26 / 04 / 2024

belediyelere destek

belediyelere destek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yakında başlayacak kentsel dönüşüm hamlesinde belediyelere her türlü ödenek aktarımı, teknik ve mali destek sağlayacak

İller Bankası'ndan kentsel dönüşüme büyük destek!

İller Bankası'ndan kentsel dönüşüm kapsamında belediyelere büyük destek geldi. Kentsel dönüşüm için  3 milyar TL bütçe ayırdıklarını söyleyen İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük, kredilerde yüzde 50 faiz indirimi uygulanacağını dile getirdi. 

Belediyelere kentsel dönüşüm desteği geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin daha önce kentsel dönüşümün hızlandırılmasına yönelik açıkladığı projeler kapsamında hazırlıklarının sürdüğüne değinen İLBANK Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, belediyelere kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni bir destek sağlayacaklarını ifade etti.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'ndan belediyelere hibe!

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından, bağlı bulunduğu belediyelere kültür ve turizm küçük ölçekli alt yapı mali destek programı açıldı. Buna göre, turizm amaçlı projelere 3 Milyon 500 bin liralık hibe verilecek.

IBM’den akıllı şehir projelerine destek!

IBM, dünya genelindeki belediyelere rekabet gücü sağlayan “Smarter Cities Challenge” (Akıllı Şehirler Mücadelesi) destek programının süresini uzattığını uyurdu. Programa hak kazanan her belediye IBM’den 500.000 dolar değerinde destek aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bisiklet yollarına 1 milyon TL destek verdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bisiklet yollarını yaygınlaştırarak hava kirliliğinin önüne geçmek için belediyelere ilk etapta yaklaşık 1 milyon TL kaynak aktardı. Bakanlık destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

2013 yılında belediyelere 104 milyon 893 bin 212 lira destek sağlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2013'te belediyelere yapılan desteğe ilişkin rakamları açıkladı. Güllüce geçen yıl belediyelere 104 milyon 893 bin 212 lira destek verildiğini bildirdi.

Alternatif turizme finansal destek!

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, son 3 yıl içinde yaklaşık 200 firma, kamu kuruluşu, ticaret ve sanayi odası ile sivil toplum kuruluşlarına toplam 100 milyon liralık mali destek sağladıklanm, bu yıl için de iş dünyasına 20 milyon lira hibe vereceklerini

Yönde Yönetim Destek Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Yönde Yönetim Destek Hizmetleri Limited Şirketi, Ak İnşaat Mermercilik tarafından 75 bin TL'lik sermaye bedeli ile 14 Ocak'ta Altunizade Kısıklı Caddesi, No:2/A 'da kuruldu.

Söve Destek İnşaat Mobilya Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Söve Destek İnşaat Mobilya Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, Mehmet Ali Çayırlı, Murat Çelik tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 14 Ocak'ta Pendik, Esenyalı Mahallesi'nde kuruldu.

TİKA, Tunuslu kadınlara aile geçimine destek olmaları için fırın dağıttı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Tunus'ta dar gelirli kadınların ailelerinin geçimine destek olmaları için 200 fırın dağıttı. TİKA Tunus'ta büro açtığı andan itibaren bu tarz hayır faaliyetlerinde adını sıkça duyurur oldu...

Alternatif turizm ve tarıma 20 milyon liralık mali destek!

3 yıldır yaklaşık 200 firma, kamu kuruluşu, ticaret ve sanayi odası ile sivil toplum kuruluşlarına toplam 100 milyon liralık mali destek sağlayan BAKA, bu yıl da iş dünyasına 20 milyon lira hibe verecek..

Şirketlere, fuar başına verilen destek 50 bin dolara kadar çıkarılacak!

Şirketlere, fuar başına 15 bin dolara kadar verilen destek, her yıl sektörlerin seçeceği bir fuar için 50 bin dolara kadar çıkarılacak. Ayrıca 20 puanlık ilave destek sağlanan 15 hedef ülkeye, 2014 yılı için Singapur çıkarılarak Tayland eklenecek.

Destek Patent Konya’nın 10 yıllık markalaşma analizini yaptı!

Türkiye’nin lider patent ve marka tescil firması Destek Patent, tarım ve endüstri alanında önde gelen illerimizden Konya’nın markalaşma ve tescil alanında son 10 yılda geldiği noktayı kapsamlı bir analizle değerlendirdi.

belediyelere destek Haberi

belediyelere destek

Olası bir depremde çok büyük can ve mal kaybına sebep olacağı kesin olan riskli alanların ve yeni rezerv alanların belirlenmesinde mahalli idarelerin görüşleri alınarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde belirlenecek. Mahalli idareler dönüşümün yapılacak alanların belirlenmesinde bakanlığa görüşlerini bildirecek. Riskli alanlarda ve rezerv yapı alanlarında Hazine'nin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan kamu idareleri mülkiyetinde olanlar veya tahsisli olanlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca belediyelere devredilebilecek.


Meclis'te görüşülmekte olan kanun tasarısı ile birlikte; yeni kentsel dönüşümün oluşumu aşamasında anlaşma sağlanamayan maliklerin payları, Bakanlıkça rayiç bedelleri üzerinden satın alınarak tapuda Hazine adına re'sen tescil edilecek ve bu durumda, paydaşların kararı ile yapılan anlaşma çerçevesinde değerlendirilmek üzere mahalli idareye devredilebilecek. Ayrıca dönüştürmeye tâbi tutulan taşınmazların, üzerindeki köhnemiş yapılar da dâhil olmak üzere, muhdesâtı ile birlikte...