28 / 03 / 2024

belediye gelirleri kanunu çevre temizlik vergisi

belediye gelirleri kanunu çevre temizlik vergisi

Çevre temizlik vergisi mevzuatı, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında açıklanıyor. Verginin mükellefi, binaları kullananlar olup; Mükellefiyet binanın kullanımı ile başlıyor. İşte çevre temizlik vergisi yasası...

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği!

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği, 2013 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında, Konut ve Büyük şehir Belediyelerinde uygulanacak Çevre Temizlik Vergisine ilişkin esaslara yer veriliyor...

Belediye Gelirleri Kanunu çevre temizlik vergisi!

Çevre temizlik vergisi ile ilgili yasal hükümler, 17354 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2464 sayılı Belediye Kanunu kapsamında yer alıyor. İşte Belediye Gelirleri Kanunu çevre temizlik vergisi esasları...

Çevre ve temizlik vergisi kanunu!

Çevre ve temizlik vergisi ile ilgili yasal hükümler 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında yer alıyor. Çevre ve temizlik vergisi kanunu hükümlerine göre vergi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor...

Bodrum'daki Cennet Koyu'nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu'na aykırı! 

Bodrum Gölköy Mahallesi’nde geçen sene kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’ndaki kaçak yapılar için yapılan suç duyurularına karşın hala durum aynı. İmar Kanunu'na göre Belediye tarafından yıkılması gereken tesis 2024 sezonu için de işleri büyütmeye başladı. 

Çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur? Çevre temizlik vergisi cezası var mıdır?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nda esasları belirlenen çevre ve temizlik vergisi; konut, iş yeri ve diğer binaları kullananlarının ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Peki, Çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur? İşte tüm detaylar..

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:54!

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:54 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak vergisinde online takip dönemi!

Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayımlanan “İcra İflas Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile vergi mevzuatı değişti. İşte Harçlar Kanunu, Emlâk Vergisi Kanunu ve Belediye Gelirleri Kanunu ile ilgili yapılan düzenlemeler...

Gayrimenkul sahipleri için yol yapım giderlerinde yeni dönem!

Belediye Gelirleri Kanunu Harcamalarına Katılma Payı Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Gayrimenkul sahiplerinden yol yapım giderlerinin 3’te 1’i ‘Yol Harcamalarına Katılma Payı’ adı altında alınabiliyordu. Değişiklik ile bu madde zorunluluktan çıkacak. 

Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanması Yönetmeliğinde Değişiklik!

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31454 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

2021 kira gelirleri beyannamesi ne zaman verilir?

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 2021 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 9.11 olarak belirlendi. Bu kapsamda, 2021 gelirleri için istisna tutarı 7 bin lira olarak açıklandı.

Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Teklif ile, iki ve daha fazla yol kenarında bulunan gayrimenkullerin yol harcamalarına katılım payı hesabında yalnızca asıl cepheyi teşkil eden giderlerin dikkate alınması ve yol harcamalarına katılma payı tutarının hesaplanma şeklinin yeniden düzenlenmesi amaçlanmaktadır.

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:53!

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:53 bugünkü 31349 Sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Yeni yapılar inşaat ve imar harcından muaf!

İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa yürürlüğe girdi. Yapılacak yapılara ilişkin ruhsat ve izinler, Belediye Gelirleri Kanunu'na göre alınan bina inşaat harcı ve imarla ilgili harçlardan da muaf olacak. 

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:52!

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:52, 30991 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mansur Yavaş'dan hafriyat gelirleri Osmanlıspor’a verildi iddiası!

CHP tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Mansur Yavaş, hafriyat gelirleri Osmanlıspor’a verildiğini iddia etti.

Bolu Belediye Meclisi Şubat ayı gündeminde imar var!

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereği, Bolu Belediye Meclisinin 2019 Yılı Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nda imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşulacak.

belediye gelirleri kanunu çevre temizlik vergisi Haberi

belediye gelirleri kanunu çevre temizlik vergisi

Çevre temizlik vergisi yasası!

Çevre temizlik vergisi mevzuatı, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında açıklanıyor. Belediye veznelerinde ödenen vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisi ile ilgili esaslar şu şekilde sıralanıyor:


Çevre temizlik vergisi

Mükerrer Madde 44 – (Değişik:25/12/2003 - 5035/41 md.) 

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabidir. 

Genel ve katma bütçeli idareler, il özel idareleri, belediyeler, köyler, bunların kuracakları birlikler, darülaceze ve benzeri kuruluşlar ve üniversiteler tarafından münhasıran hizmetlerinde kullanılan binalar, Kızılay Genel Merkezi ile şubeleri ve kampları, Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurtları, korumalı işyerleri ile umuma açık ibadet yerleri, karşılıklı olmak şartıyla elçilik ve konsolosluk hizmetlerinde kullanılanlarla elçilerin ikametine mahsus olan...