29 / 03 / 2024

belediye imar uygulamaları yönetmeliği

belediye imar uygulamaları yönetmeliği

Belediyeler İmar Uygulamaları Yardım Yönetmeliği 17 Ağustos 1983 tarihinde 18138 sayılı Resmi Gazete' de yayımlandı. Yönetmelikte, imar planlarının uygulanması konusunda Belediyeleri teşvik edici esaslar bulunuyor...

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek Yenişehir'de imar krizi! 

Kanal İstanbul’un etrafında inşa edilmesi planlanan Yenişehir’in imar uygulamalarında kriz devam ediyor. İşte son dakika gelişmeleri...

Ankara Saraçoğlu projesinin imar uygulamaları iptal edildi!

Ankara Saraçoğlu projesinin imar uygulamaları Ankara 17. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Güryapı A.Ş.'den konuyla ilgili açıklama yapıldı. İşte o açıklama ve tüm detaylar...

Beykoz'un imar sorunu çözülüyor mu?

DostBeykoz köşe yazarı Şeref Kaçmaz Beykoz'daki imar uygulamalarını kaleme aldı. İşte Şeref Kaçmaz'ın o yazısı...

Manisa Saruhanlı'da 6 yıllık imar uygulamaları tamamlandı!

Manisa'ya bağlı Saruhanlı Belediyesi tarafından Cengiz Topel Mahallesi’nde 3 cadde ve 4 sokağında hayata geçen 6 yıllık imar uygulaması sonuçlandı. 

Artık imar davalarından harç alınmayacak!

TBMM'ye sunulan Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile imar uygulamaları konularında açılacak davaların kamu davası sayılması ve bu davalardan harç alınmaması amaçlanıyor.

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile imar uygulamaları konularında açılacak davaların kamu davası sayılması ve bu davalardan harç alınmaması amaçlanıyor.

Avan proje tasdik ücreti 2021!

Avan projenin tasdik edilmesi için belediye imar birimine belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, avan proje tasdik ücreti ne kadar oldu?

Batman'da kaçak yapılaşma engelleniyor!

Batman’da ruhsatsız olan ve kaçak yapılan binalar tek tek yıkılıyor. Batman Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, belediye imar sınırları içerisinde yer alan ve daha önce etrafı sacla kapatılan 9 katlı yapıyı kontrollü bir şekilde yıktı. 

Konya Karatay’da imar uygulamaları hız kesmiyor!

Karatay Belediyesi, ilçedeki imar ve mülkiyet sorunlarının çözümü amacıyla imar düzenlemelerine ve 18. madde uygulamalarını hız kesmeden sürdürüyor.

İmar uygulamalarına yeni düzenlemeler getirildi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında imar uygulamalarında yeni düzenlemeler getirildi. Buna göre, ada bazında tapu sahiplerinin tamamının talebi üzerine ayrıcalıklı imar planı yapılabilecek.

İmar uygulamaları artık değer esaslı olacak! 

Coğrafi bilgi sistemleri alanında lider Netcad ve otomatik gayrimenkul değerleme modeli sunan Endeksa, değerleme esaslı akıllı planlama ve uygulamalarına güçlü bir çözüm oluşturmak amacıyla işbirliği yaptı...

Kartepe'de imar uygulaması askıda!

Kartepe Belediyesi uygulama imar planları tamamlanan bölgelerde imar uygulama çalışmaları sürüyor. Rahmiye ve Arslanbey Mahallerinde muhtelif parsellerde yer alan imar uygulamaları çalışması 30 gün süreyle askıya çıktı.

Bursa'nın Osmangazi ilçesi planlı şehirleşmenin merkezi oldu!

Bursa'nın Osmangazi ilçesi, yapılan imar uygulamalarıyla modern şehirleşmenin merkezi haline geldi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçedeki hızlı gelişime bağlı olarak 10 yılda 300 bin kişilik modern bir şehir kurduklarını belirterek, “Herkes konuşur, Osmangazi iş yapar” dedi…

belediye imar uygulamaları yönetmeliği Haberi

belediye imar uygulamaları yönetmeliği

BELEDİYELER İMAR UYGULAMALARI YARDIM YÖNETMELİĞİ!

AMAÇ:

Madde 1) Belediyelerin imar uygulamalarına yardım yapmak, imar planlarının uygulanması konusunda Belediyeleri teşvik etmek ve desteklemektir.

 Kapsam:

 Madde 2) (Değişik: RG 19/7/1985-18816) Belediyelerin imar uygulamalarına yardım amacıyla Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Bütçesinde yer alan ödeneklerin tahsisi, harcama mahsup ve denetimi bu yönetmelik esaslarına göre yapılır.

 Genel Bütçe Gelirlerinden verilen fon'un tahsisi, harcama, mahsup ve denetimi bu yönetmelik esaslarına göre yapılır.

 Yardıma Konu Olan Hizmetler:

 Madde 3) (Değişik: RG 15/9/1984-18516)

  a-Kamulaştırma

 Belediyelerin, Bakanlıkça onaylı 4 yıllık imar programında bulunması şartı ile:

 -Yol,

 -Yeşil alan,

 -Meydan,

 -Park, Fuar ve Mesire yerleri,

 -Çocuk bahçesi,

 -Otopark (otopark yönetmeliği dışında kalan yerler)

 -Açık pazar yerleri,

 -Tarihi ve Turistik eserlerin ve anıt çevrelerinin açılması işleridir.

 -Bakanlığın uygun gördüğü diğer hizmetler.

 (1) Yönetmeliğin adı, "İmar ve İskân Bakanlığı Bütçesinde Yer Alan Belediyeler İmar Uygulamaları (Kamulaştırma ve Düzenleme) ödeneklerinin...