağmalcılar kentsel dönüşüm planı iade edildi!

İBB Meclisi, Bayrampaşa Sağmalcılar'daki kentsel dönüşüm alanı ile ilgili planı, tekrar görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na iade etti..

Bayrampaşa'ya 4 katlı otopark!

Yatırımlarına ara vermeden devam eden Bayrampaşa Belediyesi 16 bin metrekare alan üzerine 4 katlı otopark inşa ediyor.

Bayrampaşa Cezaevi dönüşüm projesinde son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve KİPTAŞ işbirliğiyle Bayrampaşa ilçesi İsmetpaşa Mahallesi'nde "Eski Cezaevi Alanı" olarak bilinen alanda yeni bir kentsel dönüşüm projesi hayata geçiriliyor.

Bayrampaşa'da 5 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İstanbul İli, Bayrampaşa İlçesi, Sağmalcılar Mahallesi'nde yer alan dükkan vasıflı gayrimenkul 5 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Bayrampaşa Cezaevi kentsel dönüşüm projesi havadan görüntülendi!

İstanbul Bayrampaşa'da, cezaevinin bulunduğu alanda hayata geçirilen 2 bin 200 konutluk kentsel dönüşüm projesi havadan görüntülendi..

Bayrampaşa Cezaevi alanı Haberi

Bayrampaşa Cezaevi alanı

Bayrampaşa'da eski cezaevi alanının hemen yanıbaşında bulunan İsmetpaşa Mahallesi'ndeki 2300 konut cezaevi arazisine yapılan yeni şehre transfer olacak. 


Şu sıralar Bayrampaşa denince ilk akla gelen şey cezaevi dönüşüm alanı. Görüyorum ki birkaç kat çıkmış. Kaç konut olacak burada? 

Cezaevi bizim için çok önemli. Yıllarca Bayrampaşa hep cezaevi ile anıldı. Şükürler olsun ki artık Bayrampaşa kendi kültürüyle modern bir geleceğe doğru ilerliyor. Cezaevinin buradan gitmesinden çok mutlu olduk. Taşındıktan sonra o alanda bir proje gerekliliği doğdu ve İBB ile beraber bir proje gerçekleştirdik. Şimdi yıkılan cezaevinin alanına 2300 konut, 400 yataklı bir devlet hastanesi, bir metro durağı, cami, okul, 4500 otoparklık minyatür bir şehir kuruyoruz. 


Kaç katlı olacak bloklar? 

8, 10 ve 12 kat olacak maksimum. Yeşil alan bol olacak bu meydanda ve akıllı...