16 / 04 / 2024

Beşiktaş Küçük Mecidiye Camisi nerede

Beşiktaş Küçük Mecidiye Camisi nerede

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanan Beşiktaş'taki Küçük Mecidiye Camisi, düzenlenen törenle yeniden ibadete açıldı. Kurtulmuş, caminin, İslam toplumunun en önemli eserlerinden biri olduğunu söyledi.

Beşiktaş'ın Beykoz'daki arazisi için karar verildi! Futbol köyü inşa edilecek!

Beşiktaş'ın Beykoz'da bulunan 21 dönümlük arazisine bir Futbol Köyü inşa edeceği belirtiliyor.

K Beşiktaş Gayrimenkul Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

K Beşiktaş Gayrimenkul Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 24 milyon 155 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kibar, Ahmet Kibar, Asım Kibar, Aysun Kibar ve Haluk Kayabaşı ortaklığında kuruldu.

Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi altındaki 44 araçlık kapalı otopark kiraya veriliyor! Belediye tarihi açıkladı! 

Beşiktaş Belediyesi, Akatlar Kültür Merkezi altındaki 44 adet araç kapasiteli kapalı otoparkı kiraya veriyor. İşte ayrıntılar... 

İstanbul'da kentsel dönüşüm hızlandı: Maltepe'de 4 bin 90,  Beşiktaş'ta 603 riskli bina yıkıldı!

Türkiye'nin en büyük nüfusuna sahip İstanbul'da beklenen olası Marmara depremi nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İşte Maltepe ve Beşiktaş'taki çalışmalara ilişkin detaylar...

Eminönü, Karaköy, Beşiktaş ve Kadıköy... İstanbul'da terk edilmiş binalar tehlike sinyalleri veriyor!

İstanbul'da genellikle Eminönü, Karaköy, Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar gibi yerlerde bulunan terk edilmiş, kullanılmayan binalar İstanbul için tehlike siyalleri veriyor.

İstanbul Beşiktaş'taki 19 bin metrekarelik eski kışla arazisi konut imarına açıldı! 5 katlı binalar yapılacak!

2. Abdülhamit tarafından yaptırılan Beşiktaş’taki Orhaniye Kışlası sınırları içindeyken 2018'de azınlık vakfına devredilen, Musevi Mezarlığı’nın ve Yıldız Parkı’nın ortasında yer alan 19 bin metrekarelik arazi, resmen konut imarına açıldı. İşte ayrıntılar...

Beşiktaş Mecidiye Mahallesi imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Beşiktaş İlçesi Mecidiye Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Beşiktaş Mecidiye Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi Mecidiye Mahallesi 637 Ada 3, 5, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 Parseller İle Bu Parseller Arasında Kalan Tescil Harici Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli UİP askıya çıktı.

Fuzul Beşiktaş satılık!

Fuzul Yapı ve Emlak Konut GYO işbirliğinde hayata geçecek Fuzul Beşiktaş için ön talep toplanıyor. Peki projede fiyatlar ne kadar? İşte Fuzul Beşiktaş satılık daire fiyatları...

Emlak Konut GYO'nun Beşiktaş’taki arsasına 500 milyon liralık proje!

İstanbul Beşiktaş’ta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’nün riskli binasının bulunduğu arsa için ihale düzenlendi. 26 inşaat firmasının katıldığı ihalede kazanan Gökyol Taahhüt oldu. Firma 490 milyon liralık proje yaparak, arsa sahibi Emlak Konut GYO 245 milyon lira ödeyecek.

İBB'den Beşiktaş'ta 175 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Beşiktaş Dikilitaş'ta bulunan dev arsayı kapalı teklif usulüyle satıyor. Gayrimenkulün satış bedeli 175 milyon TL olarak belirlendi.

Beşiktaş Belediyesi, 2 öğrenci yurdunu sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Beşiktaş Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle iki öğrenci yurdunu sağlık çalışanlarına tahsis etti.

Gökçe Akyıldız, Beşiktaş'ta çikolata dükkanı açtı!

Kırgın Çiçekler dizisinde canlandırdığı Songül karakteri ile ünlenen Gökçe Akyıldız, Beşiktaş'ta çikolata dükkanı açtı.

Beşiktaş Küçük Mecidiye Camisi nerede Haberi

Beşiktaş Küçük Mecidiye Camisi nerede

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu toprakların kültürü, caminin etrafında cem olan bu kültür, hepimizi içinde barındırıyor, hepimizi bir, beraber bu toprakların ortak medeniyetinin çocukları olarak bir arada tutuyor ve ayrışmamıza müsaade etmiyor. Birileri ne isterse istesin, hangi hain planı ortaya koyarsa koysun, hangi terör mekanizmalarını bu ülkeyi bölmek, parçalamak için kullanırsa kullansın gücü yetmeyecektir, ufku yetmeyecektir. Bu millet, onlara müsaade etmeyecektir" dedi. 


Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanan Beşiktaş'taki Küçük Mecidiye Camisi, düzenlenen törenle yeniden ibadete açıldı.


Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Kurtulmuş, caminin, İslam toplumunun en önemli eserlerinden biri olduğunu söyledi. 


Hazreti Peygamber'in Mekke'den Medine'ye hicret ederken Medine'ye ilk geldiğinde inşa ettiği yapının cami olduğunu anlatan Kurtulmuş, "Bütün İslam medeniyetlerinin en önemli özelliklerinden birisi de budur. Önce şehrin merkezinde, o...