29 / 03 / 2024

beyanname dönemi

beyanname dönemi

GİB tarafından turizm işletmelerinden ilk defa 'turizm payı' alınmasına ilişkin esaslar belirlendi ve paya ilişkin beyannamelerin aylık veya üçer aylık dönemler halinde elektronik ortamda verilmesi zorunlu hale getirilecek. 

Beyan dönemi başladı! Ücret geliri elde edenler beyanname verecek mi?

2023 senesinde elde edilmiş olan gelirler için beyan dönemi başladı. Buna göre, Gerçek kişiler Gelir Vergisi Kanunu’nun 2’nci maddesinde yazılı kaynaklardan bir takvim senesi içinde elde ettikleri kazanç ve iratları için senelik beyanname verilmektedir.

Değerli konut vergisinde beyan dönemi!

Geçen yıl ertelenen Değerli Konut Vergisi’nde beyan dönemi başladı. 20 Şubat’a kadar beyanname verilecek, ay sonuna kadar ilk taksitlerin ödemesi yapılacak. İşte ayrıntılarıyla değerli konut vergisi...

Kira geliri beyannamesinde 'online ödeme' dönemi!

Koronavirüs salgınına karşı kira geliri beyannamesinde online ödeme dönemi başladı. İşte evden çıkmadan beyanname vermenin yöntemleri...

2020 kira geliri beyanname dönemi başladı!

2 milyon ev ve iş yeri sahibi elde ettiği kira gelirleri için beyanname vermek zorunda. 2020 kira geliri beyanname dönemi başladı.

Vergi mükellefleri beyanname dönemini kaçırmayın!

Türkiye genelinde milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren beyanmame dönemi 1 Mart itibari ile başladı. Vergi mükellefleri beyanname dönemini kaçırmayın. Beyannameler için son tarih 25 Mart.

Değer artış kazancı vergisi beyanname dönemi başladı!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergiside bulunuyor. Değer artış kazancı vergisi beyanname dönemi ve birinci taksit dönemi bugün itibari ile başladı.

Kira geliri beyanname dönemi başladı!

İş yeri ve meskeninden kira geliri elde edenler için beyan dönemi bugün başladı. 2018'de kiraladığı konuttan 4 bin 400 TL'nin, iş yerinden ise 34 bin liranın üzerinde kira geliri olanlar 25 Mart'a kadar beyan vermek zorunda...

Vergi dönemi 1 hafta sonra başlıyor!

Evi ve işyeri kirada olanların 2018’de elde ettikleri kira geliri için beyanname verme dönemi 1 hafta sonra başlıyor. 

Kira gelir vergisi beyan ve 1. taksit dönemi yarın bitiyor!

2018 yılı kira gelir vergisi mükelleflerinin beyanname verme ve 1. taksit ödeme dönemi yarın (2 Nisan 2018) akşamı sona eriyor..

Kira gelir vergisi beyanname dönemi başladı!

Geçtiğimiz sene evini ya da işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimseler için kira gelir vergisi beyanname dönemi başladı. Beyannameler 26 Mart akşamına kadar verilebilecek..

Yıllık beyanname verme dönemi uzatıldı mı?

1 Mart 2016 tarihi ile başlayan kira gelir vergisi ile değer artış vergisi dönemi, 31 Mart'a kadar devam ediyor. Peki, beyanname son günü bugün mü? Yoksa yıllık beyanname verme dönemi uzatıldı mı?

Kira gelir beyan dönemi başladı mı?

Gayrimenkulünü geçtiğimiz sene kiraya vererek istisna sınırlarından yüksek oranda gelir elde eden kimseler 2016 yılında beyanname vererek vergi ödemek zorunda oluyor. Peki, kira gelir beyan dönemi başladı mı?

Kira beyanname dönemi bugün başlıyor!

2015 yılında taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2016 yılında beyanname vererek kira vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Beyannameler 1 -25 Mart tarihleri arasında veriliyor. Buna göre kira beyanname dönemi bugün başlıyor..

beyanname dönemi Haberi

beyanname dönemi

Konaklama, yeme-içme tesisleri ile seyahat acenteleri ve hava yolu şirketleri gibi turizm işletmelerinin ödemesi gereken 'turizm payı'na ilişkin beyannameler, aylık ya da üçer aylık dönemler halinde elektronik ortamda verilecek.

Temmuz ayında yürürlüğe giren Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Hakkında Kanun kapsamında Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kurulmuş, ajansın faaliyetlerinin finansmanında kullanılmak üzere turizm payı alınması kararlaştırılmıştı.

Buna göre, bileşik tesisler ile konaklama tesislerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli yeme-içme ve eğlence tesisleri, deniz turizmi tesisleri ile deniz turizmi araçlarından binde 7,5, seyahat acentelerinden uçak bileti satışı hariç on binde 7,5, hava yolu işletmelerinin ticari yolcu taşımacılığı faaliyetlerinden on binde 7,5, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünce işletilenler hariç havalimanı ve terminal işletmelerinden binde 2 turizm payı alınacak.

Beyan dönemleri

Anadolu Ajansı'nda...