20 / 04 / 2024

Bedelsiz terki yapılan arsalar

Bedelsiz terki yapılan arsalar

Bahçelievler Belediyesi, tramvay yolu için özel okul sahibi bir şirketten 531 metrekare alana sahip arsayı bedelsiz aldı. Şirket tramvay geçmediğini fark edince ‘Arsamızı geri verin’ dedi. 9 sene süren krizi Anayasa Mahkemesi (AYM) ‘Mülkiyet hakkı ihlal edildi’ diyerek çözdü.

Bedelsiz terki yapılan binlerce arsa ve araziye ilişkin emsal karar!

Bahçelievler Belediyesi, tramvay yolu için özel okul sahibi bir şirketten 531 metrekare alana sahip arsayı bedelsiz aldı. Şirket tramvay geçmediğini fark edince ‘Arsamızı geri verin’ dedi. 9 sene süren krizi Anayasa Mahkemesi (AYM) ‘Mülkiyet hakkı ihlal edildi’ diyerek çözdü.

İnşaat sektörüne yapılan her yatırım istihdamı da etkiliyor!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, işsizliğin azaltılması bağlamında Türkiye markasına ve ülke ekonomisi için önemli katma değerler sağlayan sektörlere yapılan yatırımların artması gerektiğine dikkat çekti.

HEP İstanbul'da daire sahipleriyle yapılan anket sonuçlandı!

Tekfen Emlak Geliştirme tarafından inşa edilen ve İstanbul'da hayata geçirilen HEP İstanbul “Hayatımın Evi Projesi”nden daire sahibi olanlar ile yapılan anketten çok ilginç sonuçlar çıktı.

Fikirtepe'de yapılan kamulaştırmanın belgesi!

Kentsel dönüşüm sıkıntılarının devam ettiği Kadıköy Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamında kamulaştırma yapılan yerlerin bedelleri ödenmeye başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklama yapmıştı...

TMMOB'tan Urla Villaları için yapılan imar planına iptal davası!

TMMOB İzmir'deki Urla Villaları'nın bulunduğu alanın SİT derecesinin düşürülmesinin iptali davası sürerken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı imar planının, ’Kaçak olarak yapılan villaları yasallaştırmak amaçlı olduğu iddia etti..

Yeni yapılan inşaat eve zarar verirse ne olur?

Binanızın yanındaki boş arsa üzerine inşaat yapılmaya başlandığını farz edelim. Bu yeni yapılan inşaatın evinize zarar vermesi halinde sorumluluk kimde olur? Yeni yapılan inşaat eve zarar verirse ne olur?

Ilgaz Dağı'na yapılan telesiyej inşaatında sona gelindi!

Ilgaz Dağı'na yapılan telesiyej tamamlanma aşamasına geldi. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Doruk mevkisinde inşaatı tamamlanma aşamasına gelen 900 metrelik telesiyejin test çalışmasına katıldı.

İşte yol yapım ve bakım çalışması yapılan bölgeler!

Karayolları Genel Müdürlüğü yol yapım ve bakım çalışması yapılan bölgeleri açıkladı. Yol yapım ve altyapı çalışmaları sürdürülen kesimlerinde ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Bebek'te doğal sit alanına yapılan inşaat yargıya takıldı!

İstanbul Bebek'te Boğaz'a bakan ve doğal SİT olan arazide yapılan inşaat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden vize aldı ancak yargıya takıldı. Mahkeme, ruhsatsız inşaatın yıkılmasına ve arazinin eski hale getirilmesine karar verdi.

Norveç firmasınca yapılan HES hizmete giriyor!

Norveç firmasınca yapılan HES hizmete giriyor. Norveç Statkraft firmasınca Siirt'te Botan Çayı üzerinde 4 yıl önce yapımına başlanan 700 milyon dolarlık Çetin HES'in bu yıl hizmete gireceği bildirildi

Keçi Adası'na yapılan inşaata çevrecilerden tepki!

Keçi adasına yapılan inşaatın çevreye zarar verdiğini belirten vatandaşlar, durdurulmasını istedi. Adadaki inşaata çevrecilerden tepki Marmaris Körfezi'ndeki Keçi adasındaki inşaat faaliyetleri, çevreci derneğinin tepkisine yol açtı.

Konak Tünelleri için yapılan itiraza mahkemeden ret!

TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın, İzmir'deki Konak Tünelleri projesinin öniinii açan imar planı değişikliğine karşı açtığı dava reddedildi. Konu ile ilgili TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama yapıldı...

Hüseyin Sözlü yapılan hizmetleri anlattı!

Büyükşehir Belediyesi'nin Seyhan İlçesi'nde temelleri atılan 4 köprü ve Sarıçam, Tufanbeyli, Saimbeyli, Pozantı, Kozan ve Feke İlçelerinde yapılan asfalt ve yol çalışmaları hazırlanan slayt gösterisi ile anlatıldı.

Bedelsiz terki yapılan arsalar Haberi

Bedelsiz terki yapılan arsalar

Bahçelievler Belediyesi, tramvay yolu için bir özel okul sahibi şirketten 531 metrekare alana sahipp arsayı bedelsiz olacak aldı. Fakat tramvay hattı geçmedi, belediye ise söz konusu arsayı adına kaydetti. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, şirket tramvay hattının geçmediğini fark edince ‘Arsamızı geri verin’ dedi. Belediyeden de ‘Bedelini ödeyin alın’ yanıtı geldi. 9 sene süren krizi Anayasa Mahkemesi (AYM) ‘Mülkiyet hakkı ihlal edildi’ diyerek çözdü.

Özel İstanbul Arel Eğitim Kurumları AŞ, Bahçelievler Yenibosna’da sahibi olduğu alana inşaat yapmak istedi. Toplamda 2 bin 752 metrekarelik alanda yapılacak inşaat için imar uygulaması ve ruhsat talebi için Bahçelievler Belediyesi’ne başvuruldu. Belediye, anılan yerden 531 metrekarelik kısmın belediyeye bağışlanmasını talep etti. Belediyenin şirkete yaptığı 20 Nisan 2010 tarihli tebliğde, söz konusu yerin tramvay yolu olarak kullanılacağı belirtildi....