26 / 04 / 2024

Belediyeler İmar Uygulamaları Yardım Yönetmeliği resmi gazete

Belediyeler İmar Uygulamaları Yardım Yönetmeliği resmi gazete

Belediyeler İmar Uygulamaları Yardım Yönetmeliği 17 Ağustos 1983 tarihinde 18138 sayılı Resmi Gazete' de yayımlandı. Yönetmelikte, imar planlarının uygulanması konusunda Belediyeleri teşvik edici esaslar bulunuyor...

Gebze Pelitli Mahallesi'nde tapu sevinci!

İmar uygulamaları kapsamında tapu tescil işlemleri tamamlanan Gebze'deki iki bölgenin tapuları sahiplerine verildi.

Örnek İmar Uygulamaları Projesi Meram’da tamamlandı!

KOP Eylem Planı kapsamında planlı alanlarda kentsel gelişim ve dönüşümün sağlanması için yaplan Örnek İmar Uygulamaları Projesi Türkiye’de ilk olarak Meram’da tamamlandı.

TOKİ'den Danışmanlık Hizmet Alım İşi ihalesi!

Muhtelif Alanlarda 1. Paket 3194 Sayılı İmar Kanunun 15. 16. ve 18. Maddesi Uyarınca Yapılacak İmar Uygulamaları İle Tescil Harici Alanların Tescili, Plankote ve Halihazır Harita İşlerinin Yapılması ile Envanter Tespiti, Değerleme, En Verimli Kullanım Analizi Yapılması Danışmanlık Hizmet Alım İşi ih

Kazı için ruhsat aranmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Başbakanlık'a gönderilen "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği" taslağına göre; belediyeler yöresel uygulamaların kullanılması için kendi yönetmeliklerini kendileri planlayabilecekler.

Belediyeler bina rengini belirlemek için hükümetten onay bekliyor!

'Yeni Tip İmar Yönetmeliği' ile bina istenen renge boyanamayacak. Belediyeler, çevrenin özelliklerine göre binaların rengini tayin edebilecek. Bitmiş yapılar için de söz konusu yetki kullanılabilecek.

Kırşehir'de Örnek İmar Uygulamaları toplantısı yapıldı!

Kırşehir'in de dahil olduğu KOP Bölgesi'nde Eylem Planı kapsamında yer alan "GAP ve KOP İlleri Örnek İmar Uygulamaları" projesinin toplantısı yapıldı.

Meram'da örnek imar uygulaması!

KOP eylem planı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen “KOP İlleri Örnek İmar Uygulamaları Projesi”nin açılış toplantısı Konya’da yapıldı.

Pendik Yayalar ve Ahmet Yesevi mahallerine imar müjdesi!

Yayalar Mahallesi 5. Bölge ve Ahmet Yesevi Mahallesi İmar Uygulamaları çalışmalarını tamamlayarak 1 ay süreyle askıya çıkaran Pendik Belediyesi, toplam 1.700 hak sahibini tapularına kavuşturuyor.

Gölbaşı'nda imar düzenlemeleri devam ediyor!

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde,GAP İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Çevre ve Şehircilik ve Kalkınma Bakanlığı koordinatörlüğünde “GAP ve KOP Bölgesinde Örnek İmar Uygulamalarının Yapılması Projesinin” Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesindeki uygulama alanları incelendi.

Adıyaman Gölbaşı'nda örnek imar uygulaması yapılacak!

GAP Eylem Planı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen GAP İlleri Örnek İmar Uygulamaları Projesi'nin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Gölbaşı'nda örnek imar uygulaması yapılacak!

GAP Eylem Planı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen GAP İlleri Örnek İmar Uygulamaları Projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Mehmet Ceylan, Karaman'da Örnek İmar Uygulamaları'nı anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karaman Ermenek’te düzenlenen GAP ve KOP İllerinde Örnek İmar Uygulamalarının Yapılması Projesi’ne katıldı.

İmar, Hatay Dörtyol'un en büyük sorunu!

En büyük sorunun alt yapı ve imar olduğunu vurgulayan Hatay Dörtyol Belediye Başkanı MHP'li Yaşar Toksoy, “İmar uygulamaları yaparak Ocaklı, Çaylı, Özerli ve Sanayi mahallelerinde Dörtyol’un gelecekteki görüntüsünü inşa ediyoruz” dedi.

Belediyeler İmar Uygulamaları Yardım Yönetmeliği resmi gazete Haberi

Belediyeler İmar Uygulamaları Yardım Yönetmeliği resmi gazete

BELEDİYELER İMAR UYGULAMALARI YARDIM YÖNETMELİĞİ!

AMAÇ:

Madde 1) Belediyelerin imar uygulamalarına yardım yapmak, imar planlarının uygulanması konusunda Belediyeleri teşvik etmek ve desteklemektir.

 Kapsam:

 Madde 2) (Değişik: RG 19/7/1985-18816) Belediyelerin imar uygulamalarına yardım amacıyla Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Bütçesinde yer alan ödeneklerin tahsisi, harcama mahsup ve denetimi bu yönetmelik esaslarına göre yapılır.

 Genel Bütçe Gelirlerinden verilen fon'un tahsisi, harcama, mahsup ve denetimi bu yönetmelik esaslarına göre yapılır.

 Yardıma Konu Olan Hizmetler:

 Madde 3) (Değişik: RG 15/9/1984-18516)

  a-Kamulaştırma

 Belediyelerin, Bakanlıkça onaylı 4 yıllık imar programında bulunması şartı ile:

 -Yol,

 -Yeşil alan,

 -Meydan,

 -Park, Fuar ve Mesire yerleri,

 -Çocuk bahçesi,

 -Otopark (otopark yönetmeliği dışında kalan yerler)

 -Açık pazar yerleri,

 -Tarihi ve Turistik eserlerin ve anıt çevrelerinin açılması işleridir.

 -Bakanlığın uygun gördüğü diğer hizmetler.

 (1) Yönetmeliğin adı, "İmar ve İskân Bakanlığı Bütçesinde Yer Alan Belediyeler İmar Uygulamaları (Kamulaştırma ve Düzenleme) ödeneklerinin...