29 / 03 / 2024

belediyelerde tarım daire başkanlığı kurulacakmı

belediyelerde tarım daire başkanlığı kurulacakmı

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) yeni Büyükşehir Belediye Kanunu' nu taran ve kırsal alanlar açısından değerlendirerek, önlem alınmaması halinde önümüzdeki süreçte ciddi sıkıntılar yaşanacağına dikkat çekti...

Bursa Tarım AŞ ile dünyada markalaşacak!

Kentin tarımsal üretimini dünya pazarlarına taşımak için Tarım AŞ’yi kuran Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı için de düğmeye bastı. Belediye proje kapsamında her ilçede ihracat merkezleri oluşturacak.

Tarım arazileri miras yoluyla bölünmeyecek!

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı kabul edildi. Tarım arazileri miras yoluyla bölünmeyecek, asgari tarımsal arazi büyüklüğünün altındaki tarımsal arazileri toplulaştırabilecek.

Tarım arazilerinin toplulaştırılması tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi!

Tarım arazilerinin toplulaştırılmasını sağlamayı, tarımsal üretim ve kalkınmayı artırmayı amaçlayan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi...

Tarım arazilerinin toplulaştırılması tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda!

Mehdi Eker, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen, tarım arazilerinin toplulaştırılmasını öngören Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve Türk Medeni Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı üzerinde milletvekillerini sorularını yanıtladı.

Türkiye Sudan'dan 99 yıllığına tarım arazisi kiraladı!

Batılı ülkelerin Afrika' da arazi kiralama yarışına Türkiye de katıldı. Türkiye tarihinde ilk defa devlet ve özel sektör işbirliğiyle Sudan'dan 99 yıllığına tarım arazisi kiraladı...

Tarım arazilerinin toplulaştırılması, bu hafta Meclis gündemine geliyor!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ve HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ı ziyaret ederek, tasarının yasalaştırılması için destek vermelerini istedi.

Heka Danışmanlık İnşaat Taahhüt Turizm Tarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Heka Danışmanlık İnşaat Taahhüt Turizm Tarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hasan Kaya, Hüseyin Kaya tarafından 24 Nisan 2014 tarihinde Beylikdüzü Küçük Çarşı 'da kuruldu.

İş Bankası 14 şubede tarım bankacılığı için özel servis kurdu!

Türkiye İş Bankası, tarım bankacılığı faaliyetleri için organizasyon yapısında yeniliğe giderek, 14 şubede yeni yapılanma başlattı. Tarım faaliyetlerinin yoğun olduğu şubelerde kurulan servisleri ile sadece tarım müşterilerine hizmet verilecek...

Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, "Türkiye, tarımda dünyada 11'ncilikten 7'nciliğe geldi, Avrupa' da İtalya'yı, Fransa'yı solladık ve Avrupa'da birinci konuma geldik" dedi...

Ağrı Murat Nehri taşınca tarım arazileri sular altında kaldı!

Nehir taşınca tarım arazileri sular altında kaldı. Murat Nehri'nin su seviyesi yükselince Ağrı' nın Diyadin ve Taşlıçay ilçeleri ile kent merkezindeki tarım arazileri zarar gördü.

2b tarım arazisi nedir?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere deniyor. Peki 2b tarım arazisi nedir?

Çankırı'da köy sakinleri tarım arazisine kurulacak tuz fabrikasını protesto etti!

Seyit Çelik, yaptığı açıklamada, köyün tek geçim kaynağının bulunduğu araziye tuz fabrikası kurulmak istendiğini öne sürerek, tuzun bölgedeki topraklara zarar vereceğini, bu nedenle artık tarım ve hayvancılık yapılamayacağını savundu.

Altınyağ Kombinaları Gürtaş Tarım Yatırımları'nı devralıyor!

Altınyağ Kombinaları A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Altınyağ Kombinaları Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi devralıyor.

belediyelerde tarım daire başkanlığı kurulacakmı Haberi

belediyelerde tarım daire başkanlığı kurulacakmı


Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) yeni Büyükşehir Belediye Kanunu'nu taran ve kırsal alanlar açısından değerlendirerek, önlem alınmaması halinde önümüzdeki süreçte ciddi sıkıntılar yaşanacağına dikkat çekti. Sorunun çözümü için belediyelerin bünyesinde taran daire başkanlıkları kurulmasını talep eden ZMO üyeleri İzmir, Konya gibi illerde bu yöndeki çalışmaların başladığını, bu çalışmaların Mersin gibi tarımın ekonominin önemli enstrümanları arasında yer aldığı illerde de gerçekleştirilmesini istedi. Köylerin mahalle statüsüne dönmesiyle birlikte tarımda sıkıntı yaşanacağına dikkat çeken ZMO üyeleri, tarımdan vazgeçilme riski bulunduğunu, buna paralel işsizliğin de artacağına inandıklarım vurguladı. 


Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi tarafından düzenlenen "Tarımsal ve Kırsal Alanlar Açısından Büyükşehir Kanunu" konulu toplantıda konuşan ZMO Yönetim Kurulu Üyesi ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, Türkiye'de tarımın Büyükşehir Yasası ile...