24 / 04 / 2024

bddk dolar

bddk dolar

BDDK, 24 Haziran'da finansal istikrarın güçlendirilmesine ve kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik yaptığı düzenlemeyi kamuoyundan yükselen 'Sermaye çıkışına neden olur' eleştirileri nedeniyle güncelledi.

Dolarda kıyamet günü yaklaşıyor! Ünlü ekonomist o tarihi verdi!

BDDK'nın kredi kısıtlama kararlarını değerlendirdiren Atilla Yeşilada, 2021 Aralık'ta gösterime giren filmin tekrarı olacağını söyledi. Yeşilada, “Kıyamet gününü ertelemeye çalışıyorlar” ifadeleriyle şok etti Peki, dolar için kıyamet ne zaman kopacak? İşte o tarih...

BDDK'nın kredi adımı sonrasında şirketlerin dolar stratejisi nasıl olacak? Dövizin çıkışı sürecek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun TL cinsinden kredi kullanacak şirketlere 'Elindeki fazla dövizi sat' anlamına gelen 24 Haziran kararından ilk etapta bine yakın şirketin etkilenmesi bekleniyor. Peki şirketler bu durumda ne yapacak? Uzmanlar yorumladı...

Bir dönem 75 milyon dolar teklif edilen banka 7,9 milyon dolara satıldı!

Uzanlar’ın bankası Adabank, sonunda yeni sahibine kavuşuyor. 14 kez ihaleye çıkan, bir dönem 75 milyon dolar teklif edilen banka, Ahlatçı Grubu’na 7.9 milyon dolara satıldı. BDDK bu satışı onayladı.

Kredi kulanımında kısıtlama getiren düzenleme BDDK tarafından güncellendi! İlk düzenleme doları düşürmüştü

BDDK, 24 Haziran'da finansal istikrarın güçlendirilmesine ve kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik yaptığı düzenlemeyi kamuoyundan yükselen 'Sermaye çıkışına neden olur' eleştirileri nedeniyle güncelledi.

Doları olanların yüzü güldü! Dolarda son dakika! Resmen yükselişte! 7 Temmuz 2022 dolar kuru

Dolar geçtiğimiz hafta BDDK kararının ardından 16 lira seviyelerine kadar inmişti. Ancak Dolar/TL son günlerde artışa geçti. Peki dolar kurundaki son durum ne? Dolar bugün kaç lira? İşte 1 doları olanı bile ilgilendiren 7 Temmuz 2022 dolar kuru...

Dolar 6 lira olacak iddiasına İslam Memiş'ten cevap: Eylül-Ekim'e hazırlık yapın!

Dolar BDDK hamlesini aştı. 16,70 seviyelerine kadar düşen dolar yeniden 17 seviyesine yerleşti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Twitter hesabı üzerinden Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel'in "Dolar 6 lira olacak" iddialarına cevap verdi.

Dolar sağ gösterip sol vurdu! Kıyıda köşede 1 doları bile olanlar dikkat! Çabuk dolara bakın...

BDDK kararından sonra 16 TL seviyelerine kadar düşen dolar yükselişe geçti Dolar resmen sağ gösterip sol vurdu. Kıyıda köşede 1 doları bile olan yatırımcılar dikkat! Dolar yükseliyor, işte son dakika dolar kuru 6 Temmuz 2022...

Dolar 17 lirayı geçecek dedi bildi! Selçuk Geçer dolar kuru için yeni tahminini açıkladı

Dolar tahminleriyle sık sık gündeme gelen ünlü ekonomist Selçuk Geçer, bir önceki değerlendirmelerinde doların kısa sürede 17 lirayı geçeceğini ileri sürmüştü. BDDK kararının ardından 17 lirayı zorlayan dolarla ilgili Geçer yeni tahminini açıkladı.

Dolar/TL'de kritik rakam açıklandı! Bu seviyeyi görürse piyasalar alt üst olacak! 

BDDK’nın adımlarının ardından, dolarda sert geri çekilmeler kaydedildi. Peki dolar artacak mı, düşecek mi? Dolar/TL kurunu neler bekliyor? İşte son dakika ayrıntıları ve doların geleceği...

Merkez Bankası'nın dolar hamlesi ortaya çıktı!

ABD’li haber ajansı Bloomberg’in 3 kaynağa dayandırdığı habere göre, BDDK kararını destekleyerek döviz kurlarındaki artışı frenlemek için kamu bankaları 2 günde 1 milyar doların üzerinde döviz sattı.

Bakan Nebati, BDDK’nın kritik hamlesini yabancı basına anlattı

Bakan Nebati, gündemde olan BDDK kararıyla ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. Bakan Nebati, alınan karar sonrası dolar ve euro kurlarında ciddi gerileme yaşandığını vurgulayarak “Kararda önemli olan etkisi ve mesajı” olduğunu ifade etti.

İslam Memiş açıkladı: Altın ve dolar düşecek mi, yükselecek mi?

Ünlü ekonomist İslam Memiş, yeni yayınladığı videoda BDDK'nın hamlesi sonrasında altın ve dolar kurunun izleyeceği akıbete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BDDK'nın kredi adımından sonra dolarda kıyamet senaryosu: Pazartesi günü eğer bu olursa kıyamet kopar

BDDK'nın dün şirketlere yönelik attığı kredi adımından sonra dolar 6 Haziran'ndan bugüne gördüğü en düşük seviyeye indi. 16,47 liraya kadar düşen kur yeniden 16,89 lira seviyesine doğru yükseldi. Peki bundan sonra doların durumu Türkiye'de nasıl olacak? Uzmanlar yorumladı.

Dolar kurunda son dakika! Düşüş devam edecek mi? Bu dolar tahminini ne duydunuz ne de gördünüz! Hemen bakın!

Altın ve dolar dün BDDK’nın hamlesi sonrası sert düşüş gösterdi. Peki dolardaki düşüş devam edecek mi? İşte dolar kurunda son dakika gelişmeleri... 

Selçuk Geçer, doların göreceği seviyeyi yatırımcılarla paylaştı

BDDK hamlesinin ardından değerlendirmelerde bulunan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların göreceği seviyeyi yatırımcılarla paylaştı.

bddk dolar Haberi

bddk dolar

BDDK, 24 Haziran'da yaptığı düzenlemede döviz varlıklarının TL karşılığı 15 milyon TL’yi aşmayan şirketlere kredi kullanım durumunda döviz varlıklarını 15 milyon TL’nin üzerine çıkarmama şartı getirmişti. Kamuoyunda 'Sermaye çıkışına neden olur' eleştirileri yapılınca BDDK, döviz varlığı olan şirketlerle ilgili düzenlemede esneme yaptı.

BDDK, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 9 Haziran 2022 tarihinde Finansal İstikrarını Güçlendirmesi yönelik yayınladığı açıklama kapsamında attığı adımları yenilemeye ve bu adımalrda güncellme yapmaya devam ediyor.

BDKK son olarak 15 milyon TL üzeri döviz nakdi varlığı bulunan şirketlerin bu varlığı aktifinin ya da satış hasılatının yüzde 10'unu aşması durumunda yeni nakdi Türk Lirası ticari kredisi kullanamayacağını bildirmişti.

BDKK'nın adımından sonra dolar 17 liradan aşğı çekilmiş ve 16,35 liraya kadar düştükten sonra yeniden 17,25 seviyesine geldi

BDDK bu adımda birtakım düzenlemelere gitti. İşte ayrıntılar...

TUTAR 15...