25 / 04 / 2024

beş yıllık imar programı

beş yıllık imar programı

İmar Planlarında okul alanı, yeşil alan, park gibi resmi kurum alanı olarak ayrılan yerlerde Belediyenin yetkisi ve bu alanların ne kadar sürede kamulaştırılması gerektiğini Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Kadir Kurtuluş anlatıyor:

40 yıllık imar sorunu çözülecek mi? 10 mahallenin kördüğümü için 'imar olsun da nasıl olursa olsun' deniyor!

Yaklaşık 27 bin nüfusu bulunan Antalya Kırcami'deki bölge halkı, imar sorunu için yerel seçimleri beklemeye başladı. Peki 40 yıllık imar sorunu çözülecek mi?

Gayrimenkul kriziyle boğuşan Çin, beş yıllık mortgage oranlarını düşürdü!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen emlak kriziyle boğuşan Çin'de  5 yıllık kredi faizi oranı yüzde 4,20'den yüzde 3,95'e indirilirken ayrıca kurumsal krediler için referans olan 1 senelik faiz oranı da yüzde 3,45'te tutuldu.

Ataşehir'de 40 yıllık imar sorunu: İçerenköy sakinleri imar haklarının geri verilmesini istiyor!

Ataşehir İçerenköy'de 40 yıllık imar sorununa mahalle sakinlerinden tepki geldi. İmar Mağdurları Platformu adı altında toplanan mahalleliler, imar haklarının ellerinden alındığını iddia etti ve taleplerini sıraladı. İşte mağdurların o açıklaması...

Ergene Yeşiltepe'nin 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Yeşiltepe'nin 40 yıllık imar sorunu çözüldüğünü belirtti. İşte Yeşiltepe Mahallesinin imar süreci...

40 yıllık imar planındaki kör düğüm çözüldü! Avcılar Yeşilkent muradına erdi! Hiç kimse hak kaybına uğramayacak!

Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nin 1/1000 ölçekli İmar Planı IBB Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi ve mahallelinin 40 yıllık imar sorunu çözülmüş oldu.

Avcılar'ın 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Avcılar’ın 40 senedir imar bekleyen Yeşilkent mahallesinin imar planı sorunu sonunda çözüldü. Yeşilkent mahallesinin yaklaşık 40 senedir imar beklediğine dikkat çeken Turan Hançerli, 100 bin insanı kapsayan 40 yıllık sorunun çözüldüğünü belirterek, katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Manisa Saruhanlı'da 6 yıllık imar uygulamaları tamamlandı!

Manisa'ya bağlı Saruhanlı Belediyesi tarafından Cengiz Topel Mahallesi’nde 3 cadde ve 4 sokağında hayata geçen 6 yıllık imar uygulaması sonuçlandı. 

Manisa'da balkonundan geçen 335 yıllık ağaç için imar değiştirildi!

Manisa'da faaliyette bulunan Saruhan İlim, Kültür ve Eğitim Vakfı'nın balkonundan geçen 335 yıllık kızıl çam ağacı görenleri şaşkına çevirdi.

Balıkesir'de 34 yıllık mülkiyet sorunu çözülüyor!

Balıkesir'de 1986 yılında İller Bankası Şehir Plancıları tarafından imar çalışması gerçekleşen Sanayi 2. Kapı bölgesindeki 34 yıllık mülkiyet sorunu çözülüyor...

Alanya Dinek'in 40 yıllık imar sorununa çözüm!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Dinek Mahallesi'nin 40 yıllık imar sorununu çözecek 18. madde uygulamasının tamamlandığını açıkladı.

Antalya Altınova'da 35 yıllık imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediye Meclisi'nin 2019 yılının ilk toplantısı gerçekleşti. 35 yıllık imar sorununun çözüldüğü Altınova'da 11000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Eyüpsultan Pirinççi’de 50 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Pirinççi Mahallesi’nde 50 yıllık tapu ve imar sorunun çözüldüğünü açıkladı. 50 hektarlık alan için 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı oluşturuldu.

Avcılar'ın 100 yıllık imar planı hazır!

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Avcılar'ın 100 yıllık imar planını yaptıklarını söyledi.

beş yıllık imar programı Haberi

beş yıllık imar programı

İmara yeni açılacak olan bir bölgede imar planlarının yapılması gerekmektedir. İmar planları yapılırken de arsaların düzenlenmesi aşamasında bir takım kesintiler yapılmaktadır. İmar Planlarında okul alanı, yeşil alan, park gibi resmi kurum alanı olarak ayrılan yerlerde Belediyenin yetkisi ve bu alanların ne kadar sürede kamulaştırılması  gerektiğini Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Kadir Kurtuluş anlatıyor:

İmar planları kamu yararına ve ilgili mevzuata göre hazırlanmalı ve varsa üst planlara uygun olmak zorundadır. İmar planları bölge nüfusunun ihtiyacını karşılayacak inceleme ve araştırmalar yapılarak plan kararları oluşturulmalıdır. Plan üzerinde ve plan lejantlarında her şey ayrıntılı bir şekilde anlatılmaz. Bu gibi plan kararlarının açık ve anlaşılır olabilmesi için ise plan notları oluşturulur.


Arazi ve arsa düzenlemesi konusunda geniş yetkileri bulunan belediyelerin bir arazinin yerini değiştirebilme veya %40 ‘a varan...