25 / 04 / 2024

beton yollar

beton yollar

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) İnşaat Mühendisler Odası Bursa ve İstanbul Şubeleri tarafından 2 - 4 Mayıs 2019 tarihleri arasında Bursa Akademik Odalar Birliği ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası 10. Beton Kongresi’ne katıldı.

Karayolunda ekonomik alternatif: Beton yollar!

Gelişmiş ülkelerde 100 yıllık geçmişe sahip beton yollar ile Türkiye 10 yıl önce tanıştı. Hazır betonda söz sahibi olan ülkemizde beton yolların uzunluğu 20 kilometreyi bile bulmuyor...

Boğaziçi Beton'dan 250 milyon liralık sözleşme! Dünyanın en büyük beş tesisinden biri olacak!

Boğaziçi Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kalyon İnşaat San. ve Tic. A.Ş. ile Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. İstanbul Havalimanı MRO Tesisleri (Faz 2) İnşaat Yapımı için 250 milyon liralık hazır beton sözleşmesi imzaladı. 

Beton yol uygulamasıyla 10 senede 12 milyar tasarruf yapılabilir!

TÜRKÇİMENTO; düşük bakım ve onarım gerekliliği ve uzun ömrüyle dünyada tercih edilen beton yolların Türkiye’de de yaygın olarak kullanılmaya başlanmasının, teknik ve ekonomik açıdan pek çok fayda sağlayacağını vurguladı.

Beton yol tasarrufuyla her 4 yılda bir Avrasya Tüneli yapılır!

Beton yolların, petrolde yaşanan dışa bağımlılığı azaltıcı etki yaratacağı dile getiren TCMB CEO'su Ismail Bulut, asfalt yolların yıllık bakım masrafı yerine her 4 senede bir Avrasya Tüneli yatırım maliyeti kadar tasarruf yapmanın mümkün olduğunu belirtti.

TÇMB Bursa'da beton yollar ve beton bariyerleri anlatıyor!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) İnşaat Mühendisler Odası Bursa ve İstanbul Şubeleri tarafından 2 - 4 Mayıs 2019 tarihleri arasında Bursa Akademik Odalar Birliği ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası 10. Beton Kongresi’ne katıldı.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği İTÜ’de beton yolları anlattı!

TÇMB'nin beton yollar konusunda bilgilendirme ve değerlendirmelerinin bir yenisi İTÜ Ayazağa Kampüsünde gerçekleştirildi....

TÇMB ve Vilayetler Birliği Ankara'da beton yolları anlattı!

TÇMB ve T.C. Vilayetler Birliği tarafından Ankara’da “İl Özel İdareleri Beton Yollar ve KÖYDES Eğitim Semineri’ düzenlendi. Seminerde, Beton Yol Maliyet Analizleri ve Uygulamaların faydaları değerlendirildi.

Türkiye’nin yolları betondan olacak!

Ağır taşıtların geçtiği yollarda 'beton yol' uygulamaları Türkiye’de de yapılacak. Asfalta göre yüzde 35 daha ucuz, 2 kat daha uzun ömürlü olduğu söylenen beton yolların Türkiye'de kullanımı artmaya başlayacak.

Gebze'de beton yol uygulamaları başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köy yollarını yenileme çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir, köy yollarını beton yol haline getiriyor.

Samsun Büyükşehir'den 750 kilometre yol!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin beton yol imalatındaki başarısı, Türkiye’de büyük ses getirdi. Ülkedeki tüm belediyeler ve özel idareler, Milli Mücadele Şehri’nin köylerindeki beton yolları konuşuyor.

Giresun Güce'de yollar yenileniyor!

Güce Belediyesi ekipleri, mahalle yollarında beton dökme çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, ekiplerin Giyimli Mahallesinde gerçekleştirdiği beton yol çalışmasını inceledi.

Başiskele’de üç köy beton yolla bağlandı!

Grup köy yollarında çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Başiskele’de üç köyü birbirine bağlayan 12,5 kilometrelik beton yol imalatını tamamladı.

Betonsa, sıkıştırılmış beton ile yolların ömrünü uzatıyor!

Son yıllarda giderek artan karayolları onarım masraflarına ve harcanan zamana etkili etkili bir çözüm olarak karşımıza çıkan ‘Silindirle Sıkıştırılmış Beton Yollar’, Betonsa ve Samsun Belediyesi’nin iş birliğiyle Samsun’da hayata geçti.

Altınordu'da 72 mahallenin yolları beton olacak!

Altınordu Belediyesi tarafından 2015 yılında yapılması planlanan 72 mahallenin yollarının betonlanmasına yönelik çalışması tüm hızıyla sürüyor.

beton yollar Haberi

beton yollar

Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna ve Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak’ın katılımı ve destekleriyle düzenlenen 10. Uluslararası Beton Kongresi bugün açılış konuşmalarıyla başladı.

Kongrede Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) CEO’su İsmail Bulut sunumla yer aldı. Sunumunda ülkemizde her gün gerçekleşen trafik kazalarında 22 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, 842 vatandaşımızı yaralandığını ve 66 vatandaşımızın ise engelli kaldığının altını çizen Bulut, Beton Bariyerlerin ölümlü kaza oranını %20 azalttığını belirtti. Trafikte motosikletle yer alan vatandaşlarımız için de en güvenli çözümün beton bariyerler olduğunu belirten Bulut, “Bariyere çarpan bir motosikletlinin hayatını kaybetme ihtimali bir otomobil sürücüsünden 7 kat daha fazladır. Bu nedenle...