23 / 04 / 2024

Bergama Bedesteni restore mi edilecek

Bergama Bedesteni restore mi edilecek

Bergama’nın değerlerini tek tek gün yüzüne çıkarmaya devam eden Bergama Belediyesi, tarihi arasta çarşısı içerisinde yer alan Bergama Bedestenini restore ederek turizme kazandıracak.

Bergama’nın 150 yıllık tütün deposu restore ediliyor!

İzmir'in Bergama ilçesinde 150 yıllık bir tütün deposu öğrenciler tarafından restore ediliyor.

Bergama'daki 150 yıllık bir tütün deposu okula dönüştü!

İzmir’in Bergama ilçesinde yer alan 150 yıllık bir tütün deposu, İspanyol ve İtalyan iki akademisyen ile Türk öğrenciler tarafından elbirliğiyle restore ediliyor.

Tarihi Eşrefoğlu Bedesteni restore ediliyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi, Beyşehir’de bulunan Tarihi Eşrefoğlu Bedesteni ve çevre düzenlemesi çalışmalarını başlattı.

Bergama Bedesteni restore edilecek!

Bergama’nın değerlerini tek tek gün yüzüne çıkarmaya devam eden Bergama Belediyesi, tarihi arasta çarşısı içerisinde yer alan Bergama Bedestenini restore ederek turizme kazandıracak.

İzmir Bergama Bedesteni restore edilecek!

İzmir Bergama Belediyesi tarafından tarihi arasta çarşısı içerisinde yer alan Bergama Bedesteni restore edilecek. 16. yüzyıla ait olduğu tahmin edilen bina turizme kazandırılacak.

Kapalıçarşı Sandal Bedesteni restore edildi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce, Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edilen Kapalıçarşı'nın ilk bedesteni olma özelliği taşıyan 554 yıllık Sandal Bedesteni, aslına uygun restore edildi.

İzmir Bergama'da Etnografya Müzesi ve Anı Evi açıldı!

Ülke genelinde kütüphaneler açan yazar Recai Şeyhoğlu'nun İzmir'in Bergama İlçesi'ne bağlı Demircidere Mahallesi'nde restore ettirdiği iki bina, Etnografya Müzesi ve Anı Evi olarak hizmete girdi.

Bergama Tarihi Yabets Sinagogu restore edildi!

İzmir Bergama Belediyesince restore ettirilen Yabets Sinagogu, Türkiye Hahambaşı Rav İshak Haleva, İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Moshe Kamhi ve eski Ankara Büyükelçisi Gabby Levy'nin katıldığı törenle açıldı...

Tarihi Konya Bedesteni restore ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi Tarihi Konya Bedesteni'nin restorasyonunu gerçekleştiriyor...

Antalya Myra Antik Kenti'ndeki sütunlar restore ediliyor!

Likya Uygarlığının en büyük kentlerinden Demredeki Myra Antik Kentinde antik tiyatronun granit sütunları restore ediliyor. Uzunluğu 6 metre, ağırlığı ise 14 tonu bulan granit sütunlar, restorasyonlarının ardından yerlerine yerleştirilecek

Ankara Kalesi burcundaki Bursa Evi restore edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Ankara Kalesi burcunda bulunan Bursa Evini restore edip, Ankarada yaşayan binlerce Bursalının hizmetine sunmak ve Bursanın Başkentteki gücüne güç katmak istiyoruz" dedi

Ankara Altındağ'da satılık 9 restore edilmiş iki katlı ev ve arsa!

Altındağ Belediyesi Sakarya Mahallesindeki 9 restore edilmiş iki katlı ahşap ev ve arsayı satmak üzere harekete geçtiğini ifade etti. Evler için 300 bin lira ile 1 milyon lira arasında dağılan tahmini bedeller tayin edildi

İBB Yerebatan Sarnıcı'nı restore ettiriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yerebatan Sarnıcı'nın restore edilmesi ihale düzenledi. Yapılan açıklamalara göre  sarnıcın 8 bin 915 metrekare rölöve, restitüsyon, restorasyon ve peyzaj projesi yaptırılacak

Bergama Bedesteni restore mi edilecek Haberi

Bergama Bedesteni restore mi edilecek


UNESCO Dünya Kültür Mirası Bergama’nın değerlerini gün yüzüne çıkarmaya devam eden Bergama Belediyesi, tarihi arasta çarşısı içerisinde yer alan Bergama Bedestenini restore ederek turizme kazandıracak.

Mimarisinden 16. yüzyılın sonları - 17. Yüzyılın başlarında inşa edildiği tahmin edilen ve döneminde içinde kıymetli eşyaların satıldığı ticari bir yapı olarak kullanılan tarihi Bergama Bedesteni, Bergama Belediyesi tarafından restore edilerek kamu yararına turizm ve sosyal amaçlı kullanılmak üzere hizmete sunulacak. İçinde bulunduğu Arasta ve yakınında bulunan Şadırvan Camii civarının da canlanmasına katkı koyacak.

Buna göre mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan ve yapılan protokol ile kullanımı Bergama Belediyesi’ne geçen Bergama Bedesteninde ilk olarak onaylı koruma amaçlı imar planı doğrultusunda yapının ortaya çıkarılması ve çevreden algılanabilmesi amaçlandı. Bunun için Şadırvan Caddesi üzerinde bulunan 5 adet dükkân...