25 / 04 / 2024

Beymelek taş evleri

Beymelek taş evleri

ANTALYA'nın Demre İlçesi'ne tatile gelen yerli ve yabancı turistler, 120 yıllık taş evlerde kalıyor. Günlük köy yumurtası toplayıp, keçi sağan tatilciler, Likya Yolu ve Saint Nicolaus Yolu'nda tarihe tanıklık ediyor.

Beymelek'te taş evlerin yolları taştan yapılıyor!

Beymelek'teki 1890'lı yıllardan kalma taş evlerin yollan, kilit parke taşıyla aslına uygun olarak yenileniyor. 15 gün içinde bitirilecek olan çalışmalarla, yola 14 bin metrekare kilit taşı döşenmeye başladı...

Burcu Şendir, Seba Taşevler Yalıkavak'tan yeni villa aldı!

Magazin dünyasının ünlü isimlerinden Burcu Şendir, Seba Taşevleri’nden yeni bir ev aldı. Şendir, müstakil havuzu ve beş odası bulunan villa için 1 milyon dolar ödedi.

Beyrut'ta evleri hasar gören vatandaşlar zararlarının karşılanmasını bekliyor!

4 Ağustos'ta  Beyrut'ta meydana gelen patlama nedeniyle evleri zarar gören 15 binden fazla zararının karşılanmasını bekliyor.

Şırnak'ta evleri yıkılan bin 200 aile evlerine kavuşmayı bekliyor!

Şırnak'ta 2015'te evleri yıkılan bin 200 aileye henüz arsa veya konut verilmedi. 5 yıldır evlerine kavuşmayı bekleyen ailelerden arsa bedeli istendiği iddia edildi. 

Antalya Demre'de taş evlere Avrupalı turist ilgisi!

Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan Beymelek taş evler, batı Avrupalı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Bölgeye tatile gelen turistler Beymelek taş evlerde tarih ve doğayla vakit geçirmenin keyfini yaşıyor.

Kayseri'nin taş evleri eski günlerine dönmeyi bekliyor!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne giren Koramaz Vadisi'nde, başta Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas olmak üzere pek çok mahallede bulunan tarihi taş evler hala ayakta duruyor.

Hatay'ın tarihi taş evleri zamana direniyor!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Antakya'da tarihi ev ve sokaklar yıllara meydan okuyor. Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör: "Bu evler turizme hizmet ederken bir de yöre halkının kültürünü de en güzel şekilde yansıtıyor" dedi.

İsviçre'deki dağ evleri 6 liraya satılıyor!

İsviçre’nin güneyinde yer alan Monti Sciaga adlı dağ köyündeki eski taş evleri 1 İsviçre Frangı (5.8 TL) gibi sembolik bir fiyata satılıyor.

KÖY Alaçatı Taş Evleri’nde Mayıs ayına özel fırsatlar!

KÖY Alaçatı Taş Evleri,‘’Başka Bir Yaşam Mümkün’’ felsefesiyle ayrıcalıklı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Bitlis Hizan'ın ilginç taş evleri!

Hizan, Bitlis'e bağlı bir ilçe. Hizan'a bağlı köylerin bir çoğunda  hala taş evler duruyor. İşte sizi de görünce şaşırtacak o taş evler...

Konutsan rotasını Uzundere'ye çevirdi!

Konutsan, Alaçatı’ya 2000 yılında ilk taş evleri yaparak bölgeye yeni konut yatırımı yapmış oldu. Konutsan şimdi de Vizyon 35 Projesi ile Uzundere’de gerçekleşen büyük değişimin ilk adımını atıyor. 

İzmir Körfez Evleri’nin temeli 17 Ağustos’ta atılacak!

40 milyon yatırımla yükselecek İzmir Körfez Evleri’nin temeli 17 Ağustos’ta törenle atılacak. Projenin yüzde 70’i satıldı.

Tuana Evleri 3. Etap'ta indirimli satışlar sürüyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Konut projelerinden olan Tuana Evleri 3. Etap'ta indirimli daireler almak için verilen sürede sona yaklaşıldı.

Sarıyer Tarabyalife Evleri 1 milyon 220 bin TL'den satışta!

Uzman-Svot Yapı Ortaklığı tarafından hayata geçirilen Tarabyalife projesi 256 konuttan meydana geliyor. Sarıyer Tarabyalife Evleri 1 milyon 220 bin TL'den satışta.

Beymelek taş evleri Haberi

Beymelek taş evleri

Beymelek Mahallesi'nin ilk yerleşim yeri olan denizden 400 metre yükseklikteki Beymelek Taş Evler'e gelenler, farklı bir tatil deneyimi yaşıyor. 1.5 yıl önce Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve kapanan Beymelek Belediyesi'nin hazırladığı proje ile alternatif turizmin hizmetine sunulan Beymelek Taş Evler, yaklaşık 120 yıllık taş binalardan oluşuyor.

Özellikle doğa meraklısı yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan bölgede taştan binaların duvarları, Likya figürleri ve antik köy eşyalarıyla süslenmiş. Bölgeye getirilen Likya tipi 2 ambardan biri fotoğraf müzesi, diğeri de Likya eserlerinin imitasyonlarının yer aldığı küçük bir müze olarak hizmet veriyor. Taş evlerde tatil yapan turistler kahvaltı için günlük yumurtalarını kümesten, sütlerini ise keçilerden kendi elleriyle sağarak doğal yaşamın tadını çıkarıyor. Bölgede safari ve yürüyüş yapan gruplara katılanlar ise önce 'Barış...