20 / 04 / 2024

beçin tarihi eser

beçin tarihi eser

Beçin Kalesi Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Kadir Pektaş, bu yıl yapılan en önemli çalışmalardan birisinin Beçin ören yerinin çevre düzenlemesi olduğunu söyledi

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Tarihi eser mülk alırken nelere dikkat edilmelidir?

Tarihi eser, değeri fazla eşya olarak kabul edildiği için bir mülk sayılır. Tarihi eserlerin maddi değeri fazla olmasına rağmen, bu mülke de talep fazladır. Ancak tarihi eser mülk alırken bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Peki bu mülkü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

Gram altında yeni rekor geliyor: Uzman isimler 1.900 TL için tarihi verdi! Altını olan herkes hemen baksın! 

Altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceği sık sık merak ediliyor. Gram altında yeni rekor geliyor: Uzman isimler 1.900 TL için tarihi verdi! Altını olan herkes hemen baksın! 

Türkiye için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan Togg'u banttan indirdi!

 Yerli otomobil Togg için tarihi gün nihayet geldi. "Türkiye'nin otomobili" bugün ilk kez banttan indirildi.

Türkiye için tarihi doğal gaz fırsatı: Avrupa Azerbaycan ile anlaştı

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'nın Avrupa'dan doğal gaz parasını rubleyle istemesi krize neden olmuştu. Avrupa kış gelmeden Rusya'nın vanaları kestiği doğal gazı yeniden tedarik etmek için arayışlarını hızlandırdı. Türkiye için tarihi bir fırsat doğdu.

Beylerbeyi'ndeki tarihi köşk 44.7 milyon TL'ye satışa sunuldu!

19. yüzyıl Neo-Osmanlı tarzında inşa edilmiş, ikinci derece tarihi eser olan Beylerbeyi Yalıboyu'ndaki bir yalı satışa çıkarıldı. 13 odalı ve 9 banyolu yalının satış fiyatı 44 milyon 750 bin TL olarak belirlendi.

Be İnşaat Yapı Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Be İnşaat Yapı Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Eser Semizoğlu ve Mehmet Birol Çelik tarafından kuruldu.

Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanlarına belge zorunluluğu!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 26 mesleğe daha belge zorunluluğu getirilildiğini duyurdu. Bahsi geçen meslekler arasında Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanları, Liman Forklift Operatörü, gibi meslek grupları yer alıyor...

İtalya borçları için tarihi yapılarını satıyor!

İtalya hükümeti, tarihi binaların bakım masrafından kurtulmak ve kaynak oluşturmak için Rönesans dönemine ait yapılarını satma kararı aldı.

Tunç Soyer'in Tarihi Şato Restoran kararına tepkiler büyüyor!

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in Tarihi Şato Restoranı'nı Başkanlık Konutu'na dönüştürme kararına CHP'nin eski İzmir İl Başkanı Kemal Karataş tepki gösterdi. Karataş, 'Eğer kararından dönmezsen bir partidaşın olarak karşında olacağımı bilmeni isterim' dedi.

Boğaz'ın tarihi eser yalıları satışta!

Dünyanın hayran olduğu Boğaz’daki satılık yalıların fiyatları sizler için araştırıldı. Yalıların satış değeri; tarihi eser statüsü, rıhtımı ve bahçe büyüklüklerine göre değişiyor.

İstanbul'daki 12 tarihi eser için imar planı kararı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Beyoğlu, Fatih ve Üsküdar ilçelerinde bulunan 12 tarihi eseri ihya edilmeleri için imar planlarına işleme kararı aldı. Karar Meclis'ten geçti.

MİT’in tarihi yerleşkesi Adalet Bakanlığı’na tahsis edilecek!

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yeni yerleşkesi için çalışmalar devam ediyor. Akıbeti merak edilen MİT’in tarihi yerleşkesinin ise Adalet Bakanlığı’na tahsis edileceği söyleniyor..

beçin tarihi eser Haberi

beçin tarihi eser

    Beçin Kalesi'nde bu yıl başlayan kurtarma kazısı çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan kazı Heyeti Başkanı ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Pektaş, kaledeki kazı çalışmalarının yaklaşık 15 yıldan bu yana sürdüğünü anlattı. 

     Bu yıl işçilerle yaklaşık 50 kişilik ekibin kazı çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Pektaş, çalışmaların genel olarak konservasyon ağırlıklı sürdüğünü kaydetti. 

     Bugüne kadar yapılan kazılarda bulunan eserlerin, buranın ticaret merkezi olarak kullanıldığını gösterdiğini bildiren Pektaş, ''Çalışma yaptığımız alanın muhtemelen ticaretin sürdüğü alan olduğunu düşünüyoruz. Burada aynı zamanda tarım ve ziraat yapıldığını biliyoruz. Kalede canlı bir ticari hayatın olduğunu düşünüyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor'' dedi. 

     Yapılan kazılarda sırsız ve sırlı seramik kap parçalarına...